Тема за кратки въпроси

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Тема за кратки въпроси

Мнениеот Tonkataa » Пон Мар 31, 2014 6:01 pm

bio написа:
Tonkataa написа:Май е това което си посочил да .. От тези чашки трябва понеже съм с такива.

ами разгледай този pdf. там има схемка на твоите чашки. ако ще ходиш при стругар ... най-добре му закарай тази схемка, вилката и рамката. и ми покажи точно както ти трябва. той ако си разбира от работата ще знае какво да направи и дали може да го направи.
другия вариант е ... да потърсиш подобни чашки с този лагер 52х40х7 (45х45 градуса) и евентуално да си купиш от bikecomponents само конус. аз съм правил така ... но пак ти казвам, знам какво точно търся. отделно от там, ако ще има някаква обща поръчка е добре, ако ще си сам е безсмислено.

Мерси много :)
Tonkataa

Рейтинг: 1185

Мнениеот X_NRG » Пон Мар 31, 2014 7:20 pm

Откъде да намеря "маслинка" за маркуча на дискова спирачка Tektro Auriga? Кой е вносителят на Tektro за България? :beer:
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Рейтинг: 2000

Мнениеот bio » Пон Мар 31, 2014 7:43 pm

X_NRG написа:Откъде да намеря "маслинка" за маркуча на дискова спирачка Tektro Auriga? Кой е вносителят на Tektro за България? :beer:

според мен е същата като при SHIMANO иначе май ... screambikes ги продават/внасят.
mishu_ написа:Има ли разлика в рамките при монтажа на различните видове средни движения?

Искам да сложа тези на Drag Ontario, а в момента е с някакво средно с вътрешна гайка.

https://www.bike-components.de/products ... ch-II.html

Благодаря предварително! :beer:

ами средното и курбелите стават без проблем на рамката. евентуално ... предния дерайльор трябва да хваща поне до 44 плоча.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот dropy » Пон Мар 31, 2014 11:46 pm

TheAnimal написа:
dropy написа:Здравейте,
търся XC маршрут от Якоруда до Добринище. За съжаление не намирам никакви тракове за черни пътеки в този район, а със сигурност знам, че местните карачи карат от Якоруда до Банско по интересни маршрути.
Някой може ли да помогне с GPS track (поне частичен) или кратко описание на пътека в това направление (Якоруда - Добринище)? Целта ми е да избягвам във възможно най-голяма степен главните асвалтови пътища.

Предварителни благодарности!

Здравей,
ГПС следа нямам, но може да се ориентираш по Гугъл Земя.
От Якоруда има черен път за Бунцево. От Бунцево се пускаш за малко по асфалта до рибарника, малко след него започва вдясно черен път за Орцево. От Орцево се пускаш около 1 км по основния път за Краище. От там в ляво тръгва черен път, който тръгва към Черешово. От там до Елешница. И там трябва да има черен път до Добринище, ако не асфалта не е много.
Давам ти линк за ГПС следи от Орцево към Елешница.
http://www.mtb-bg.com/index.php/trails/ ... 6-kraishte

Здрасти,
като микс от описанието и траковете които препоръча получих това:

https://www.google.com/maps/ms?msid=205406181011653180893.0004f5edd16c9afb0be86&msa=0&ll=41.949533,23.686352&spn=0.075964,0.110378

Доближава ли се в някаква степен до истината или ако го следвам ще пропусна нещо което не е за пропускане :)
Да си призная честно, малко ме притесни и денивилацията 1161м. Проблема е, че сме група и не съм сигурен във възможностите на всички.
Аватар
dropy

Рейтинг: 1235

Мнениеот X_NRG » Вто Апр 01, 2014 10:47 am

bio написа:
X_NRG написа:Откъде да намеря "маслинка" за маркуча на дискова спирачка Tektro Auriga? Кой е вносителят на Tektro за България? :beer:

според мен е същата като при SHIMANO иначе май ... screambikes ги продават/внасят.

