@cristo:
Явно ситуацията е почти същата като при нас. Приятелката ми е на 26 години. Преди 2 години и аз трябваше да взема такова решение..
Моят байк го оставям настрана.
За нея трябваше да взема велосипед, който да отговаря на следните изисквания:
- да не е скъп (въпреки, че в онзи момент парите не бяха от значение), защото знаех, че често ще излиза из града и по пазаруване, а понеже си я познавах, а ти ще се съгласиш, за нея/тях е нормално да си зафучат колелото до някоя оградка или стълб и да го вържат с някоя тънка вело-заключвалка, която дори и дебела да е, няма как да се опре на едни хидравлични резачки, каквито имах известно време...
- да бъде МОДЕРНО!!! - т.е. да бъде с преден и заден "амортесьор", да е с много удобна седалка (широка и с пружини), с много скорости (отскоро е с 3Х7 - МегаРейндж

:D), а също и с Клок-Декове за индикация

и комбинирани палцови команди. Тук е момента да кажа, че някак си чувството за обиране на хлабината при използването на рево-шифтове й се губеше... женска му работа. Палцовите команди обаче смятам, че от голям плюс за нея.
- да бъде дамско - по-жълто не можах да харесам
- да бъде с меки ръкохватки - шиманските са чудесни или едни амоеба, обаче с малко лепилце за спукани гуми...
- ремонтите няма как да ги избегнеш! Определено мисля, че времето, което ще отделиш за поддръжка на едно скъпо и едно евтино колело е еднакво.
- и понеже е нисичка, 24" й пасна идеално...
Та в общи линии отговорих на въпроса ти:[quote]А бе хора- приятелките ви не карат ли колела?[/quote]
Кара го из града, кара го и извън града, включително и по "черно" и няколко пъти "нагоре" и "надолу", въпреки че е 4-5 килца по-тежко от мойто...
И в крайна сметка, заедно с "ъпгрейдите" все още се побира в едно 250 лева.
И още нещо, и друг път съм го казвал, нямаш представа това "МОДЕРНО" колело, колко я прави щастлива, като си го кара. Казва "Абе верно ми е маалко тежичко, обаче се радвам, че не е алумиево, щото много падам и ще взема да го строша"

:) Под "много" се има предвид 2-3 суркания по бурюри и разни смеховати изпълнения
ЕДИТ: [quote]обаче се радвам, че не е алумиево, щото много падам и ще взема да го строша[/quote]
Искам дебело да подчерта, че това си е [u]нейната[/u] логика

:thumb: