@Slidesite: споделям напълно мнението ти за РАМ в момента, както и за обслужването във Веломания. Но!
Държа да ти отбележа, че минаваш коректния (според мен) тон и задълбаваш в обобщения, които едно не са вярни и второ далеч не са оправдани. Надявам се да се дължи на огорчението ти от счупената рамка, а не на нещо друго.
Факт: РАМ наистина имат по-добри рамки, поне за мен, положение което до скоро не беше точно така, но те доказаха, че могат да мислят и да слушат, за добро и на клиентите си.
Факт: Обслужването във магазините на Веломания има малко общо с качеството на рамките им. Правим разлика между продавач и производител нали?
Факт: Ако ще вкараме обслужването в сравнението, кой дилър на РАМ да вземем например? Най-големия им софийски дилър далеч не е цвете за мирисане както знаем. За Варна едва ли е така, но ти го казвам, за да ти намекна да оставиш customer service-a настрана, щото смесваш и опростяваш нещата и ставаш прекалено необективен.
Факт:
[quote="Slidesite"]
За последен път повтарям - [color=red][size=167]ГОВОРЯ ОТ ОПИИИТ[/size][/color].
...
И накрая според мен, пак повтарям, [b]според мен[/b]
[/quote]
Така. Всичко разбирам, разбирам, че рамката не е за теб и твоя стил, искам да кажа ти караш и явно имаш изисквания към рамките си, а Клаймбъра не отговаря на тях и за твоя стил се явява тенекиена рамка. Аз съм ок с това!
Въпроса, на който ти обръщам внимание през цялото време е, че твърде лесно излизаш от собствения си опит (1 човек счупил N Клаймбъра) и обобщаваш към това че рамката ПО ПРИНЦИП е слаба (N човека счупили N*K Клаймбъра), което просто не е вярно.
Всичко което те призовавам, е да останеш в рамките на коректния тон и нещата да останат до момента в който ТИ си си счупил рамката и СПОРЕД ТЕБ рамката е слаба и Веломания са еди-какви си и така нататък. Нещо, което ти наистина спомена, но което изобщо не се връзва с по-нататъшните ти изказвания за тенекиени рамки и така нататък. Не всички са като теб, така че няма нужда да се настройват хората срещу една или друга рамка, само защото ти си я счупил.
Избягвам всякакви квалификации по твой адрес, първо защото не те познавам и второ защото не ми е това целта. Целта ми е да те призова към обективност, дори с цената на малко пожертвано его...
И накрая - нека ако наистина правим сравнение да го направим коректно и то докрай и да сравним съотношения като цена/здравина и цена/тежест, защото това са вече истински обективни критерии за една рамка. Според мен
Edit:
Факт: нито РАМ, нито Drag произвеждат реално рамките си. Така, че ти просто сравняваш продуктите на два азиатски завода (а може би дори на един и същ) и оттам директно ей-така минаваш към сравнения и обобщения относно [b]брандовете[/b] RAM и Drag.
Просто показвам още един пункт, в който силно опростяваш нещата.
Edit2: @mod's: тая тема май е за Продукт-Консулт?