Дръннах на Бирата. Май не са еднакви (диаметърът). Явно направо ще му занеса спирачката.
Мерси все пак. :beer:
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот tedko:mtb » Вто Апр 01, 2014 11:29 am

От къде да взема едно от четирите болчета които свързват курбела с плочата понеже превъртях моето???? :dontknow: :dontknow: :dontknow:
NO PAIN,NO GAIN!!!
tedko:mtb

Рейтинг: 1215

Мнениеот Tonkataa » Вто Апр 01, 2014 4:31 pm

tedko:mtb написа:От къде да взема едно от четирите болчета които свързват курбела с плочата понеже превъртях моето???? :dontknow: :dontknow: :dontknow:

Или някой твой приятел, който има излишни или в Индустриал ги продават 8 броя 25 лв .
Tonkataa

Рейтинг: 1185

Мнениеот Vel0-Mania » Вто Апр 01, 2014 4:45 pm

Здравейте ! Имам един въпрос за заден венец ? Понеже велосипеда имаше едно леко тракане и го нося трипъти вече и тея решиха да го сменят. Предишния венец ми беше "SHIMANO MF-TZ07" не мога да се сетя точния модел кой е бил и поразгледах в сайтовете. На единия сайт пише "MF-TZ07 / MF-TZ20" а те ми сложиха такъв....

Колелото е в гаранция 2 г.според вас не трябва ли да ми сложат пак същия модел, а са сложили най-евтиния и ако мине номера ?

Просто
Прикачени файлове
0023.JPG
0023.JPG (247.29 KiB) Прегледано 1731 пъти
Vel0-Mania

Рейтинг: 1218

Мнениеот limberjack » Вто Апр 01, 2014 10:20 pm

Vel0-Mania написа:Здравейте ! Имам един въпрос за заден венец ? Понеже велосипеда имаше едно леко тракане и го нося трипъти вече и тея решиха да го сменят. Предишния венец ми беше "SHIMANO MF-TZ07" не мога да се сетя точния модел кой е бил и поразгледах в сайтовете. На единия сайт пише "MF-TZ07 / MF-TZ20" а те ми сложиха такъв....

Колелото е в гаранция 2 г.според вас не трябва ли да ми сложат пак същия модел, а са сложили най-евтиния и ако мине номера ?

Просто

е разликата в цената е няма левче,
а в конструкцията разлика няма и двете са 6 венеца, като на ТЗ07 има седми зъб който най вероятно служи за предпазител като пластмасовата плоча от ТЗ20

ето линкове
http://www.ustrem-bg.com/shop/freewheel/444-shimano-mf-tz07.html - ТЗ07
http://www.ustrem-bg.com/shop/freewheel/442-shimano-mf-tz20-cp.html - ТЗ20

Не рекламирам сайта просто давам примерен линк с описание.

В заключение на колегата казвам че двете касети са едни и същи просто едната има + метална зъбчатка, която така или иначе не се ползва.
Добре ще е да кажеш за колко скорости ти е командата, предполагам е 6, но ако е 7 то аз не бих сложил нито една от двете касети.
limberjack

Рейтинг: 1238

Мнениеот Vel0-Mania » Сря Апр 02, 2014 10:24 am

Колелото като го купих си беше "SHIMANO MF-TZ07 / MF-TZ20" а те ми го смениха с този които показах на снимката !

И говорим за 7 не за 6 !
Vel0-Mania

Рейтинг: 1218

Мнениеот maionezata » Сря Апр 02, 2014 11:38 am

Идеи за еквивалент на OruxMaps, но за телефон с Windows?
maionezata

Рейтинг: 1235

Мнениеот schmuki » Сря Апр 02, 2014 4:04 pm

Един малко дебилен въпрос - понеже си купих нови гуми и ми ги смениха на място, обаче като се прибрах забелязах, че шарката на гумите е в различни посоки, по гумите има стрелки, според които трябва да е в една и съща посока, а днес ходих в МаксБайк, където ми ги сменяха и се мъчеха да ме убедят, че така било правилно и Mischelin препоръчвали да са с обърната шарка... Според мен просто ги мързеше да ги оправят, та за тва реших и тук да попитам :)
schmuki

Рейтинг: 1200

Мнениеот pe60t0 » Сря Апр 02, 2014 5:28 pm

Здравейте, грес за вилки къде мога да намеря в София ?
Make the sport fun not the fun a sport...
Аватар
pe60t0

Рейтинг: 1390

Мнениеот pe60t0 » Сря Апр 02, 2014 5:31 pm

schmuki написа:Един малко дебилен въпрос - понеже си купих нови гуми и ми ги смениха на място, обаче като се прибрах забелязах, че шарката на гумите е в различни посоки, по гумите има стрелки, според които трябва да е в една и съща посока, а днес ходих в МаксБайк, където ми ги сменяха и се мъчеха да ме убедят, че така било правилно и Mischelin препоръчвали да са с обърната шарка... Според мен просто ги мързеше да ги оправят, та за тва реших и тук да попитам :)

На повечето гуми отстрани има указание в коя посока да бъде сложена гумата. Най-често са стрелки, така че сигурно ги е мързяло :D
Аватар
pe60t0

Мнениеот bio » Сря Апр 02, 2014 6:46 pm

pe60t0 написа:Здравейте, грес за вилки къде мога да намеря в София ?

за коя вилка това ?!? и кое искаш да и мажеш с грес ?!?
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот MIKEY MOUSE » Сря Апр 02, 2014 6:58 pm

schmuki написа:Един малко дебилен въпрос - понеже си купих нови гуми и ми ги смениха на място, обаче като се прибрах забелязах, че шарката на гумите е в различни посоки, по гумите има стрелки, според които трябва да е в една и съща посока, а днес ходих в МаксБайк, където ми ги сменяха и се мъчеха да ме убедят, че така било правилно и Mischelin препоръчвали да са с обърната шарка... Според мен просто ги мързеше да ги оправят, та за тва реших и тук да попитам :)

Само да допълня- има гуми /не всички / ,на които е указано, че посоката на въртене за предна и задна гума са различни . - което от само себе си води до разлика в посоката на шарките . Разгледай внимателно и виж какво е написано. :wavey: Написано е /на английски / - посока на въртене за предна и задна гума.
PRO ARIS ET FOCIS / ЗА ОЛТАРИТЕ И ДОМАШНИТЕ ОГНИЩА/- ЗА ОТЕЧЕСТВОТО!

Ако искаш да разсмееш Господ, разкажи Му за плановете си !
Аватар
MIKEY MOUSE

Рейтинг: 1637
Местоположение: В един измислен свят-само за усмихнати и без модератори

Мнениеот pe60t0 » Сря Апр 02, 2014 7:07 pm

bio написа:
pe60t0 написа:Здравейте, грес за вилки къде мога да намеря в София ?

за коя вилка това ?!? и кое искаш да и мажеш с грес ?!?

И за двете ми вилки. Искам да им мажа гумените уплътнения при сервизиране.
Аватар
pe60t0

Мнениеот bio » Сря Апр 02, 2014 7:23 pm

pe60t0 написа:И за двете ми вилки. Искам да им мажа гумените уплътнения при сервизиране.

не те питам колко вилки имаш, а какви са ... фирма/модел. може да ползваш много малко от тефлоновата смазка на weldtite или маслото, което се налива в ботушите.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот pe60t0 » Сря Апр 02, 2014 7:34 pm

bio написа:
pe60t0 написа:И за двете ми вилки. Искам да им мажа гумените уплътнения при сервизиране.

не те питам колко вилки имаш, а какви са ... фирма/модел. може да ползваш много малко от тефлоновата смазка на weldtite или маслото, което се налива в ботушите.

RS Reba SL и Fox Talas 32. Откъде да я намеря тази тефлонова смазка ? Нали уж тефлона разгражда пластмасата ? Иначе маслото за ботушите ще свърши ли работа ? Благодаря
Аватар
pe60t0

Мнениеот BIKERPRO » Сря Апр 02, 2014 10:02 pm

BIKERPRO написа:По стеншъните на боксера трябва ли да пръскам нещо , например силиконов спрей ? Дурото си го мазах с масло профилактично и силиконовия , но за боксера ми казаха да не му слагам масло по стеншъните , поне силикона да остане ли ?

Като се заприказвахте за смазване на вилки , толкова ли не се намери някой с boxxer да каже с какво го пръска , ако слага нещо изобщо :dontknow:
natalito написа:
naskoj написа:Бях чел някъде за спирачки при които колкото повече стискаш ръкохватките толкова повече спираш .
BIKERPRO

Рейтинг: 1216

Мнениеот pe60t0 » Сря Апр 02, 2014 10:10 pm

@BIKERPRO пръскай си го със силиконовия спрей !
Аватар
pe60t0

Мнениеот bio » Чет Апр 03, 2014 8:00 am

pe60t0 написа:RS Reba SL и Fox Talas 32. Откъде да я намеря тази тефлонова смазка ? Нали уж тефлона разгражда пластмасата ? Иначе маслото за ботушите ще свърши ли работа ? Благодаря

