Здравейте , лаик съм в байковете и не ми идва на акъла от къде може да е проблема с колелото ми - Sprint Apolon.
Когато започвам да въртя педалите , било то рязко или едва едва , то те правят четвърт оборот празен ход преди изобщо да задвижат колелото. Това става независимо дали колелото е спряло или се движи по инерция.
Още веднъж:
Колелото се движи по инерция - чъкането на празния ход се чува , няма други тракания и шумове...
Започвам да въртя - педалите се въртят ... но все едно нямам верига - никакво съпротивление от страна на механизмите - това четвърт оборот.
По някое време се чува леко удряне (все едно метал в метал) и колелото зацепва , ускорява и изобщо чувства се съпротивлението..
Ходих в сервиза , казаха ми , че всичко им изглежда наред. Човека даже го кара малко - не видял никакъв проблем.
Но определено се усеща този празен ход на педалите преди да зацепи въртенето към задното колело (или поне аз така лаишки си обяснявам нещата)
Отпусната верига? Проблем с обтегач? (тук искам да отбележа , че проблем със смяна на скоростите нямам и не ми се е случвало веригата да пада).
Главина?
Каква би била най - вероятната причина според вас?
Благодаря