Аз след всичко изчетено и особено след като тенденцията е този тип адаптори да се предлагат на все по-ниска цена, май реших да си стоя с 9-скоростната преправена касета 11-36 и този сезон, пък ще видим по-нататък какво ще измислят.

windv написа:Което не пречи да използваш обтегач за 10 скорости на 9-ка касета...
MacLeod написа:windv написа:Което не пречи да използваш обтегач за 10 скорости на 9-ка касета...
Това ще стане ли ?
Извинявам се за офтопика.
Тема:windv написа:имаше тема в която бях писал , а и други обсъждахме подробно как става
Pr3d4t0R написа:Много лесно може да си представиш как биха изглеждали предавките. Ще дам пример с моя случай - първото число е плочата на курбела, а второто венеца на касетата:
- бях с 22/36=0,61 и ми беше перфектна за всякакви баири, на които мога да задържа предницата на земята;
- новата комбинация е 30/42=0,71 което е съвсем малко по-трудно от 22/32=0.68. Резултатът е 16% по-тежка предавка, но олекотяването в курбелите и останалите чарколяци успяват за мен да компенсира това и ми трябва пренебрежимо малко повече усилие по баирите. Даже с това придавателно число и каданса, който държа, усещам, че по-добре контролирам сцеплението - преди ми превърташе гумата или вдигах предницата доста лесно.
halfdone написа:Тоест искаш да кажеш, че разликата между 22/36 - 0.61 и 30/42 - 0.71 се компенсира от цялостното олекотяване и като цяло не се усеща разлика ?
outfaced написа:halfdone написа:Тоест искаш да кажеш, че разликата между 22/36 - 0.61 и 30/42 - 0.71 се компенсира от цялостното олекотяване и като цяло не се усеща разлика ?
Не се компенсира, но не се и усеща. Поне аз си издрапах даже един баир, който преди не бях минавал![]()
С две думи, това не трябва да те притеснява.
4getcredo написа:outfaced написа:Не се компенсира, но не се и усеща. Поне аз си издрапах даже един баир, който преди не бях минавал![]()
С две думи, това не трябва да те притеснява.
И всичко това - около 70% - се дължи на самовнушение и ентусиазъм.Вива революсион!
thechosen написа:Понеже и аз се замислям за Zee гледах, че доста хора са направили 1х10 с 42t венче отзад и Zee FR, който е с по-голям капацитет(11-36). Та би трябвало да работи.
hitar_potar написа:104BCD ли е стандартния размер за болтовете на плоите на курбела? Че се чудя на Шимано XTR 960, щото положението при него е малко алтаво с голямата плоча, та не знам и при средната как е.
Инак май се очертава да съм направил съвсем случайно първи стъпки към следване на модерната в тая тема концепция....
windv написа:Тея курбели са много леки. До колкото разбирам се скъсяват рамената , които държат плочите. изрязва се захвата за най-голямата плоча.
http://forums.mtbr.com/singlespeed/another-xtr-m960-ss-conversion-558540.html
Яки изглеждат. С 1 плоча и средно се връзват към 700гр. Много добро тегло!
Назад към All Mountain/Ендуро продукти
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 22 госта