разгледай сервизните упътвания на двете вилки там си пише точно какво се ползва !!! успех ти желая.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот Boyan1984 » Чет Апр 03, 2014 8:01 am

За Rock Shox ползвам на Brunox спрей за вилки, препоръчан от Rock Shox ;)
Let's fucking DIE!
Boyan1984

Мнениеот pe60t0 » Чет Апр 03, 2014 10:26 am

bio написа:
pe60t0 написа:RS Reba SL и Fox Talas 32. Откъде да я намеря тази тефлонова смазка ? Нали уж тефлона разгражда пластмасата ? Иначе маслото за ботушите ще свърши ли работа ? Благодаря

разгледай сервизните упътвания на двете вилки там си пише точно какво се ползва !!! успех ти желая.

Да бе човек, разгледал съм ги разбирасе. Препоръчително е използването на грес за вилки, като дали ще са брандирани съответно за RS или Fox няма голямо значение. Не знам обаче къде в София да я намеря. Това беше въпросът ми. На едно-две места видях, че казват, че маслото от ботушите ще свърши същата работа, но не съм сигурен, че е много добра идея ?

Boyan1984 написа:За Rock Shox ползвам на Brunox спрей за вилки, препоръчан от Rock Shox ;)

За какво го ползваш този спрей ?
Аватар
pe60t0

Мнениеот pe60t0 » Чет Апр 03, 2014 11:16 am

Някой в София да има малко (~150мл) 5wt масълце за Rоck Shox ?
Аватар
pe60t0

Мнениеот Boyan1984 » Чет Апр 03, 2014 11:20 am

pe60t0 написа:
bio написа:

Да бе човек, разгледал съм ги разбирасе. Препоръчително е използването на грес за вилки, като дали ще са брандирани съответно за RS или Fox няма голямо значение. Не знам обаче къде в София да я намеря. Това беше въпросът ми. На едно-две места видях, че казват, че маслото от ботушите ще свърши същата работа, но не съм сигурен, че е много добра идея ?

Boyan1984 написа:За Rock Shox ползвам на Brunox спрей за вилки, препоръчан от Rock Shox ;)

За какво го ползваш този спрей ?

За хода на вилката,наистина по-мазно работи.
Let's fucking DIE!
Boyan1984

Мнениеот mishu_ » Чет Апр 03, 2014 11:28 am

Имам Rоck Shox Tora 289 и ми идва малко мека. Може ли да е от по-малко количество масло или нови пружини му е майката? :dontknow:
Аватар
mishu_

Рейтинг: 1220

Мнениеот bio » Чет Апр 03, 2014 11:34 am

Brunox може да го ползваш за смязване/размекване на семерингите на вилката. вътре в самата вилка аз не бих ползвал Brunox. Демек ,за това за което питаше BIKERPRO.

за Rockshox съм ползвал това, което ти казах ... има го във Веломания.
за Fox (само че шокове) същата грес съм я смесвал с малко масълце на чорбичка за да заместя тяхния FLOAT Fluid. иначе съм чел, че го заместват с някакво гъсто моторно/трансмисионно масло >75W. потърси.
успех !!!

mishu_ написа:Имам Rоck Shox Tora 289 и ми идва малко мека. Може ли да е от по-малко количество масло или нови пружини му е майката? :dontknow:

колко тежиш ?!?
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот mishu_ » Чет Апр 03, 2014 11:48 am

bio написа:
mishu_ написа:Имам Rоck Shox Tora 289 и ми идва малко мека. Може ли да е от по-малко количество масло или нови пружини му е майката? :dontknow:

колко тежиш ?!?

85кг, не е като да съм 100 кила :D
Аватар
mishu_

Рейтинг: 1220

Мнениеот bio » Чет Апр 03, 2014 12:07 pm

mishu_ написа:85кг, не е като да съм 100 кила :D

виж, според този документ не си за стандартната пружина(червена).
въпреки това при липса на масло -> компресия , тази вилка става ужасТно бърза. но тя ще е бърза и на връщане -> rebound. ако вилката е бърза и това не може да регулира, значи може да погледнеш маслото. евентуално малко ще се поуспокоят нещата, но ако си с червената пружина - вилката ще продължава да ти е мека и при големи натоварвания ще я дъниш.
успех !!!
анти-каски !!!
Аватар
bio

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум