Мъртъв вход на вилка

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мъртъв вход на вилка

Мнениеот genomitev » Пет Май 30, 2014 6:38 pm

Здравейте!
Първо не знам дали заглавието ми е точното определение но това ми доиде на ума.Та така имам Rock Shox Domain Dual Crown.Смених пружината и имам точно 1см такъв вход.След като натисна вилката тя влиза и излиза.И като дръпна ботушите излиза с 1см и като я оставая не влиза само излиза за да влезе трябва да се натисне вилката(защото четох че при другите си влиза отново).Та въпроса ми е дали това е нормално.С старата ми пружина пак имах ,но не помня колко беше.Може и да е бил същите см но не се сещам и за това питам вас дали е нормално!
Мерси предварително!
genomitev

Рейтинг: 1102

Re: Мъртъв вход на вилка

Мнениеот icsvortex » Пет Май 30, 2014 6:52 pm

:offtopic:
Аз пък имам 10см изход...
:offtopic:
Аватар
icsvortex

Рейтинг: 1180

Мнениеот PtD » Пет Май 30, 2014 6:58 pm

Заглавието е култово :praying: :praying: :praying:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот venko » Пет Май 30, 2014 7:19 pm

Уцелил си заглавието точно момко, не се притеснявай.
Ако правилно си превеждам терминологията, която си въвел, вилката ти не може да превъзмогне съпротивлението от триенето на семерингите и стеншъните. Може би има нещо за смяна там?!? Пръскаш ли си с нещо стеншъните? Ако да - с какво? Ако не - защо? Кой уби Лора Палмър... ама това е за темата за живия изход.
@icsvortex: Пич с такъв голям изход си за доктор бе!
п.п. Без лоши чувства :D
"Човек, който не пие, е обладан от нечисти сили, служи на дявола и извънземните, става гей или умира от гъбички и херпес" Фьодор Михайлович Достоевски
Аватар
venko

Рейтинг: 1566

Мнениеот genomitev » Пет Май 30, 2014 7:23 pm

Не съм пръскал с нищо стеншъните.Не знам с какво трябва вилакта е купена нова преди близо една година.Нищо не е сменяно.Има 3 прелоад спейсъра в стеншъна с пружината.
И icsvortex по спокойно бе човек.Някой ден ще ти се наложи нещо което не го разбираш и ще видиш колко е хубаво да не можеш да го обясниш точно!Аз ако знаех нали нямаше да питам тук!
genomitev

Мнениеот venko » Пет Май 30, 2014 7:42 pm

Купи си някой спрей за вилки (има теми за това във форума) и си пръскай стеншъните. Аз пръскам с някаква тефлонова смазка.
Във всеки веломагазин ще ти дадат подробна и точна информация за различните смазочни материали и съответно кой продукт ти е нужен на теб.
http://www.mtb-bg.com/index.php/products/test/1417-test0087-brunox
Това мисля че ще ти е от полза. Успех! :agree:
"Човек, който не пие, е обладан от нечисти сили, служи на дявола и извънземните, става гей или умира от гъбички и херпес" Фьодор Михайлович Достоевски
Аватар
venko

Рейтинг: 1566

Мнениеот genomitev » Пет Май 30, 2014 7:45 pm

Не мисля че като я пръскам ще се орпави.Но ще си купя
genomitev

Мнениеот N.i.k.o.l.a » Пет Май 30, 2014 9:10 pm

Тъкмо и аз щях да правя подобна тема. Точно навреме. :D И при мен се получава това нещо (boxxer rc 2014). Макар и вилката да е чисто нова, след като смених пружината (не съм забелязал преди как беше) има към 3-4 мм мъртъв ход. Отначало си помислих, че в сервиза не са сложили достатъчно прелоад спейсъри и от това идва проблема, но не се чува чукане и т.н. Засега си карам така, пък за в бъдеще ще видим какво ще стане. :popcorn: Някакви предположения от какво може да идва това?
Riding makes you feel free!
N.i.k.o.l.a

Рейтинг: 1173

Мнениеот genomitev » Пет Май 30, 2014 9:40 pm

Чукането идва от това защото нямаш едно като фолио на пружината.Можеш да си купиш термошлаух и да и сложиш и няма да трака.И мисля ,че 3-4 мм е нормално.И да обележа моят Домейн е 2013 година!!И аз имах проблема с чукането след като и сложих термошлаух спря да се чува!
genomitev

Мнениеот icsvortex » Пет Май 30, 2014 10:05 pm

genomitev написа:И icsvortex по спокойно бе човек.Някой ден ще ти се наложи нещо което не го разбираш и ще видиш колко е хубаво да не можеш да го обясниш точно!Аз ако знаех нали нямаше да питам тук!

Въобще не коментирам колко разбираш пич, а колко грамотно пишеш. Както и да е - думата е "ход" ... нали. :beer:
Аватар
icsvortex

Рейтинг: 1180

Мнениеот msniki » Съб Май 31, 2014 8:36 am

icsvortex написа:
genomitev написа:И icsvortex по спокойно бе човек.Някой ден ще ти се наложи нещо което не го разбираш и ще видиш колко е хубаво да не можеш да го обясниш точно!Аз ако знаех нали нямаше да питам тук!

Въобще не коментирам колко разбираш пич, а колко грамотно пишеш. Както и да е - думата е "ход" ... нали. :beer:

@icsvortex
Това всеки го може да се заяжда и да се подиграва, но като трябва да помогне - никакъв го няма.
Така че спри се, така и така явно не си компетентен да пишеш по темата.
Он:
Това е свободния ход, всяка вилка го има. Не точно 1 см по малко е.
Ако е 1см или повече, виж си прелоуд спейсарите дали са точно толкова колкото производителя е казал.
Тоя ход за който говориш при натискане на вилката пак се губи, не си остава. Някъде около 0.5 см е.
Като цяло няма какво да се притесняваш.
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Мнениеот genomitev » Съб Май 31, 2014 9:57 am

Снимка.Точно 1см е и имам три прелоад спейсъра!
genomitev

Мнениеот marto_bikeara » Нед Юни 01, 2014 4:52 pm

Аз имам същата вилка,но еднокоронна и при мен е същото,не съм го замервал,но е около 1 см.За разлика от теб аз не съм сменявал пружината,та явно е нормално.Аз обаче имам друг проблем,обаче не знам,дали е нормално.Когато вкарам някаква част от хода на вилката и задържа тази част вкарана известно време,след това не мога вкарам никаква част от вилката,дори и целия да застана на кормилото.Според вас нормално ли е това ?Вилката е карана 5-6 месеца и не е сервизирана.
Благодаря предварително!
marto_bikeara

Рейтинг: 1225

Мнениеот msniki » Нед Юни 01, 2014 5:32 pm

marto_bikeara написа:Аз имам същата вилка,но еднокоронна и при мен е същото,не съм го замервал,но е около 1 см.За разлика от теб аз не съм сменявал пружината,та явно е нормално.Аз обаче имам друг проблем,обаче не знам,дали е нормално.Когато вкарам някаква част от хода на вилката и задържа тази част вкарана известно време,след това не мога вкарам никаква част от вилката,дори и целия да застана на кормилото.Според вас нормално ли е това ?Вилката е карана 5-6 месеца и не е сервизирана.
Благодаря предварително!

Провери си оплатненията на вилката тези вътре накрая на стеншена. Може да изпуска масло в ботуша.
Отделно че е супер безотговорнно 6 месеца да я караш без да я сервизираш.
Аватар
msniki

Мнениеот genomitev » Нед Юни 01, 2014 8:39 pm

Днес и смених маслото и я почистих.Сложих още два прелоад спейсър и се оправи!
genomitev

Мнениеот msniki » Нед Юни 01, 2014 9:30 pm

genomitev написа:Днес и смених маслото и я почистих.Сложих още два прелоад спейсър и се оправи!

Значи накрая се оказах прав.
:D
Аватар
msniki

Мнениеот marto_bikeara » Нед Юни 01, 2014 9:56 pm

Аз се канех този месец да я сервизирам.Genomitev колко ти излезе смяната на маслото с двата спейсъра и какво масло й сипа?
:beer:
marto_bikeara

Рейтинг: 1225

Мнениеот genomitev » Пон Юни 02, 2014 11:31 am

Ами маслото ми е 1литър на Motorex 25 лева, сложих и 370ml както пише в огигиналния саийт.За прелоад спейсъри изпозлвах обикновенни шайби.И така общо взето 25 лева ми е излезнало но имам масло за още напред.
genomitev

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд