penmark написа:Честито! Да внимаваш с ограничителя на колчето. Ще ми се да видя една снимка на колелото в профил с толкова вдигната седалка.
dudelgrincen написа:Много странно се получава с тези 29-ки. Гледам снимките на viggen и наистина при обкрачване изглежда, че му идва доста близо, а при S размер, това, струва ми се, не е съвсем нормално. Обаче причината, освен големите колела изглежда е и доста късото междуосие. Малко скосяване на горната тръба в средата би помогнало, но май няма и много толеранс да го направят.
Предполагам, че скъсявайки междуосието се опитват да компенсират тромавостта на големите колела. Разбирам, че дължината трябва да е по-малка, понеже с геометрията на 26-ца челният ъгъл ще стане по-отпуснат, но те компенсират с повече. Може би са постигнали добър баланс в управлението, но при тази геометрия вече няма и много накъде да се мърда.
Аз противно на повечето от мненията все пак си вадя заключението, че 29-ките, каквото и да казват някои производители, са си за човек с поне среден ръст. При велосипедите за спускане логично, каквито и предимства да имат по-големите колела, 29ки реално няма и явно един такъв ще е далеч извън съвместимост с анатомията на средния човек.
Честито, иначе за колелцето! Изглежда супер, а явно е и лекичко. Със здраве да си го караш!
joropc написа:Пичове, калкулаторът на Canyon си е много верен и съветвам всеки, който купува от тях велосипед да го следва. Принципно нещата за къса или дълга рамка трудно се определят от снимки на райдъра, качен на велосипеда. Аз съм висок 172 и естествено съм със S-16.5(но на 26 цолов велосипед с окачване).И според калкулаторът им, и според това как си чувствам колелото...ами супер ми е! Иначе като си гледам някои снимки - и на мен малко ми малее, ама само на снимките.
Карай си колелото със здраве, защото е супер!
Назад към Радост за окото (видео и снимки)
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта