Ново колелце- Canyon Grand Canyon AL 6.9

В този форум публикувайте теми от следните видове:
1) Връзки и коментари за видеоматериали (клипове, пълнометражни филми и т.н.), свързани с колоезденето.
2) Теми, в които основната идея е да се пускат снимки с някаква определена тематика.
3) Теми, в които хората показват новите си велосипеди и компоненти, получават поздравления за тях и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 700 / 5

Re: Ново колелце- Canyon Grand Canyon AL 6.9

Мнениеот damon » Чет Юли 03, 2014 3:21 pm

Да, точно изглежда. Заради гумите рамката се повдига нагоре и от там идват тия малки размери. Моето пристига утре и ще докладвам как е... :)
damon

Рейтинг: 1445

Мнениеот Боян Бановски » Чет Юли 03, 2014 9:09 pm

Шибана сглобка- S размер рамка с 29 колела. От това което се вижда на снимките определено колелото ти е късо и кормилото високо! Колко ли трябва да си висок за да си вземеш L размер по тяхния калкулатор?
Аватар
Боян Бановски

Рейтинг: 2000

Мнениеот marsa » Чет Юли 03, 2014 10:14 pm

Уви, тези 29 цола трудно се комбинират с ниски хора, но това е положението - мода. А това с обкрачването и аварийното стъпване са пълни глупости. Та да не би предназначението на такова колело да е каране по равна повърхност? По пресечен терен са неизбежни многократни непредвидени "слизания" от колелото в най-разнообразни ситуации и по всякакви чукари, ама не помня случай да спра и да стъпя с двете ходила на земята, че и тя да е равна на всичко отгоре, та да се притеснявам за каквото има там в клина.

Сега - дали е късо колелото според мен не може да съдим по снимка не от каране, че и с отрязан торс, а и човека си го усеща най-добре.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот svencho » Чет Юли 03, 2014 10:30 pm

Карай си го с кеф и не го мисли щом ти е удобно :peace:
Аватар
svencho

Рейтинг: 1350

Мнениеот xcrider » Чет Юли 03, 2014 11:16 pm

Винаги може да се нагоди 29ка и за ниски хора, колелото на Емили е добър пример :magnify:
http://4.bp.blogspot.com/-93usXFZ7mwQ/T ... yBike2.JPG
(не ме разбирайте погрешно, по принцип съм АНТИ-29, гейско е ;) )
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот damon » Съб Юли 05, 2014 11:26 am

И моето пристигна. :) Извадих голям късмет - от поръчката до доставката за общо 12 дни. В момента ако поръчам същия размер ще чакам до средата на август поне. То това е и неприятното с тези онлайн поръчки - изсипваш една торба пари и чакаш месеци.

И аз мога да потвърдя, че е опаковано отлично, идва си със всякакви инструкции и всички "книжки" от компонентите, плюс инструмент (даже с динамометрична скала), и помпа за вилката. Сглобява се за 15-20 мин. Нямах време да го пробвам сериозно, но от 7-8 км останах с отлични впечатления, което разбира се може и да се дължи на това, че досега не съм карал истинско колело. :)

Размерът S e точен, седалката се вади доста, но това е размера за 80-81 см крак, следващата рамка ще е голяма. Мисля, че стойката ми е абсолютно точна. Ще трябва някакво време да му свикна на геометрията - завива ми учудващо бързо през кормилото, а уж разправят че 29-ките били по-неповратливи. Това може да се дължи и на свикването към другата геометрия от предишното колело.

Иначе германците не искаха да ми обърнат спирачките, та вчера имах моменти от това опитвайки се да блокирам предната. :) Отговориха ми нещо от сорта, че те не правят никакви промени по колелетата - внимателно ги измислят за да е всичко точно, и сглобяват серийно, за да предложат тая цена, но не могат да правят никакви промени от оригиналната сглобка. Трябва да се каже, че всичко е настроено точно - скоростите включват, спирачките спират и т.н.

Изображение

Изображение
damon

Мнениеот penmark » Съб Юли 05, 2014 6:01 pm

Честито! Да внимаваш с ограничителя на колчето. Ще ми се да видя една снимка на колелото в профил с толкова вдигната седалка.
Аватар
penmark

Мнениеот dudelgrincen » Съб Юли 05, 2014 7:22 pm

Много странно се получава с тези 29-ки. Гледам снимките на viggen и наистина при обкрачване изглежда, че му идва доста близо, а при S размер, това, струва ми се, не е съвсем нормално. Обаче причината, освен големите колела изглежда е и доста късото междуосие. Малко скосяване на горната тръба в средата би помогнало, но май няма и много толеранс да го направят.
Предполагам, че скъсявайки междуосието се опитват да компенсират тромавостта на големите колела. Разбирам, че дължината трябва да е по-малка, понеже с геометрията на 26-ца челният ъгъл ще стане по-отпуснат, но те компенсират с повече. Може би са постигнали добър баланс в управлението, но при тази геометрия вече няма и много накъде да се мърда.

Аз противно на повечето от мненията все пак си вадя заключението, че 29-ките, каквото и да казват някои производители, са си за човек с поне среден ръст. При велосипедите за спускане логично, каквито и предимства да имат по-големите колела, 29ки реално няма и явно един такъв ще е далеч извън съвместимост с анатомията на средния човек.

Честито, иначе за колелцето! Изглежда супер, а явно е и лекичко. Със здраве да си го караш :)!
Аватар
dudelgrincen

Рейтинг: 1515

Мнениеот joropc » Пон Юли 07, 2014 8:09 pm

Пичове, калкулаторът на Canyon си е много верен и съветвам всеки, който купува от тях велосипед да го следва. Принципно нещата за къса или дълга рамка трудно се определят от снимки на райдъра, качен на велосипеда. Аз съм висок 172 и естествено съм със S-16.5(но на 26 цолов велосипед с окачване).И според калкулаторът им, и според това как си чувствам колелото...ами супер ми е! Иначе като си гледам някои снимки - и на мен малко ми малее, ама само на снимките. ;)
Карай си колелото със здраве, защото е супер!
:beer:
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Мнениеот damon » Пон Юли 07, 2014 8:37 pm

penmark написа:Честито! Да внимаваш с ограничителя на колчето. Ще ми се да видя една снимка на колелото в профил с толкова вдигната седалка.

Ами всъщност ограничението е 2-3 пръста надолу, така че всичко си е нормално.

dudelgrincen написа:Много странно се получава с тези 29-ки. Гледам снимките на viggen и наистина при обкрачване изглежда, че му идва доста близо, а при S размер, това, струва ми се, не е съвсем нормално. Обаче причината, освен големите колела изглежда е и доста късото междуосие. Малко скосяване на горната тръба в средата би помогнало, но май няма и много толеранс да го направят.
Предполагам, че скъсявайки междуосието се опитват да компенсират тромавостта на големите колела. Разбирам, че дължината трябва да е по-малка, понеже с геометрията на 26-ца челният ъгъл ще стане по-отпуснат, но те компенсират с повече. Може би са постигнали добър баланс в управлението, но при тази геометрия вече няма и много накъде да се мърда.

Аз противно на повечето от мненията все пак си вадя заключението, че 29-ките, каквото и да казват някои производители, са си за човек с поне среден ръст. При велосипедите за спускане логично, каквито и предимства да имат по-големите колела, 29ки реално няма и явно един такъв ще е далеч извън съвместимост с анатомията на средния човек.

Честито, иначе за колелцето! Изглежда супер, а явно е и лекичко. Със здраве да си го караш :)!

Благодаря, колелото е супер. Вече покарах малко повече и съм много доволен - чувствам го супер леко и върви много лесно - изобщо не може да става дума за никаква тромавост или поне в сравнение със старото ми колело. Иначе и на мен ми е странно малко с тия големи колелета - прилича на "Украйна". :) Но пък завива много лесно - по-лесно от старото ми 26. Не съм сигурен дали нарочно правят рамките по-къси за да завиват по-добре. Все пак ще има един период на привикване към по-големите колелета.

joropc написа:Пичове, калкулаторът на Canyon си е много верен и съветвам всеки, който купува от тях велосипед да го следва. Принципно нещата за къса или дълга рамка трудно се определят от снимки на райдъра, качен на велосипеда. Аз съм висок 172 и естествено съм със S-16.5(но на 26 цолов велосипед с окачване).И според калкулаторът им, и според това как си чувствам колелото...ами супер ми е! Иначе като си гледам някои снимки - и на мен малко ми малее, ама само на снимките. ;)
Карай си колелото със здраве, защото е супер!
:beer:

Да, верен е, макар колчето на седалката да е издърпано толкова много. Тялото ми може би е наведено малко по-малко от препоръчаните 45 градуса, което лесно може да се оправи с друга лапа (или обръщане), но засега ми е добре - така или иначе съм си дебел за МТБ, та навеждане още напред не е препоръчително засега. :) Горната тръба ми е съвсем точно на слабините - с L размер щеше да е неприятно. Друго интересно нещо, което забелязвам е че на 29-ера седалката стои по-нависоко, затова и горната тръба не е желателно да се дърпа още нагоре. В общи линии калкулаторът си е верен и може да му се вярва...
damon

Предишна

Назад към Радост за окото (видео и снимки)