Автобус 66 - греда!!!

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Автобус 66 - греда!!!

Мнениеот pacco » Пет Апр 25, 2014 7:53 am

според мен трябва да се напише някаква жалба/молба до по горна инстанция например Фандъкова.. то е ясно че ЦГМ иска да пълни джоба за наша сметка :popcorn:
pacco

Рейтинг: 1180

Мнениеот APD » Пет Апр 25, 2014 9:05 am

Честно, не виждам смисъл да се дърляме и циврим заради липсата на адекватен транспорт за велосипедисти до горе. По-добро решение е да си отворим една кикстартер кампанийка и да съберем пари за два буса с ремаркета и после двама-трима от форума да въртят на седмичен график през сезона. Сравнително бързо ще се съберат кинти, ако всеки от нас с колела над 500-750лв даде по поне 5 лева. No?
APD

Рейтинг: 977

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Пет Апр 25, 2014 9:20 am

В крайна сметка - когато ходя да карам някъде на самоход и се наложи да ползвам градски транспорт + велосипед = Огромен сак/торба и свалени колела....

@apd
Както вече написаха по-горе - не става въпрос само и единствено за Витоша. Редовно ползвам "извънградските" линии за да стигна до началната точка на каране.
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Рейтинг: 2000

Мнениеот jeku. » Пет Апр 25, 2014 9:39 am

Admin написа:
Проблемът обаче не е само за отиването до Витоша. Проблемът е, че онзи ден три деца с велосипеди, които ги беше хванал дъждът точно на свечеряване, не можаха да се качат в автобус, в който имаше свободно място, защото шофьорът им затвори вратата. И ако до скоро това влизаше в графата крив шофьор, сега и да се качат, може да излязат нарушители. Проблемът е и в това, че човек с колело вече не може да се придвижи до Железница или Герман, или Кремиковци с помощта на автобус, защото, видиш ли, било забранено. Не всеки обича да кара 10-15 км в градското движение, само за да стигне до някоя от близките планини, и не всеки има автомобил, за да го направи така; и най-сетне, има някои хубави маршрути, които можеш да започнеш от една точка и да завършиш в друга, като поне до/от едната стигнеш с автобус. Да не говорим и за чисто градските случаи, в които ти се чупи нещо по колелото и ти си в Младост, а пък живееш в Люлин, или Княжево...

Евала! Точно това считам за основен проблем. За хосмонафтите все ще се намери транспорт в тези под 2 месеца, в които лифта не работи - я такси, я кола. Обаче да те запраска порой на майната си (в града или извън), да ти се потроши колелото какво правиш? Не съм пробвал скоро да се возя в градските линии, за да видя положението от първо лице, предполагам, че все още е възможно качването.
jeku.

Рейтинг: 1218

Мнениеот mentalhead » Пет Апр 25, 2014 10:08 am

Колкото повече продължава сагата с градския транспорт и велосипедите, толкова повече се убеждавам, че в СКГТ, по модерному ЦГМ, работят абсолютно неадекватни хора. По-лошото е, че на всичкото отгоре заплатите им ги плащаме ние.
Значи в наредбата няма забрана за превоз на велосипед, но ЦГМ я тълкува сякаш такава забрана има :crazy:
Стигаме до забавния момент, че аз научавам за техните виждания от тази тема. Т.е. ако аз не чета форума, а все някъде на тая земя има велосипедист, който не го чете, аз няма да знам че ЦГМ проявява творчество спрямо наредбата и като пълен идиот ще разчитам на написаното в нея, като всъщност става ясно, че наредбата не е това, което е. С други думи наредбата си е доста условна. Това ме кара да се замислям, дали да не почна да я тълкувам по свой си начин по отношение на самотаксуването. То така или иначе не виждам проблем в това, след като милата ни община покрива охотно всички разходи по празните следобедни излетни линии (посока нагоре) и инатливо не ни иска парите, които ние сме склонни да дадем.

С което пък стигаме до друг забавен момент:

HepBeH_XaMcTep написа:В крайна сметка - когато ходя да карам някъде на самоход и се наложи да ползвам градски транспорт + велосипед = Огромен сак/торба и свалени колела....

Изглежда това е решението да си качиш колелото в рейса. Обаче един толкова голям сак май няма начин да не е адски обемен, поради което не виждам как ще го влачим и него по време на самото каране. Ще се намери ли място за такъв сак в раница с вода, храна, инструменти, дрехи и евентуално протекция? Отделно аз няма как да знам кога ще ми се потроши велосипеда до степен придвижването на самоход да е невъзможно и съответно ако съм възнамерявал да си се прибера на самоход, то естествено няма да съм тръгнал с големия сак.
Не знам събита ли се колело в онези "циганските" торби. Те са тънки и не заемат място, но мисля, че са доста по-малки от необходимото.
Аватар
mentalhead

Мнениеот TheAnimal » Пет Апр 25, 2014 11:27 am

Някакво чувство странно в мен има, че ако не бяхте надали вой за автобус 66, проблема с качването на колела в извънградските линии нямаше да съществува.
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот mentalhead » Пет Апр 25, 2014 11:37 am

Чисто хронологично "воят" се появи след хвърчащите листчета на ЦГМ, с указанията към автобусните шофьори. Каква е причината за въпросните листчета е съвсем отделен въпрос, но и не видях някой да е отговорил на него.
Аватар
mentalhead

Мнениеот taurus13 » Пет Апр 25, 2014 11:37 am

TheAnimal написа:Някакво чувство странно в мен има, че ако не бяхте надали вой за автобус 66, проблема с качването на колела в извънградските линии нямаше да съществува.

Искаш ли да ти забранят, питай! - стара мъдрост.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот Admin » Пет Апр 25, 2014 12:04 pm

TheAnimal написа:Някакво чувство странно в мен има, че ако не бяхте надали вой за автобус 66, проблема с качването на колела в извънградските линии нямаше да съществува.

Може и да има нещо вярно в чувството ти, но са верни също и две други неща:
1. Воят е естествен в такава ситуация, какво друго да правят хората?
2. Сред забранените линии в онази прословута бележка имаше и крайградски такива и то някои от най-важните за колоездачите - например 98.

Не мисля, че е редно едни други да се обвиняваме заради естественото ни недоволство от това, че ЦГМ са решили да реагират на някакви сигнали от други пътници (като ги знам много от тези пътници колко им е крив светът винаги, мога да си представя точно картинката) по най-лесния за тях начин и такъв, който не зачита по никакъв начин интересите на хората с велосипеди, вместо да тръгнат по трудния път да се намери решение, което да е компромисно и за двете страни (ако приемем, че ние сме едната, а недоволни други пътници са другата).
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот konopr » Пет Апр 25, 2014 12:07 pm

Воят се появи след констатирането на проблема от потърпевшите нас...
Аватар
konopr

Рейтинг: 1475

Мнениеот TheAnimal » Пет Апр 25, 2014 12:27 pm

@Admin, прав си в това което казваш и съм напълно съгласна. Но преди да "виеш"(не ти), трябва да помислиш. За две линии, се прецакват всички останали: Локорско, Кремиковци, Герман и т.н. Та дори, като те завали дъжд вече и в градския не можеш да се качиш с колело. Ако не съм права, може да ми обясниш защо са пуснати анкети само за автобус 66 и 98.
Подхода в ситуацията не беше правилен. Преговорите трябваше да започнат още щом се разбра, че в 66 ще се пътува с билет от 1 лв., защото всички знаем манталитета на българския пенсионер и не може никой да ме обори, че ситуацията не беше очаквана.
Радвам се, че успя да се пребориш за двете линии, но съжалявам че загубихме много други. И също , че тея от ЦГМ са долни мърши, които ги мързи да се развиват и печелят.
Това е, може лаенето да започне сега...
"Всеки знае, че една жена е твърде силна за един мъж."
TheAnimal

Мнениеот mariko » Пет Апр 25, 2014 2:01 pm

TheAnimal написа:.................
Радвам се, че успя да се пребориш за двете линии, но съжалявам че загубихме много други. И също , че тея от ЦГМ са долни мърши, които ги мързи да се развиват и печелят.
Това е, може лаенето да започне сега...

Това значи, че вече е официално разрешено в споменатите линии да се пътува с колело ли?
"Те са живели и хвърляли зар, само това ще остане-
огънят вложен в самия комар с много пари проиграни"
Аватар
mariko

Рейтинг: 1785

Мнениеот Admin » Пет Апр 25, 2014 2:23 pm

Леле, тука трябва да разсея някакви заблуди...
Първо, за нищо не съм се преборил, съжалявам, ако така е възприето. Аз дори не съм упълномощен да представлявам когото и да било, но на тази среща попаднах като заинтересована от проблема страна, имаща някаква организираност (медиа) и отношение. Това с отделната линия за колоездачи си е идея на ЦГМ, която е следствие и от протестите на Хладилника миналата седмица. Ние също имахме подобна идея, или поне като вариант. Като цяло, конкретно за Витоша, такава идея по-скоро ми харесва, макар да не смятам, че е безусловно добра или че е единственото решение. Тепърва предстои да видим каква ще е и цената. Доколкото обаче за момента това е единственото "градивно" нещо, което се разглежда, се ангажирах да пусна тези анкети, за да може ако се случи, да е удобно за мнозинството от хората, които ще го ползват.
Иначе да, и на мен ми е болно, че така отрязват достъпа до всички линии, което е просто безумно решение според мен, а и в момента не е нормативно издържано. Какво да се прави, избират най-лесното за тях за момента.
Подходът ще го коментирам по следния начин - сигурно е погрешен, но няма как да го критикуваме, защото той е некоординиран и нямаше как да бъде другояче, няма как да е и сега. С Велоеволюция и други организации, които пожелаят да се включат, ще продължим опитите за промяна на това общо положение, но това не променя факта, че планинското колоездене е много неорганизирано, така че не виждам какъв превантивен ход изобщо е можело да има за 66, при положение, че няма от кого да излезе като организация.
Всъщност, съжалявам, че ще обобщя (което изглежда най-лесно), но проблемът е именно в манталитета на всички замесени:
1. ЦГМ като административна структура гледат най-лесното решение и не търсят вариант, изгоден за всички страни, защото едната страна не им е и важна по никакъв начин. Ако нещо се промени занапред, то ще е по силата на разни директиви, програми и изисквания от Европейския съюз, а не заради загриженост за удобство и възможности за колоездачите и осъзнато разбиране за техните нужди във връзка с градския транспорт.
2. Обикновените пътници често са с манталитет "мрънкачи", които дори при празен автобус ще са недоволни, ако в него има велосипед. Виждал съм го толкова пъти на живо, че отдавна гледам да избягвам този транспорт, защото нямам нерви за това. Та тези мрънкачи явно са материализирали недоволството си в жалби, които са идеален повод за ЦГМ да приложат споменатия административен манталитет.
3. Сред колоездачите, нека не се лъжем, манталитетът също не е на завидно ниво. Както има хора, които биха пропуснали 2 или 3 пълни автобуса, за да се качат в по-празен, така има и такива, които ще се набутат на всяка цена; както има такива, които съвестно си дупчат втори билет, така има и нередовни.
При толкова подходящи за проблем манталитети, го отнасят тези, които имат най-малка заслуга за ситуацията, уви.

Като оставим по-общите приказки настрана (сигурно на всички са им омръзнали), аз лично бих пробвал някой път следните два варианта:
1. Свалям предното колело и го привързвам към рамката и вилката с ластик или въже. Дупча му билет като за свръхбагаж, старая се да е достатъчно чисто и по този начин би трябвало да отговарям на всички изисквания.
2. Още по-добър, но малко по-труден за нас вариант е да се намери достатъчно голям и здрава найлонова торба (виждал съм да се предлагат като размери чували до 120х170 см, в което велосипед със свалено предно колело ще влезе спокойно) и да се прибере колелото в нея. Такъв чувал би трябвало да е достатъчно компактен, за да се носи в раницата.

Наблягам на това, че никой от двата варианта не е изпробван. Ако някой реши да опита, на негов риск си е, но специално при втория вариант бих бил доста любопитен какви претенции биха могли да имат. Аз ще си потърся такъв чувал и при първа възможност ще пробвам втория вариант, най-малкото от любопитство.

mariko написа:Това значи, че вече е официално разрешено в споменатите линии да се пътува с колело ли?

Не, за момента просто от ЦГМ обмислят вариант да пуснат друга линия, която да обслужва лифта и евентуално качване до Алеко и да е специално за колоездачи, без да е част от редовния градски транспорт, на съвсем друга цена и т.н. Специален превоз.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот radeviq » Пет Апр 25, 2014 2:45 pm

Веднага бих дарил за пробата самоделката на дядо ми от преди доста години. Предполагам можем с него и бизнес да заформим предвид развитието на ситуацията. Конкретния сак мисля, че трудно би събрал моя велосипед, но някой с по-малка рамка мисля, че би влязъл. Иначе с малко шев и кройка може и да се уголеми.
Изображение
Изображение
Аватар
radeviq

Рейтинг: 1379

Мнениеот unsigner » Пет Апр 25, 2014 5:01 pm

Майната му на градския транспорт. Няма ли тук възможност за микро-бизнес, някой с неизползван през уикенда минибус?

Колко бихте плащали за качване от някакви места сравнително вътре в града (Хладилника, Младост, Подуене за Локорско етц.) до Железница, Бояна, Локорско, че и Алеко и Тихия кът?

Да оставим засега настрана (важния!) въпрос със законността - да допуснем, че ще се кара на черно. Има ли начин да излезе сметката?
Вероятно с билетчета, сравними с тези на градския транспорт, не е възможно; ако ги сравняваме с цената на кино например, може и да стане.

Аз рядко имам възможност да излизам през уикенда да карам, затова не бих бил твърде чувствителен към цената. Но може би съм изключение?
unsigner

Рейтинг: 1667

Мнениеот pacco » Пет Апр 25, 2014 5:11 pm

изключение си :) за билет колкото е киното да се кача до Витоша мерси :)
Заключението е мащабен протест :beer: докато нещата не станат по старо му :popcorn:
pacco

Рейтинг: 1180

Мнениеот APD » Пет Апр 25, 2014 5:16 pm

HepBeH_XaMcTep написа:@apd
Както вече написаха по-горе - не става въпрос само и единствено за Витоша. Редовно ползвам "извънградските" линии за да стигна до началната точка на каране.

Витоша е част от началните точки на каране, но нямах предвид само за нея. Просто я ползвах като пример.

TheAnimal написа:И също , че тея от ЦГМ са долни мърши, които ги мързи да се развиват и печелят.

Долни мърши, които вече печелят от данъците ни. Мрън-мрън ...
APD

Рейтинг: 977

Мнениеот bdz43r » Пет Апр 25, 2014 5:28 pm

По старому няма как да е вече.
От протести ще има полза, само колкото да се обърне внимание на общината, че има проблем, а решението му вече ще е съвсем друга история... някой знае ли как се получи разрешението за метрото? Сигурен съм, че не по собствена инициатива на Метрополитен.

А с ЦГМ изобщо не се занимавайте, тях това не ги интересува и не им влиза в работата и ако могат, щяха и на обикновените пътници да забранят да пътуват. Те само организират възложените от общината превози.
Аватар
bdz43r

Мнениеот taurus13 » Пет Апр 25, 2014 8:29 pm

Обмисля дали да не влезе в бизнеса с торби и чували. :nuts:
Аз и във влак съм си разглобявал велосипеда - махам двете колела, отвивам дерайльора, колелата хващам с ремъци за рамката и става супер компактно - носи се като куфарче. Туй ми коства едно 10 мин. макс, като в тоя вид мога да го кача и на багажните рафтове.
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот xcII » Пет Апр 25, 2014 9:38 pm

Що за Кретени има в СФ Общината, Съфорумници? Специализиран транспорт за байкъри? На кви интервали от време? Къв автобус, такъв със седалки ли? На ква цена?

Абе, аз това не мога да разбера, там че са смотаняци, ккоито ходят на работа само, за да си отварят браузура безплатно и да си получават паричната дажба редовно, кво изобщо разговаряте с това ниво?! То е ясно, че нищо няма да произлезе, с хора които им е блокирал мозъка и креативността още в пубертета.

Имаме Кмет, при това струва ми се мислещ и действащ! Там трябва да се цели иначе нищо смислено няма да се получи с тея смотани чиновни въшки!

Отделно, има багажници за бусове, отдавна е измислено в други държави! Евтино, бързо и рсботещо решение за превоз на байкове! Който има претесния, че некой циганин ще му гепи байка в движение, ами да си го върже и да го наглежда, стоейки до предната врата.

Баси, разглабяне, чанти.. що за птостотии??!
Това, което може да се мине с лека кола, не си струва да се мине с байк. Това, което може да се мине с байк, не си струва да се мине пеша. Това, което може да се мине само пеша, понякога може да се измисли как да се мине с байк.
http://www.youtube.com/watch?v=fi-S9lrn ... re=related
Аватар
xcII

Рейтинг: 1695

Мнениеот GECKO » Съб Апр 26, 2014 4:27 pm

unsigner написа:Майната му на градския транспорт. Няма ли тук възможност за микро-бизнес, някой с неизползван през уикенда минибус?

Колко бихте плащали за качване от някакви места сравнително вътре в града (Хладилника, Младост, Подуене за Локорско етц.) до Железница, Бояна, Локорско, че и Алеко и Тихия кът?

Да оставим засега настрана (важния!) въпрос със законността - да допуснем, че ще се кара на черно. Има ли начин да излезе сметката?
Вероятно с билетчета, сравними с тези на градския транспорт, не е възможно; ако ги сравняваме с цената на кино например, може и да стане.

Аз рядко имам възможност да излизам през уикенда да карам, затова не бих бил твърде чувствителен към цената. Но може би съм изключение?

Реализираните ограничения в достъпа на автомобили до парк "Витоша" доста добре се грижат за законността - за да се качваш в часовете със забрана трябва да си:
а. Такси (регистрирана фирма)
б. Случаен превоз (регистрирана фирма)
в. Масов градски транспорт

С тези ограничения единственият успех, който може да има е за таксиметрови шофьори склонни да им се цапат колите от кални велосипедисти и също така склонни да инвестират в багажник/ци или ремарке за велосипеди.
До клкото знам има 1 такъв шофьор - евала за него - легален бизнес в помощ на спорта прави човека, но колко от тях ще се хванат на това хоро?
Също така за да са популярни трябва да се оборудват с автомобили с повече места както за хора така за велосипеди.
Ако са със стандартен автомобил и 3 пътника+велосипеди нещата изглеждат така:

Маршрута Хладилника-Алеко е 19км и би се обслужвал дневно и еднопосочно.
16лв на посока без гаранция, че ще има пътници за надолу.
1 час хладилника/хладилника.
~12 работни дни на месец за велосипедисти (петък, събота и неделя)
Това значи 5.50лв/човек
+128лв 33% (оптимистично) риск че няма да има клиенти = 85лв за 8 работни часа
-200лв - багажник за велосипеди (за да е читав и да носи 3 велосипеда)
-2лв/ден - калъвки за седалки за да не му се унищожи колата на човека от калните ни гъзове
-6лв/ден допълнително и оптимистично заделени за ремонт на ходова част на автомобила и ремонти на багажника след трошене по паветата и скапания път до Алеко
-32лв/ден за гориво (ако е на газ)

С думи прости - за да излезе на + един таксиметров шофьор трябва да кара ~3 уикенда стабилно ако взима 100% от печалбата си преди да излезе на 0 и да почне да печели. Ако е към фирма нещата отиват на месец и нещо той да инвестира уикендите си на загуба за да развие едно перо в бизнеса си и то само при положение, че има желаещи да плащат 5.50лв/качване

Вместо това той може да си бачка чистата стандартна работа и да не си губи времето :)

За возещите на "черно" горното важи но остават 3 часа от работният ден затворени => ограничение на прихода с близо 1/2... така че е доста безмислено

Та в отговор на въпроса ти - да мислил съм си и не - не си струва.
Не виждам бъдеще в развиването на нещо подобно особено докато ограничението 11-14ч важи.

Това може би е малко в страни от темата, но показва ограничениата към развитие в дадената ситуация.

Аз лично съм зад това да се държи твърдо на позицията на Любо, че ако нещо не е забранено то е позволено и да си търсиме правата да ползваме масовия градски транспорт.
Ако се подхване темата със "Специализиран" транспорт риска да се обяви за линия работеща на загуба е огромен и дава оправдание на ЦГМ да спред линиите, след като вече са си намерили основание да забранят велосипедите в нормалните линии: Защото има специални линии за тях.

"Поради что се срамиш да се наречеш българин" - е за това
Аватар
GECKO

Мнениеот raptor1987 » Съб Апр 26, 2014 6:07 pm

xcII написа:
Имаме Кмет, при това струва ми се мислещ и действащ! Там трябва да се цели иначе нищо смислено няма да се получи с тея смотани чиновни въшки!

+1
Май.. май... това е човека, към който трябва да се обърнем.

xcII написа:Отделно, има багажници за бусове, отдавна е измислено в други държави! Евтино, бързо и рсботещо решение за превоз на байкове! Който има претесния, че некой циганин ще му гепи байка в движение, ами да си го върже и да го наглежда, стоейки до предната врата.

Баси, разглабяне, чанти.. що за птостотии??!

И аз мисля, че това е решението, а не специализиран транспорт.
Аватар
raptor1987

Рейтинг: 1390

Мнениеот unsigner » Съб Апр 26, 2014 7:55 pm

GECKO написа:Та в отговор на въпроса ти - да мислил съм си и не - не си струва.

Евала за разработения отговор! :bowdown:

Аз си представях нещо с размерите на маршрутка, което на едно качване да вози 5-7 души, не трима. Но това няма да смени драстично сметката... малко може да я подобри.

Разбирам защо за космонавтите 5 лв на качване е много, ако искат да направят 6-7 спускания за деня. Аз се качвам веднъж и после въртя цял ден. Просто ми се ще това въртене да не почва с 10 км из града...
unsigner

Мнениеот vvvaaal » Нед Апр 27, 2014 3:04 pm

Днес 1 път ме качиха в 66 и после започнаха да се дървят нещо че са забранили, а нямаше ни контроли, ни полицаи. Даже нямаше и кой да кара... :dontknow:
Аватар
vvvaaal

Рейтинг: 1239

Мнениеот hitar_potter » Пон Апр 28, 2014 10:53 pm

За цена мога да ви дам много груба оценка. 4 лв за километър и 24 лева за час престой. http://www.sofiabus.bg/uslugi/transportni-uslugi
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот iPop » Вто Апр 29, 2014 8:09 am

Няма ли начин да се упражни натиск върху другарката кметица. В крайна сметка идват избори и ще е лесно да натиснем тъпанарите в общината. Даже директно да им се каже, че ако решат този проблем и покажат загриженост за туристите и колоездачеите(разбирай младежта) ще има много сериозен предизборен ефект.

Та няма ли как да не дигнем джангър пред общината и медиите?!!!!
Аватар
iPop

Рейтинг: 1544

Мнениеот unsigner » Вто Апр 29, 2014 11:08 am

iPop написа:Няма ли начин да се упражни натиск върху другарката кметица. В крайна сметка идват избори и ще е лесно да натиснем тъпанарите в общината. Даже директно да им се каже, че ако решат този проблем и покажат загриженост за туристите и колоездачеите(разбирай младежта) ще има много сериозен предизборен ефект.

Изборите са догодина.

А пенсионерите - които биха били от отсрещната страна - са по-привлекателен електорат: гласуват по-активно, повече са, и всичките са с адресна регистрация в София.
unsigner

Мнениеот iPop » Вто Апр 29, 2014 11:15 am

unsigner написа:
iPop написа:Няма ли начин да се упражни натиск върху другарката кметица. В крайна сметка идват избори и ще е лесно да натиснем тъпанарите в общината. Даже директно да им се каже, че ако решат този проблем и покажат загриженост за туристите и колоездачеите(разбирай младежта) ще има много сериозен предизборен ефект.

Изборите са догодина.

А пенсионерите - които биха били от отсрещната страна - са по-привлекателен електорат: гласуват по-активно, повече са, и всичките са с адресна регистрация в София.

Пенсионерите туристи ли визираш или всички пенсионери?!
Аватар
iPop

Рейтинг: 1544

Мнениеот konopr » Вто Апр 29, 2014 11:25 am

На сайта на СО има секция за директни коментари или въпроси към кмета или кметове по направляния. Писах следния коментар до Любомир Христов, заместник-кмет на Столична община по направление „Транспорт и транспортни комуникации“”:
Здравейте, г-н Христов,
незнам дали и доколко сте запознат с една наболяла тема свързана с планинското колоездене в крайградските райони на гр. София и основно Витоша.
Години наред сме ползвали автобус 66 и 93, за да се качим до хижа „Алеко“ на Витоша и сега тази традиция попада под забрана.
Разбирам, че подобна забрана може да е свързана с повишаване на комфорта на пътниците, но случаят с линиите 66 и 93 споре мен е по специален. По-специалното е, че трафикът от пешеходни туристи в посока х. „Алеко“ намалява почти изцяло в следобедните часове. Аз предложих на представители на Център за градска мобилност, да се направи изключение от забраната за поне за следобедните часове, за да не са качват автобусите празни нагоре. Нерядко сме повече от 10 човека + 10 велосипеда, което е една нелоша алтернатива на един празен автобус, чието гориво се плаща от данъкоплатците.
От ЦГМ ми заявиха устно, че Общината не се интересува дали автобуса се движи празен в посока х. Алеко. Тоест излиза, че общината не би се поинтересувала от елементарни предложения за намаляване на евентуални разхищения на средствата на данъкоплатците.
Ще Ви бъда благодарен, ако като представител на СО дадете коментар по темата за това пред какви трудности е изправена една подобна малка промяна – да се въведе изключение от дадено правило за една или някиолко по особенни автобусни линии за опеределени часове.
С уважение

подобен коментар можете да оставите и Вие на страница:
http://blog.sofia.bg/?p=2986&cpage=1#comment-9495

Може да изчакаме за реакция на моя поментар и ако няма такава, да ги засипеме :D, но няма мн време - сегашния срок за пускане на коментари е до 30.04
Аватар
konopr

Рейтинг: 1475

Мнениеот obelix » Вто Апр 29, 2014 5:39 pm

unsigner написа:А пенсионерите - които биха били от отсрещната страна - са по-привлекателен електорат: гласуват по-активно, повече са, и всичките са с адресна регистрация в София.

Според ме е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПОГРЕШНО да се намеква, че проблема тук е колоездачи срещу туристи! Новите "правила" ти пречат да се качиш в полу-празен селски рейс. Цялата идея е да се качваме, когато има място, което дори на Витоша е 2/3 от деня.

Подкрепям идеята да се борим за нова ясна наредба, вместо да се търси дребен компромис само за Витоша, дори и да е по-бавния път. ЦГМ/СГТ нямат електорат, Фандъкова има.
Аватар
obelix

Рейтинг: 1440

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум