Pinkbike BuySell

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Re: Pinkbike BuySell

Мнениеот krisosubufer2 » Пет Дек 21, 2012 6:29 pm

съжалявам http://www.pinkbike.com/u/bateboikoskas ... watchlist/ това е вения линк :)
krisosubufer2

Рейтинг: 1102

Мнениеот Ozzie » Пет Дек 21, 2012 7:17 pm

dude, т'ва е в Канада, за цял велосипед ще ти одерат кожата, а едва ли има много опции за куриерска фирма.
Освен това "Габко"-то които са посочили доставят от UK и май Германия.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот krisosubufer2 » Пет Дек 21, 2012 7:58 pm

Ozzie написа:dude, т'ва е в Канада, за цял велосипед ще ти одерат кожата, а едва ли има много опции за куриерска фирма.
Освен това "Габко"-то които са посочили доставят от UK и май Германия.

еми мерси, явно тоя Tr го карат само там в Канада и УС :offtopic: Ако някой може да ми даде оферта за Тr по-близко да ми пише на ЛС ;Мерси предварително и весели празници :beer:
krisosubufer2

Рейтинг: 1102

Мнениеот microlab » Пон Дек 31, 2012 6:32 pm

И аз си поръчвах колело цяло миналата година ноември месец, като цяло нямах никакви проблеми, получих това, това което беше на снимките, освен че той не искаше да ми прати колелото докато не му пратя парите.. затова се уговорихме с тоя дето ще го взима от Лондон от (dostavkaexpress), та той ми каза няма проблем да знаеш, няма да те излъже, но аз нямаше как да му повярвам тъй като на него му е лесно.. ако ме излъже, оп сори объркал съм се.. и той каза така (от доставкаекспрес) даваш ми парите но искам 15% от тях при сигурност, че ако те излъже аз ще ти върна твоите пари, а аз ще си ги търся вече от него.. и така стана пратих му парите никакъв проблем нямаше след 3-4 дни колелото беше при мен, та според мен гледайте историята на селлър-а... и ако ви се стори сериозен, доверете му се, друг начин освен да идеш до Англия... не виждам :peace:

Поздрави Мартин :)
Bike riding is not only about riding, it has principles, its about everything we live for.
Аватар
microlab

Рейтинг: 1144

Мнениеот bobi99 » Чет Фев 13, 2014 12:40 pm

Здравейте! Харесал съм си вилка от Пинкбике, но продавача иска първо да му преведа парите и след това да я прати. Може ли някой да каже мнение дали да я взема или не?
bobi99

Рейтинг: 1183

Мнениеот bio » Чет Фев 13, 2014 1:19 pm

bobi99 написа:Здравейте! Харесал съм си вилка от Пинкбике, но продавача иска първо да му преведа парите и след това да я прати. Може ли някой да каже мнение дали да я взема или не?

нормална практика е това.
ако му ги пратиш като paypal gift може да изгориш. ако е като paypal payment имаш гаранция и не може да те метне.
трябва да си уредиш транспорта до България, едвали ще ти го поеме продавача.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Рейтинг: 2000

Мнениеот AV » Чет Фев 13, 2014 4:59 pm

Задължително през Paypal!!! И то както казаха по-горе като Payment. Никакви преводи по банкови сметки или Western Union примерно, щото ще си останеш без вилка и без пари :)
AV

Рейтинг: 1245

Мнениеот bobi99 » Чет Фев 13, 2014 5:13 pm

Благодаря!
bobi99

Рейтинг: 1183

Мнениеот naskoj » Сря Юни 04, 2014 4:22 pm

Здравейте,
искам да попитам за евтин транспорт на рамка от Загреб,Хърватска.Гледах DHL и FedEx, но цените изглеждаха плашещи.
Благодаря предварително.
naskoj

Рейтинг: 1083

Мнениеот xargs » Сря Юни 04, 2014 5:47 pm

Най-евтино ще ти е да идеш с някоя кола на газ и да си го вземеш лично :D
Аватар
xargs

Мнениеот eMcKu » Сря Юни 04, 2014 6:56 pm

naskoj написа:Здравейте,
искам да попитам за евтин транспорт на рамка от Загреб,Хърватска.Гледах DHL и FedEx, но цените изглеждаха плашещи.
Благодаря предварително.

пощата
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот N.i.k.o.l.a » Сря Юни 04, 2014 8:23 pm

А искам да попитам. Преди, когато си търсех рамка в пинкбайк, попаднах на една много хубава обява от Канада. Писах на човека и той се оказа изключително сериозен. Питах го за цената на доставката до БГ и след час - два ми отговаря, че се обадил на близката поща и ми вика, че доствката излиза около 150 лв. Като се добави цената на рамката си излизаше доста изгодно. Та, така и не си отговорих на въпроса. Може ли да е била само 100 лв. цената на доставката от Канада за цяла рамка. Човекът не ми спомена за тези митнически такси и т.н. :dontknow:
Обявата е тази: http://www.pinkbike.com/buysell/1472750/
Ето и отговора за цената до БГ:
I just called the post company, Canada post and if you send it by boat it is $113.00 take up to two months and air is $203.50 and takes about a week.
Riding makes you feel free!
N.i.k.o.l.a

Рейтинг: 1173

Мнениеот Ozzie » Сря Юни 04, 2014 8:33 pm

N.i.k.o.l.a написа:Човекът не ми спомена за тези митнически такси и т.н. :dontknow:

Общо- взето, на продавача му е все тая, дали ще плащаш мита, ДДС и т.н.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот naskoj » Сря Юни 04, 2014 8:36 pm

eMcKu написа:
naskoj написа:Здравейте,
Благодаря предварително.

пощата

Гледах и този вариант. Варианта с експресна/въздушна доставка идва около 40 лв, но въпроса е дали ще дойде до 2 седмици ?

П.П. Рамка от Канада може да се прати като "подарък" на стойност 10 лв и да се намалят данъците, но не знам колко е разумно.
naskoj

Рейтинг: 1083

Мнениеот msniki » Сря Юни 04, 2014 9:43 pm

N.i.k.o.l.a написа:А искам да попитам. Преди, когато си търсех рамка в пинкбайк, попаднах на една много хубава обява от Канада. Писах на човека и той се оказа изключително сериозен. Питах го за цената на доставката до БГ и след час - два ми отговаря, че се обадил на близката поща и ми вика, че доствката излиза около 150 лв. Като се добави цената на рамката си излизаше доста изгодно. Та, така и не си отговорих на въпроса. Може ли да е била само 100 лв. цената на доставката от Канада за цяла рамка. Човекът не ми спомена за тези митнически такси и т.н. :dontknow:
Обявата е тази: http://www.pinkbike.com/buysell/1472750/
Ето и отговора за цената до БГ:
I just called the post company, Canada post and if you send it by boat it is $113.00 take up to two months and air is $203.50 and takes about a week.

Кое му е изгодното че чак от другия край на света да внасяш рамка ?
Имаш и такса за пайпал, мито също. Май и ддс(не съм сигурен)
В Бг също може се намери около 1500 лв колкото ще излезе тази(ако не й повече).
:dontknow:
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Мнениеот evin » Чет Юни 05, 2014 9:07 am

Такса Пейпал около 4%, ДДС 20%, мито - според митническата ставка, няма идея дали на рамките има. Може и да няма. Има и 4 лева такса освобождаване на пратка от митницата.

Значи едни сигурни 24% върху тотала като минимум. И евентуално мито около 10%. В най-лошия случай ще си купиш рамка за 1500 CAD. Ти прецени дали си струва.
Аватар
evin

Рейтинг: 1542

Мнениеот raptor1987 » Вто Май 12, 2015 3:14 pm

Малко да изтупам темата, и да помоля знаещите за съвет.
Изчетох цялата тема, и другите подобни.
Ясно ми е, че при плащането с paypal трябва да се ползва invoice, но продавача, от който искам да купя колелото не може да paypal.
Предлага банков трансфер, но каква гаранция имам аз тогава, че няма да ме измами?
Изглежда свестен, но ме притеснява това: "I can not use paypal as i have debt on account that i am avoiding. So if u pay it take the money". Един вид, не е свестен :D
Могат ли Гъбко и Емпреса да посредничат при плащането?
Аватар
raptor1987

Рейтинг: 1390

Мнениеот LUDIO » Вто Май 12, 2015 4:24 pm

raptor1987 написа:Малко да изтупам темата, и да помоля знаещите за съвет.
Изчетох цялата тема, и другите подобни.
Ясно ми е, че при плащането с paypal трябва да се ползва invoice, но продавача, от който искам да купя колелото не може да paypal.
Предлага банков трансфер, но каква гаранция имам аз тогава, че няма да ме измами?
Изглежда свестен, но ме притеснява това: "I can not use paypal as i have debt on account that i am avoiding. So if u pay it take the money". Един вид, не е свестен :D
Могат ли Гъбко и Емпреса да посредничат при плащането?

Ако не плащаш през PayPal нямаш никаква гаранция.
След като е забатачил един акаунт в PayPal, не се знае колко е свестен :eek3:
Гъбко не предлагат плащане на наложен платеж и ползват услугите на външна фирма за асистирано пазаруване. Те изпращат куриер да вземе пратка и я доставят до адреса на Гъбко. Лошото, е че те няма да прегледат пратката, което е от съществено значение в случая.
Аватар
LUDIO

Рейтинг: 1300

Мнениеот Pr3d4t0R » Вто Май 12, 2015 4:48 pm

Имам познати работещи в индустрията с on-line плащания - ако си е забатачил юзъра не е свестен! По-добре търси нещо друго - при банков превод си на неговата добра воля.
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот raptor1987 » Вто Май 12, 2015 5:59 pm

Благодаря много, колеги. :beer:
Писах му, че ако плащането не стане чрез paypal няма да има сделка. :D

Ъъъ.. някой може ли да каже, това как да го разбирам.

"Well only other option if you could leave a deposit by bank i'll drive to your mate if thats ok with you...And i will email you a recipt pal"
Аватар
raptor1987

Мнениеот dudelgrincen » Вто Май 12, 2015 6:57 pm

До колкото разбирам ти предлага да му пратиш част от парите по банков път и той евентуално да кара до теб (явно и куриер няма да иска да ползва :D). Звучи ми точно като измамник. Внимавай!

ПП
Това, че не може да ползва PayPal говори предостатъчно за надеждността му.
Аватар
dudelgrincen

Рейтинг: 1515

Мнениеот raptor1987 » Вто Май 12, 2015 7:07 pm

xaxax глей го к'во ми пише сега.

"nd if i need to post i will accept the remainder by paypal cheers"
Аватар
raptor1987

Мнениеот ^_WhitE_DeMoN_^ » Вто Май 12, 2015 10:15 pm

Не бих му се доверил, с толкова увъртания - има нещо гнило... Много търгаши са ми минали през очите, свестните няма да се излагат така.
Viber | Telegram | WhatsApp | Kaizala: 0885355287 || Facebook: Serge Bulah || Instagram: serge.insta
Аватар
^_WhitE_DeMoN_^

Рейтинг: 1775

Предишна

Назад към Общ форум