Защо Sprint надуха цените?

Въпроси, коментари и дискусии за ХС велосипеди с ход на окачването до 130 мм, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Защо Sprint надуха цените?

Мнениеот OXUS » Нед Юни 29, 2014 9:31 pm

Здравейте! Sprint са ми любимата българска марка велосипеди и от доста време ми се искам да попитам. Защо надуха цените така? Новите от миналата им година карбонови модели Ultimate и No Limit от 1500 лв скочиха на 1900 лв - 27% завишение; Radical скочи от 2000 лв на 2111 лв; Sprint Apolon от 800 на 930.

И някъде от магазин в София можем ли да си купим Sprint на нормалната цена? Също така някой знае ли кога ще излезне новият Radical 29" ?
Аватар
OXUS

Рейтинг: 1230

Re: Защо Sprint надуха цените?

Мнениеот victortrt » Пон Юни 30, 2014 8:06 am

Цените в електронния магазин са по-високи от тези в реален магазин. В София Макском имат фирмен магазин на бул. Т. Каблешков между бул. България и бул. Братя Бъкстон. В мола на хладилника също имат модели на добри цени в един спортен магазин.
victortrt

Рейтинг: 1759

Мнениеот OXUS » Пон Юни 30, 2014 10:25 am

Имаш ли идея колко струва в София в Макском, велосипедът Sprint Apolon Elite 29" ? Ако бях във Варна, щях да си го взема от тук: http://www.niko-bikes.com/shop/product. ... uctID=1029
Изображение
Аватар
OXUS

Мнениеот victortrt » Пон Юни 30, 2014 10:37 am

Нямам, защото като ходих го нямаше, но

"MAXBIKE" - София
София, ж.к. Борово,
бул. Тодор Каблешков 53 (Търговски център „ Friends”),
тел.: 0882 04 88 02
[email protected]

Работно време:
Понеделник - Събота - 10.00 - 19.00
Неделя - почивен ден

С питане хората до Цариград стигат.
Имаше такива и в Байк Център, но не виждам на сайта им.
victortrt

Мнениеот OXUS » Пон Юни 30, 2014 10:38 am

Добре, някой ако знае да пише. :beer:

А този, който гласува отрицателно за моето запитване, виждайки нещо нередно, ще има ли доблестта и достойнството, да ми обясни защо?
Аватар
OXUS

Мнениеот victortrt » Пон Юни 30, 2014 4:47 pm

Явно няма да ги има тези две работи, но не бях аз /то си и личи, защото отговорих колкото мога/.
Може би е някой , на който цените му се виждат ниски /напр. служител на спринт/.
То не е изключено от производителите да следят форума, макар и да не се съобразяват с желанията на клиентите.
victortrt

Мнениеот MAXEUROPE » Пон Юни 30, 2014 6:50 pm

Цените на моделите от новата колекция не са вдигнати. Може да се направи справка с цените в магазин Maxbike. Цените са едни и същи
MAXEUROPE

Рейтинг: 1220

Мнениеот OXUS » Пон Юни 30, 2014 7:30 pm

MAXEUROPE написа:Цените на моделите от новата колекция не са вдигнати. Може да се направи справка с цените в магазин Maxbike. Цените са едни и същи

MAXEUROPE, не става въпрос за новата колекция, а за изброените велосипеди по-горе: Ultimate, No Limit, Radical,но се забеляза вдигане на цената и на един велосипед от новата колекция: Apolon Elite. Като се имат предвид цените от вашия онлайн магазин. Или той е само за рибки, ако се излъжат нещо по-скъпо да си купят? Защо цените не са еднакви в сайта и в магазина?

Коментари на хората под статия за Sprint в mtb-bg:
mihoff
Между другото, някои цени на велосипеди в сайта се увеличиха.Случайност?
Четвъртък 27 Март 2014, 19:49

nikysaxo
Аполона Елит 26" беше 695.. сега е 790 :D
Петък 28 Март 2014, 13:58
Изображение
Аватар
OXUS

Мнениеот MAXEUROPE » Вто Юли 01, 2014 8:21 am

Здравейте отново :)

Въпросните 3 велосипеда миналата година се предлагаха на специални цени. За карбонови модели цените бяха много достъпни. Просто в момента въпросните велосипеди се предлагат на реални цени.

Относно всички други модели може да се направи справка, че цените не са вдигнати и се предлагат на реални цени.
MAXEUROPE

Мнениеот victortrt » Вто Юли 01, 2014 8:54 am

Макс Юръп хората питат защо в електронния магазин цените са различни от тези в реалния. Също така не е логично цените в реалния магазин да не са обявени на сайта му.
За драг цените са еднакви в сайта им и в реален магазин, крос не обявяват цени на сайта си, но всички техни дистрибутори обявяват и то еднакви. Например от сайта на магазин "Колелото" потребителите винаги могат да се ориентират за цените на определен модел, то и затова се дават линкове към него.
Мисля, че е във ваша полза да обявите цените си така, че заинтересованите да могат да се запознаят с тях. Вече ако имате някаква договорка с електронния магазин, това е друго. Също така прави впечатление, че реалния ви магазин почти никога не разполага с най-атрактивните модели, специално тази година три пъти не намерих спринт аполон елит нито 27.5, нито 29 цола, имаше само еко версията. А магазина не е малък. Дали в това не прозира тенденция да се лансира електронния магазин, където цените са други. Дори и така да е обаче, как потребителите могат да решат само по картинка дали да си вземат даден модел или размер.
victortrt

Мнениеот MAXEUROPE » Вто Юли 01, 2014 9:23 am

Цените в електронния магазин и цените в магазин Maxbike са същите. Моделите APOLON ELITE в момента не са налични и затова няма цени. Не са скрити. Може да се провери цената на модела Eco, цената на модела Sintero, цената на Whisper. и т.н.

Цените в електронния магазин са обявени на моделите, които са налични. В магазин Maxbike моделът ELITE също не е наличен в момента
MAXEUROPE

Мнениеот radeviq » Сря Юли 02, 2014 11:09 am

OXUS написа:Имаш ли идея колко струва в София в Макском, велосипедът Sprint Apolon Elite 29" ? Ако бях във Варна, щях да си го взема от тук: http://www.niko-bikes.com/shop/product. ... uctID=1029

При покупка на велосипед на стойност над 600 лева доставката от niko-bikes е безплатна, за това не виждам защо ти е да си от Варна за да си го вземеш от тях.
Аватар
radeviq

Рейтинг: 1379

Мнениеот OXUS » Сря Юли 02, 2014 11:19 am

Искам да отида на място и да си го взема велосипеда.
Аватар
OXUS

Мнениеот Kabal » Сря Юли 02, 2014 12:20 pm

Миналата седмица минах да оставя моя Карера Делукс и там беше 1599 лв а в електронния магазин е 1699. Така, че цените не са еднакви, което за мен не е ОК. Добре, че миналата година го хванах на промоция с -20% и ми излезне ~1300. Надявам се само сега да ми признаят гаранцията, че при профилактиката му, се оказа с пренабита резба на рамката на средното :-( Иначе чудно колело!
Kabal

Мнениеот MAXEUROPE » Сря Юли 02, 2014 2:30 pm

Carrera Deluxe е единият от моделите, при който има увеличение. При 98 % от велосипедите няма увеличение и цените са същите
MAXEUROPE

Мнениеот nerron » Чет Юли 03, 2014 11:10 am

Нормално, според мен, на определени модели цената да се вдига - пазарна политика. Освен това, когато една стока или услуга има търсене (лятно време), цената й се покачва за да доведе до пазарно равновесие. Реално от Макс Байкс (даже на 100 %) могат да си позволят да сложат цена на Елит - 600 лв. и да увеличат съответните бройки, но това няма да е добре за пазара (дори тази цена да им е на загуба). За моделите, чийто цени са различни, според мен е поради факта, че са останали малко бройки (при голямо търсене) и затова се покачват (също пазарен принцип). Освен това, доста се е изписало за модела Аполон и, че като цена/качество няма равен и това също е нормално новия модел (2014) да е с доста по-висока цена от стария (въпреки почти същия клас компоненти).
When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace.
nerron

Рейтинг: 1205

Мнениеот OXUS » Чет Юли 03, 2014 12:50 pm

Не мога да разбера кой лъже! Страшно обърква тази тема. Колоездачите от форума казват, че е по-евтино от магазин да си вземеш велосипед Sprint, отколкото от bikesport, MaxEurope казва, че цените били еднакви в сайта и в магазина им. Аз и много други колоездачи забелязахме завишение на цените на велосипеди Sprint и ироничното е, че беше точно преди едни "промоции" и "намаления", а MaxEurope казва, че няма завишение на цените! Също така виждам как се намира и доста по-евтино Sprint Apolon Elite, от обявената от производитела цена. И това, че карбоновите велосипеди са били на специална цена, кога и къде е казано? Прегледах какво са пращали от MaxEurope на мтб-бг и никъде няма за "специална цена".

Силно се надявам от MAXEUROPE да преосмислят завишаването на цените на велосипедите си под марката Sprint, дори да ги намалят, защото се хвалят, че от скоро работят и над кауза "България", въпреки че много малко велосипеди продават тук(за което разбира се адмирации!), но най-добрата политика за стимулиране на колоезденето в родна България, е да продаваш велосипеди на по-конкурентни цени. Вземам присърце тези неща, защото Sprint произвеждат най-яките велосипеди в нашата страна, за другите марки не ми дреме!
Изображение
Аватар
OXUS

Мнениеот Kabal » Пет Юли 04, 2014 8:56 am

А бе, то аз още миналата година като взимах моя Спринт се убедих, че тези промоции са малко шано. Ще дам пример. За деня на околната среда май беше пишеше, че има 20% намаление на всички продукти с изключение на тези, които са трайно намалени. И аз доволно си протривам ръце, взимам си отпуска специално да отида още в 10 сутринта, за да не ми отмъкнат под носа бройката. Разбирайте, че следях от известно време пазара и знаех кой модел колко струва още с анонсирането му. Предния ден даже звъня и питам дали имат Радикала, който с намалението трябваше да стъпи на 1600. Доволен от отговора отивам на сутринта и какво да видя.
1. Всички нови модели с табела крайно намален продукт! Новите карбони, Карери и тн. Като цените си бяха същите както от когато са пуснати на пазара. Следователно или тези модели още с пускането им са били пуснати на ниска надценка или нещо цакат.
2.Радикала го нямаше и изведнъж бил на ремонт заради дефектирала вилка. Вероятно го бяха обещали на някой, но както и да е разбираемо.
3.Започвам да се туткам и ядосвам, но си бях решил да излезна с колело. Меря карбоните, Карера делукс и един Шокблейз. Върте ту с единя ту с другия и не мога да се реша и това е. Накрая изведнъж решиха да звъннят на някой и Карера Делукса се оказа не крайно намален и разбирайте на 1300 кинта бързо наклониха везните и решението беше взето.
Колелото е наистина мн добро, макар че се оказа с частично разбита резба на дредното на рамката и май май имам лошо предчувствие, че ще я признаят гаранцията. Както и да е проблемът си е мой, но има някаква дисхармония в маркетинговата политика на фирмата. Мисля, че няма да е зле, за да не се петни името на марката, да се обърне внимание на това.
Kabal

Мнениеот MAXEUROPE » Пет Юли 04, 2014 10:55 am

Здравейте отново,

За нас е важно хората да са максимално информирани за нашите продукти. Именно затова пишем за повече яснота. Както в предишни постове споменахме цените в електронния магазин и цените в магазин Maxbike са еднакви. Няма разлика в цените.

Увеличение има само на няколко модела - Carrera Deluxe и карбоновите модели от 2013-та година.

Може да се проверят цените за справка в магазина и в онлайн.

С най-добри намерения !
MAXEUROPE

Мнениеот OXUS » Пет Юли 04, 2014 6:13 pm

MAXEUROPE, ще се радваме ако хвърлите малко светлина и тук.
Изображение
Аватар
OXUS

Назад към Продукти за крос-кънтри