Повече не купувам лепенки Weldtite

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

weldtite

Мнениеот mitko11 » Вто Мар 11, 2008 12:21 pm

Позвам Уелдтайт от доста време, като единият ми комплект гуми е continental explorer. Шините ми са Remerx Dragon. Наистина малко трудно излизат външните гуми, но откакто съм си купил кита използвам само пластмасовите щангички от него. Просто отначало вкарвам едновременно и двете щангички една до друга, пак се огъват но са далеч от счупване. Отначало опитах само с една но се огъва застрашително.

На мен комплектчето ми върши работа :dunno:
mitko11

Рейтинг: 1220

Re: Повече не купувам лепенки Weldtite

Мнениеот Fixt00l » Вто Юни 10, 2014 2:20 am

Чета, чета...затварям си очите за неграмотните...но затвърдихте мнението ми за " планинците ".Влизате в големи " филми ", вместо да приложите капчица здрав разум - а се смеете на нас, така наречените шосейкаджии.А ние си помпим до към 10 BAR, и при нас шега не бива с лепенките...
Потвърждавам - няма по-скапани лепенки и " репарационен " комплект на света от Weldtite.Купих си такъв от Niko Bikes преди време...нито едно залепване не издържа...Върнах се, купих някакво си лепило Thumbs UP, и лепенки, които даже нямаха надпис и марка.Разликата до небето...Та, след като разликата между Weldtite и истински производител като Rema Tip Top буквално е жълти стотинки в цената, как може да жертвате надеждност и качество заради мързел?! В темата се изказаха куп " адвокати ", които няма и стотинка да помиришат от гУлемУтУ производител Weldtite...нещо средни между велпапе и Локтайт ли ще е това :rofl: Вместо да покажете разбиране към колегата - колоездач, вие му се нахвърлихте.Разбирам, че андрешковския Бай Ганя няма собствен живот и мнение, а си избива комплексите, защитавайки едно средство ( да, средство, което трябва да върши работа безотказно ) и му се кланя като на идол, ама...
И, за да не съм голословен, ходя при най-добрия варненски вулканизатор, той ми ги лепи за левче.Именно той ми каза за тия лепенки, и да не си и помислям за друга марка.За мен е важна препоръката от истински професионалист, който разбира повече от всичките нас, взети заедно тук.
Аватар
Fixt00l

Рейтинг: 1160

Мнениеот evin » Вто Юни 10, 2014 7:07 am

Rema Tip Top са велики, рядко пукам гуми, но залепването е безкомпромисно
Имам кит от 2000-та година и почти 15-годишното лепило още лепи :bigeyes:
Все пак е производител, който познавам от дете... продаваха ги в Кореком от началото на 80-те

А цялата хамалогия с лепенето е безсмислена, ако човек си носи 2-3 резервни вътрешни в раницата за планината. Няма да натежат чак толкова и се сменят за минута-две.
Аватар
evin

Рейтинг: 1542

Мнениеот Fixt00l » Вто Юни 10, 2014 8:05 am

Именно ! Аз си нося 2 - 3 резервни в раницата, а лепенките са ми вкъщи.В някои магазини отказват да лепят шосейни гуми, защото не си струвал рискът и не се знаело кога ще избие лепенката.За съжаление, с моите 50 км дневно ( из града и околностите ), аз пукам често, въпреки твърдите и ужасно тежки гуми, които съм си избрал.
Аватар
Fixt00l

Мнениеот vpravov » Вто Юни 10, 2014 9:20 am

evin написа:А цялата хамалогия с лепенето е безсмислена, ако човек си носи 2-3 резервни вътрешни в раницата за планината. Няма да натежат чак толкова и се сменят за минута-две.
Fixt00l написа:Именно ! Аз си нося 2 - 3 резервни в раницата, а лепенките са ми вкъщи.

Къде-къде е по-добре да носиш 500+гр. на гърба си, отколкото 200гр.(1 гума + лепенки) и да можеш да си позволиш три спуквания, вместо 10(например). :D Желязна логика....евала! Личи се, че е плод на десетки хиляди километри в планината, повечето в многодневни преходи... :rofl:
Изображение
Аватар
vpravov

Рейтинг: 2000

Мнениеот evin » Вто Юни 10, 2014 9:35 am

Не правя многодневни преходи и хиляди километри, но самият факт, че на 1 преход човек пука 10 пъти гума говори, че нещо не е наред глобално и трябва да си смени външните гуми с нещо по-усилено.

Моите вътрешни са по 130 грама едната, 2 тежат колкото кутия с лепенки и щанги. Последно гума пуках преди 5 години, и то на полузаровено стъкло. Спокойствието е за сметка на теглото - по 950 грама гумата.
Аватар
evin

Рейтинг: 1542

Мнениеот Fixt00l » Вто Юни 10, 2014 9:39 am

За 7620 км на 700 х 24С гуми за треккинг, аз имам общо 5 пукания, все неспасяеми.Това за мен си е много, 5 пукания.След като гумите са по 560 грама на парче...
Аватар
Fixt00l

Мнениеот Ozzie » Вто Юни 10, 2014 10:18 am

Аз пък не знам, на кого, за чии "Х" му е трябвало да пише в тема от преди шест години...
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Предишна

Назад към Общ форум