Admin написа:
Проблемът обаче не е само за отиването до Витоша. Проблемът е, че онзи ден три деца с велосипеди, които ги беше хванал дъждът точно на свечеряване, не можаха да се качат в автобус, в който имаше свободно място, защото шофьорът им затвори вратата. И ако до скоро това влизаше в графата крив шофьор, сега и да се качат, може да излязат нарушители. Проблемът е и в това, че човек с колело вече не може да се придвижи до Железница или Герман, или Кремиковци с помощта на автобус, защото, видиш ли, било забранено. Не всеки обича да кара 10-15 км в градското движение, само за да стигне до някоя от близките планини, и не всеки има автомобил, за да го направи така; и най-сетне, има някои хубави маршрути, които можеш да започнеш от една точка и да завършиш в друга, като поне до/от едната стигнеш с автобус. Да не говорим и за чисто градските случаи, в които ти се чупи нещо по колелото и ти си в Младост, а пък живееш в Люлин, или Княжево...
HepBeH_XaMcTep написа:В крайна сметка - когато ходя да карам някъде на самоход и се наложи да ползвам градски транспорт + велосипед = Огромен сак/торба и свалени колела....
TheAnimal написа:Някакво чувство странно в мен има, че ако не бяхте надали вой за автобус 66, проблема с качването на колела в извънградските линии нямаше да съществува.
TheAnimal написа:Някакво чувство странно в мен има, че ако не бяхте надали вой за автобус 66, проблема с качването на колела в извънградските линии нямаше да съществува.
TheAnimal написа:.................
Радвам се, че успя да се пребориш за двете линии, но съжалявам че загубихме много други. И също , че тея от ЦГМ са долни мърши, които ги мързи да се развиват и печелят.
Това е, може лаенето да започне сега...
mariko написа:Това значи, че вече е официално разрешено в споменатите линии да се пътува с колело ли?
HepBeH_XaMcTep написа:@apd
Както вече написаха по-горе - не става въпрос само и единствено за Витоша. Редовно ползвам "извънградските" линии за да стигна до началната точка на каране.
TheAnimal написа:И също , че тея от ЦГМ са долни мърши, които ги мързи да се развиват и печелят.
unsigner написа:Майната му на градския транспорт. Няма ли тук възможност за микро-бизнес, някой с неизползван през уикенда минибус?
Колко бихте плащали за качване от някакви места сравнително вътре в града (Хладилника, Младост, Подуене за Локорско етц.) до Железница, Бояна, Локорско, че и Алеко и Тихия кът?
Да оставим засега настрана (важния!) въпрос със законността - да допуснем, че ще се кара на черно. Има ли начин да излезе сметката?
Вероятно с билетчета, сравними с тези на градския транспорт, не е възможно; ако ги сравняваме с цената на кино например, може и да стане.
Аз рядко имам възможност да излизам през уикенда да карам, затова не бих бил твърде чувствителен към цената. Но може би съм изключение?
xcII написа:
Имаме Кмет, при това струва ми се мислещ и действащ! Там трябва да се цели иначе нищо смислено няма да се получи с тея смотани чиновни въшки!
xcII написа:Отделно, има багажници за бусове, отдавна е измислено в други държави! Евтино, бързо и рсботещо решение за превоз на байкове! Който има претесния, че некой циганин ще му гепи байка в движение, ами да си го върже и да го наглежда, стоейки до предната врата.
Баси, разглабяне, чанти.. що за птостотии??!
GECKO написа:Та в отговор на въпроса ти - да мислил съм си и не - не си струва.
iPop написа:Няма ли начин да се упражни натиск върху другарката кметица. В крайна сметка идват избори и ще е лесно да натиснем тъпанарите в общината. Даже директно да им се каже, че ако решат този проблем и покажат загриженост за туристите и колоездачеите(разбирай младежта) ще има много сериозен предизборен ефект.
Та няма ли как да не дигнем джангър пред общината и медиите?!!!!
unsigner написа:iPop написа:Няма ли начин да се упражни натиск върху другарката кметица. В крайна сметка идват избори и ще е лесно да натиснем тъпанарите в общината. Даже директно да им се каже, че ако решат този проблем и покажат загриженост за туристите и колоездачеите(разбирай младежта) ще има много сериозен предизборен ефект.
Та няма ли как да не дигнем джангър пред общината и медиите?!!!!
Изборите са догодина.
А пенсионерите - които биха били от отсрещната страна - са по-привлекателен електорат: гласуват по-активно, повече са, и всичките са с адресна регистрация в София.
unsigner написа:А пенсионерите - които биха били от отсрещната страна - са по-привлекателен електорат: гласуват по-активно, повече са, и всичките са с адресна регистрация в София.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 18 госта