Случило се е невъзможното.....

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мнениеот nikitzo » Пет Ное 25, 2005 6:50 pm

Искаш да кажеш, че заварен РАМ ХТ1 е по-здрав от Климбера!!! ОК е тогава какво излиза че ДРАГ нямат нито една нормална рамка Ф5 - бъгава; Климбера - също; Бехемота - новия зле стария пък с малко ход и май само Дизеловия драг става за нещо!!!
Не искам да насочвам спора в посока РАМ с/у ДРАГ, но ми е чудно как така чак след толкова време излезна това на яве
Аватар
nikitzo

Рейтинг: 1180

Мнениеот Cocko » Пет Ное 25, 2005 7:27 pm

Тоест, Катерач със заварки ще е неразрушим!?
Пиши на кирлица!
Pi6i na kirilica!
Cocko

Рейтинг: 1700

Мнениеот Liohman » Пет Ное 25, 2005 8:16 pm

Това с Драг и РАМ темата си е глупост, но фактите говорят. Клаймъра е с чело като фолио, прекалено тънко е. РАМ НТ1 пък е слаб откъм долната заварка на челото, но като се завари добре става бая здраво. Във Варна има сигурно 5-6 заварени и за 6-8 месеца нито една още не е сдала багажа. А Драг-а, оффф Драг-а, той се топи като масло, толкова е тънкостенен. Е мооже ли рамка, която претендира че е здрава да е с чело, което и от ХЦ ще се раздуе. За меките рамки на Драг нищо не мога да кажа, просто нямам впечатления. Но не говорят ли достатъчно красноречиво фактите. От едно мнение к'во стана, който мисли че Клаймъра е върха да си го взима и да си го блъска в главата, но ако поне малко мислите за какво си давате парите - [color=red][size=167]НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ[/size][/color].
L.B.M.P.
Liohman

Мнениеот bikerider » Пет Ное 25, 2005 8:20 pm

[quote="Slidesite"]

Предвид казаното по-горе - отдавна се отказах да карам евтини рамки, прекалено скъпи излизат в последствие.
[/quote]

Тогава къде е проблема с Драг-а? Явно знаеш кое колко струва и какво може :)

[quote="Slidesite"]
Колкото до Драг-а, не мисля че ако оправят геометрията ще е по-скъпа
[/quote]

Никъде не съм говорил за геометрията. Нея не я коментирам.

[quote="Slidesite"]
надали и ако сложат подсилки на правилните места, ще се вдигне много цената.
[/quote]

забележи, че тук ударението е върху "вдигне", а не върху "много".

[quote="Slidesite"]
Колкото до входящото ниво мисля, че РАМ НТ1 и 2 са доста по подходящ избор.
[/quote]

Имах предвид entry-level [b]dj/trial[/b] рамка.

[quote="Slidesite"]
На НТ1 единствения и проблем е, че се напуква откъм челото, но с една добра заварка (както са вече повечето във Варна от доста време)няма мърдане, а не цялата рамка да е една голяма заварка, пък и рамката е по-евтина.
[/quote]

А откога HT1 е рамка за dj/trial/street?
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот Cocko » Пет Ное 25, 2005 8:42 pm

Откакто се предлага в по- малки размери.
Пиши на кирлица!
Pi6i na kirilica!
Cocko

Мнениеот Liohman » Пет Ное 25, 2005 9:14 pm

Ми като сме почнали по ред на номерата...
1. DJ рамките са коренно различни от Trial рамките, за това нямат място заедно. Иначе някой ползват и trial рамки за street, но не са много подходящи.
2. РАМ НТ1 е с пъти по-пригодна за street/DJ от Драг-а, дори мога да кажа че е доста приятна за каране, а на здравина е доста по-добре (за да няма тън-мън, казвам го от опит).
3. Надали 2-3 планки за подсилки ще вдигнат фрапнтно цената, но с времето ще се изплатят.
4. Цялата тема не я почнах аз, просто в последствие изказах собствения си опит и истината за случилото се, а не да ми пишат някви догадки и раздувки, все пак темата се отнася за една моя публикация.
5. Факти, факти, факти, факти...
L.B.M.P.
Liohman

Мнениеот bikerider » Пет Ное 25, 2005 9:29 pm

[quote="Slidesite"]

Ми като сме почнали по ред на номерата...
1. DJ рамките са коренно различни от Trial рамките, за това нямат място заедно. Иначе някой ползват и trial рамки за street, но не са много подходящи.
[/quote]

Благодаря за брифинга, само че аз говорех за реалната употреба на Кламера, поне аз каквото съм виждал.

[quote="Slidesite"]
2. РАМ НТ1 е с пъти по-пригодна за street/DJ от Драг-а, дори мога да кажа че е доста приятна за каране, а на здравина е доста по-добре (за да няма тън-мън, казвам го от опит).
[/quote]

И защо замеси РАМ ХТ1, след като тя е ХЦ рамка?
А и откога изобщо говорим за Драг срещу РАМ???
Дали има смисъл отново да се повдигат тия религиозни войни за смях на маймуните? Аз поне отказвам да участвам в такова нещо...

[quote="Slidesite"]
3. Надали 2-3 планки за подсилки ще вдигнат фрапнтно цената, но с времето ще се изплатят.
[/quote]

Едно си баба знае, едно си баба бае :)

[quote="Slidesite"]
4. Цялата тема не я почнах аз, просто в последствие изказах собствения си опит и истината за случилото се, а не да ми пишат някви догадки и раздувки, все пак темата се отнася за една моя публикация.
5. Факти, факти, факти, факти...
[/quote]

Всъщност като се замисля мен дълбоко не ме вълнува кой как точно може да строши еди-коя-си рамка.. ;)
Аватар
bikerider

Мнениеот BMXMDFK » Пет Ное 25, 2005 9:44 pm

и все пак: "случило се е невъзможното"
аахахахахахахахахахахахахахаха

а значи някой беше написал там че за всеки различна рамка била достатъчно добра. Е добре я ми кажи кой, себеуважаващ се каращ човек кара с идея че никога няма да задобрее и няма да му се наложи да си купи по хубава рамка. А тая пръчка го спъва брутално. Я се сцепи веднъж, завари я, почва да я пази и така нататък...
BMXMDFK

Рейтинг: 1200

Мнениеот Liohman » Пет Ное 25, 2005 10:03 pm

[quote]Едно си баба знае, едно си баба бае[/quote]

Едно си баба знае, едно си баба бае

За последен път повтарям - [color=red][size=167]ГОВОРЯ ОТ ОПИИИТ[/size][/color].

[quote]И защо замеси РАМ ХТ1, след като тя е ХЦ рамка?
А и откога изобщо говорим за Драг срещу РАМ???
Дали има смисъл отново да се повдигат тия религиозни войни за смях на маймуните? Аз поне отказвам да участвам в такова нещо...[/quote]

И двете са ХС рамки, а двете "величия" не ги намесих аз, просто отговарям на nikitzo
[quote]Не искам да насочвам спора в посока РАМ с/у ДРАГ[/quote]

В крайна сметка писна ми от философщини, който иска, нека си блъска тенекиения Climber в главата, мен не ме интересува защото вече съм си препатил и няма да повторя. Аз просто изказах мнение и прикрепих факти към него, пък вие ще се избиете.

И накрая според мен, пак повтарям, [b]според мен[/b] РАМ е единствената фирма в БГ която предлага нещо адекватно за този стил на каране, като с това изречение не искам да им правя реклама, просто [b]според мен[/b] си е така. Отношението което видях от Веломания като клиент за 2 посещения при тях, мога да го нарека единствено като простащина. Никакво внимание към клиента, напротив, все едно продават на пазара и така посто ме изгубиха като клиент.
L.B.M.P.
Liohman

Мнениеот Openeye » Нед Ное 27, 2005 10:00 pm

Темата започнах АЗ за да си чеша езика, защото нямаше какво да правя... Не съм искал да предизвиквам спор RАМ vs DRAG, камо ли война София vs Варна......:D
БЛАГОДАРЯ ЗА ШОУТО !

Но все пак не мога да остана безучастен към BMXMDFK. Следващото е за него.

@BMXMDFK - Ако не си разбрал иронията с която съм написал post-a "Случило се е невъзможното" и после си написал:

[quote="BMXMDFK"]

и все пак: "случило се е невъзможното"
аахахахахахахахахахахахахахаха

[/quote]

Мога да ти кажа само: ха-ха-ха-ха-ха.....:rofl:

А относно това:

[quote="BMXMDFK"]
или по скоро да се посмеем на балъка(или пък лапето дето още не му е дошъл акъла в главата) дето си мисли че climber-a е няква неразрушима рамка и че е много яка, най-вероятно защото някой му е казал така, или той самия има такава и не иска да повярва че се е понабутал
[/quote]

мога да ти кажа следното:

1. Балъка си ТИ а не АЗ.
2. Не съм лапе ( виж ми профила )
3. Карам RAM HT2

От последното следва, че нямам какво повече да ти кажа...... освен:
ХА ХА ХА - "Изсмя се краля на развален испански"
:rofl::rofl::rofl:
:hbang2::hbang2::hbang2:
Ride Out Of The Ordinary
Аватар
Openeye

Мнениеот bikerider » Пон Ное 28, 2005 11:15 am

@Slidesite: споделям напълно мнението ти за РАМ в момента, както и за обслужването във Веломания. Но!
Държа да ти отбележа, че минаваш коректния (според мен) тон и задълбаваш в обобщения, които едно не са вярни и второ далеч не са оправдани. Надявам се да се дължи на огорчението ти от счупената рамка, а не на нещо друго.

Факт: РАМ наистина имат по-добри рамки, поне за мен, положение което до скоро не беше точно така, но те доказаха, че могат да мислят и да слушат, за добро и на клиентите си.

Факт: Обслужването във магазините на Веломания има малко общо с качеството на рамките им. Правим разлика между продавач и производител нали?

Факт: Ако ще вкараме обслужването в сравнението, кой дилър на РАМ да вземем например? Най-големия им софийски дилър далеч не е цвете за мирисане както знаем. За Варна едва ли е така, но ти го казвам, за да ти намекна да оставиш customer service-a настрана, щото смесваш и опростяваш нещата и ставаш прекалено необективен.

Факт:
[quote="Slidesite"]
За последен път повтарям - [color=red][size=167]ГОВОРЯ ОТ ОПИИИТ[/size][/color].
...
И накрая според мен, пак повтарям, [b]според мен[/b]
[/quote]

Така. Всичко разбирам, разбирам, че рамката не е за теб и твоя стил, искам да кажа ти караш и явно имаш изисквания към рамките си, а Клаймбъра не отговаря на тях и за твоя стил се явява тенекиена рамка. Аз съм ок с това!

Въпроса, на който ти обръщам внимание през цялото време е, че твърде лесно излизаш от собствения си опит (1 човек счупил N Клаймбъра) и обобщаваш към това че рамката ПО ПРИНЦИП е слаба (N човека счупили N*K Клаймбъра), което просто не е вярно.

Всичко което те призовавам, е да останеш в рамките на коректния тон и нещата да останат до момента в който ТИ си си счупил рамката и СПОРЕД ТЕБ рамката е слаба и Веломания са еди-какви си и така нататък. Нещо, което ти наистина спомена, но което изобщо не се връзва с по-нататъшните ти изказвания за тенекиени рамки и така нататък. Не всички са като теб, така че няма нужда да се настройват хората срещу една или друга рамка, само защото ти си я счупил.

Избягвам всякакви квалификации по твой адрес, първо защото не те познавам и второ защото не ми е това целта. Целта ми е да те призова към обективност, дори с цената на малко пожертвано его...

И накрая - нека ако наистина правим сравнение да го направим коректно и то докрай и да сравним съотношения като цена/здравина и цена/тежест, защото това са вече истински обективни критерии за една рамка. Според мен :)

Edit:
Факт: нито РАМ, нито Drag произвеждат реално рамките си. Така, че ти просто сравняваш продуктите на два азиатски завода (а може би дори на един и същ) и оттам директно ей-така минаваш към сравнения и обобщения относно [b]брандовете[/b] RAM и Drag.
Просто показвам още един пункт, в който силно опростяваш нещата. :peace:

Edit2: @mod's: тая тема май е за Продукт-Консулт?
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Пон Ное 28, 2005 1:35 pm

@модераторите: благодаря :)
Аватар
bikerider

Мнениеот Openeye » Пон Ное 28, 2005 2:22 pm

И аз благодаря на модераторите. :thumbu:
Грешката беше моя, че поставих темата в ДРУГИ
Ride Out Of The Ordinary
Аватар
Openeye

Мнениеот Liohman » Вто Ное 29, 2005 12:34 am

Както казах, това си е мое мнение и не карам никой да се вслушва в него ако не иска. Отлично знам че и двете фирми си внасят рамките, още по кофти за Драг. Колкото до отношението на Веломания мисля, че не е съвсем без значение, все пак в последствие ако се наложи примерно ползване на гаранцията, нали пак с тях ще трябва да се занимавам. Тонът ще бъде коректен когато и хората за които говорим станат такива. И относно собствения ми опит по-горе споменах, че относно здравината не съм препатил само аз.
L.B.M.P.
Liohman

Мнениеот bikerider » Вто Ное 29, 2005 8:41 am

Твоя воля.
Аватар
bikerider

Мнениеот Liohman » Сря Ное 30, 2005 1:56 am

Като ще си говорим за глупости, нека да продължа темата достойно.

[url]http://e-shop.screambikes.tobulgaria.info/product_reviews_info.php?cPath=1&products_id=528&reviews_id=190&osCsid=06d47c109b102f0f9cafbf440db194de[/url]

На това му викам "случило се е невъзможното".
L.B.M.P.
Liohman

Мнениеот Admin » Чет Дек 01, 2005 1:15 am

[quote="Slidesite"]

Като ще си говорим за глупости, нека да продължа темата достойно.

[url]http://e-shop.screambikes.tobulgaria.info/product_reviews_info.php?cPath=1&products_id=528&reviews_id=190&osCsid=06d47c109b102f0f9cafbf440db194de[/url]

На това му викам "случило се е невъзможното".
[/quote]

Е, просто някой е решил да оригиналничи, вместо да бъде полезен на останалите потребители :eek3:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Предишна

Назад към Архив