Тема за тъпи въпроси

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Re: Тема за тъпи въпроси

Мнениеот krisosubufer2 » Сря Юли 09, 2014 5:50 pm

Понеже стана белята с рамката ми съм решел да продам задния триъгълник(със системата за шока) . Рамната е Nukeproof Scalp, триъгълника може да се използва на моделите от 2011/12, та въпроса ми е има ли нянои които да ми каже за колко горе долу вървят, мислех да му лепна цена 350 GBP ? :agree:

Благодаря предварително :thanks:
krisosubufer2

Рейтинг: 1102

Мнениеот Ozzie » Сря Юли 09, 2014 6:05 pm

ами нищо не пречи да се пробваш... :thumb:
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот msniki » Сря Юли 09, 2014 6:05 pm

krisosubufer2 написа:Понеже стана белята с рамката ми съм решел да продам задния триъгълник(със системата за шока) . Рамната е Nukeproof Scalp, триъгълника може да се използва на моделите от 2011/12, та въпроса ми е има ли нянои които да ми каже за колко горе долу вървят, мислех да му лепна цена 350 GBP ? :agree:

Благодаря предварително :thanks:

При положение че има рамки със шок за 450-500 лири(паунда).
Не върви на половин рамка да искаш 350 GBP.
По скоро 200 GBP е нормална чат пат цена.
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Мнениеот kriisoo » Чет Юли 10, 2014 6:02 pm

Не карам от 2-3 години вече. Влизам във форума чат пат да видя какво се случва, хората разцъкват ли още има ли развитие.

Днес реших от чисто любопитство да видя какво става в раздела за продажбите и какво да видя. :bigeyes: Седят си едни рамки 2007ма, 2008ма има и по стари на цени по 1000 лева. Не знам какво е сбърканото, ама не може преди 4 години като исках да си купувам биг хит (от тоя стария) да искаха 900 лева за рамка примерно, и сега цената да е същата :bigeyes:

Не ме разбирайте погрешно. НЕ искам да hate-вам, а просто изразявам своето учудване. :beer:

Оставам с впечатлението, че спорта особено подразделението Downhill (само той ме влече все още) малко или много почва да забава хода си на развитие. Разбира се строят се нови байкпаркове постоянно, трасета, писти etc, но не виждам да има нови и нови ентусиасти, както преди години. Дори вече не ходя на състезания, понеже няма тръпка. На сън да ме бутнеш ще "пророкувам" кой ще заемат стълбичката и още 2-3-4 места след тях => все едни и същи хора.
Преди като ходех да покарам в Западния парк беше пълно с хора. Малки и големи всички караха, или поне се опитваха. Сега не виждам такъв ентусиазъм и донякъде това според мен се дължи на това, че някой неща са малко зациклили. Не може, просто е недопустимо близо 10 годишни рамки да се продават на цената, на която са били преди 3 години примерно.

Не смятам, че този мой постинг ще промени нещо, но реших да се изходя :eyebrow: по тази тема.

Пожелавам ви успех на всички и дано не съм прав за мнението си относно спорта!

:beer:
Аватар
kriisoo

Рейтинг: 1254

Мнениеот beatsound » Съб Юли 12, 2014 1:31 am

kriisoo написа: ...Малки и големи всички караха, или поне се опитваха. Сега не виждам такъв ентусиазъм и донякъде това според мен се дължи на това, че някой неща са малко зациклили...

Явно не само в Русе се наблюдава това.. И според мен е много жалко и тъжно. Лично от моя страна се мъча да стимулирам малките(даже и големите :crap: ) да си хванат колелетата и въпреки ,че няма толкова места за каране в този град, да се разходим да измислим нещо ново.. Да излезем извън града , да отидем до пътеките.. Но то се случва даже обратното, по-младите карачи си продадоха колелетата и си накупиха скутери :dontknow: Няма желание в днешната младеж ,за което много ме е яд :praying:
Аватар
beatsound

Рейтинг: 1233

Мнениеот Любо » Пон Юли 14, 2014 8:37 pm

Здравейте . Как се качва снимка от мобилен телефон с Андроид в този форум ? Когато избера файл и му дам прикачи ми изписва , че размерът е твърде голям :dontknow:
Nicolai Ion 16
Аватар
Любо

Рейтинг: 1357

Мнениеот Ozzie » Пон Юли 14, 2014 9:03 pm

Под полето за писане "Прикачи файл" --> избираш снимката --> "Добави файл"
и би трябвало да се получи. Поне аз съм прикачвал снимки по 2-3 МВ.
Операционната система и устройството не би трябвало да имат значение.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Мнениеот moridinbg » Вто Юли 15, 2014 12:16 am

@kriisoo, неведнъж съм поглеждал цените на какво ли не тук и съм си казвал "Еб@си майката!!!". То и на някой, който не е редовен тук, като му потрябва нещо, ако може втора ръка и стане дума за този форум и повечето хора са "Аааа, оня форум с извънземните цени". То си е пряко следствие от това, че н може да се коментират обявите. От една страна се избягват спорове, свади и сръдни които може да станат абсурдни, от друга страна виждаш рамки на по 7-8 години за хиляда лева и подобни недоразумения (:

Аз имам тъп въпрос. Каква може да е драмата, ако карам главина с 4 кученца с 2? Изпочупиха се 2 пружинки, извадих 2 от кучетата, загубих едно, докато го съхранявах... В момента, колкото и да е смешно и жалко, не мога да отделя пари за цял комплект и изобщо и каквито и да е пари за колелото, та това ще е положението идните месеци. Освен хипотетично да сгънат и другите две пружини, друг риск има ли? Може би по-голямо натоварване по храповика? Hope Pro 2, ако има някакво значение.
Аватар
moridinbg

Рейтинг: 2000

Мнениеот Volkov » Вто Юли 15, 2014 8:59 am

Абе аз питам как може, 26 цолови шини, да слагам 1 задна капла, 1 предна и само шина и 3те да са с различен диаметър, по цялата окръжност! :bigeyes:
Като разликата надвишава половин сантим да го еВа, на свободната шина?! :eek3:
Аватар
Volkov

Рейтинг: 1207

Мнениеот marsa » Вто Юли 15, 2014 10:23 am

Шината се компресира от опъна на спиците, освен това външният диаметър на еднакъв цолаж капли варира при различни модели.

Относно главината от горния пост - ако нормално кученцата зацепват по двойки, а не всички едновременно, само ще се удвои градуса на зацепване. Ако зацепват едновременно четирите, вече ще понасят прекомерно натоварване и не е ясно дали и какви може да са последствията.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот cyclopz » Чет Юли 17, 2014 2:58 pm

Ще спре ли някога да вали :banghead:
Аватар
cyclopz

Рейтинг: 1372

Мнениеот Bace_kz » Чет Юли 17, 2014 6:44 pm

Днес на Витоша не е валя :)
Аватар
Bace_kz

Рейтинг: 1511

Мнениеот bio » Съб Юли 19, 2014 2:36 pm

чисто нова задна гума Geax Barro Mountain TNT ... държи се отвратително на мокри плочки/павета в града. чак ме е страх да отида в планината с нея ...
възможно ли е след 1-2 карания да се "разработи" ?!?
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот Любо » Съб Юли 19, 2014 4:03 pm

Здравейте . Принципно каква е разликата между помпа за вилка и помпа за гуми ? Не са ли взаимозаменяеми ?
Nicolai Ion 16
Аватар
Любо

Рейтинг: 1357

Мнениеот msniki » Съб Юли 19, 2014 4:08 pm

Любо написа:Здравейте . Принципно каква е разликата между помпа за вилка и помпа за гуми ? Не са ли взаимозаменяеми ?

Не, понеже тази за вилки е за по голямо налягане в по малка камера.
Тази за гуми е обратното.
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Мнениеот Volkov » Пон Юли 21, 2014 5:53 pm

Препоръчайте ми къде да ида в София за ревизия на вилка Marzocchi, на прилична цена.
Отговора може и на ЛС, с телефон ако разполагате с такъв, благодаря предварително! :)
Аватар
Volkov

Рейтинг: 1207

Мнениеот sambon » Пон Юли 21, 2014 9:20 pm

Опитвам да сменя пружината на вилката - Рокшокс ХС 30 , но не мога да я извадя. Отвил съм болта отдолу както и тапата отгоре , но не помръдва. Какво пропускам ?
Аватар
sambon

Рейтинг: 1205

Мнениеот bio » Пон Юли 21, 2014 9:26 pm

прочети упътването на вилката.
анти-каски !!!
Аватар
bio

Мнениеот spirov92 » Пон Юли 21, 2014 9:40 pm

Volkov написа:Препоръчайте ми къде да ида в София за ревизия на вилка Marzocchi, на прилична цена.
Отговора може и на ЛС, с телефон ако разполагате с такъв, благодаря предварително! :)

Пацо (Вело2009). По спомен към 30лв. ми беше взел. За сравнение, при Любо бирата (Веломанията на бул. България) май беше 40, ама там ползват оригинални масла (реално разлика едва ли има). Има и други (Дани в "сухата река", Джестър, Нахи...). Телефоните се намират лесно през гугъл.
spirov92

Мнениеот cyclopz » Пон Юли 21, 2014 9:43 pm

sambon написа:Опитвам да сменя пружината на вилката - Рокшокс ХС 30 , но не мога да я извадя. Отвил съм болта отдолу както и тапата отгоре , но не помръдва. Какво пропускам ?

https://www.youtube.com/watch?v=78j_Ql9lZJk
Аватар
cyclopz

Мнениеот troll4et0 » Пон Юли 21, 2014 10:12 pm

Определям въпроса си като крайно тъп,но...интересно ми е с какво се "лепи" феродото върху накладките :dontknow: ,не че ще правя някакви опити и т.н.,просто ми е чудно :smokin:
:slug:
Аватар
troll4et0

Рейтинг: 1258

Мнениеот Inzagi » Вто Юли 22, 2014 8:42 pm

bio написа:чисто нова задна гума Geax Barro Mountain TNT ... държи се отвратително на мокри плочки/павета в града. чак ме е страх да отида в планината с нея ...
възможно ли е след 1-2 карания да се "разработи" ?!?

Aз съм с такива гуми 2.1 .Карал съм Черни връх по трасето от велоралито,Витоша 100 тази година, миналата година 24 часа карах с предна такава и в мокро време съм карал доста ,според мен гумата си е много стабилна
Аватар
Inzagi

Рейтинг: 1636

Мнениеот marsa » Вто Юли 22, 2014 9:48 pm

troll4et0 написа:Определям въпроса си като крайно тъп,но...интересно ми е с какво се "лепи" феродото върху накладките :dontknow: ,не че ще правя някакви опити и т.н.,просто ми е чудно :smokin:
https://www.google.com/search?q=frictio ... g+adhesive
Аватар
marsa

Мнениеот rodopi_biker » Чет Юли 24, 2014 5:52 pm

Мога ли да изпратя пратка по Еконт от себе си до себе си в различни градове? Искам да изпратя един мотопед от София до Пловдив, понеже нямам друг начин да го транспортирам.
Аватар
rodopi_biker

Рейтинг: 1220

Мнениеот Ozzie » Чет Юли 24, 2014 6:28 pm

ми да, тях к'во ги бърка?
Нали ще ти вземат парите? :lol:

P.S. Ако не се лъжа, ставал съм свидетел на подобно нещо в близкия офис.
P.S.P.S. Дори и по БДЖ ли не може да бъде пратен?
Аватар
Ozzie

Мнениеот marsa » Чет Юли 24, 2014 6:39 pm

По Еконт съм пращал и от мен до себе си, също така и от мен до друг човек, от-до един и същ офис. А по БДЖ като колет съм си пращал велото преди няколко години и спомена (освен че не пътува от днес за днес, а за след ден-два), беше че ми бяха залепили някаква бележка с Кале на седалката.
Аватар
marsa

Мнениеот rodopi_biker » Чет Юли 24, 2014 6:46 pm

Ozzie написа:P.S.P.S. Дори и по БДЖ ли не може да бъде пратен?

Съмнявам се, че ще може. Въпросното нещо тежи около 70 кг. и не влиза в категория велосипед.
Аватар
rodopi_biker

Мнениеот beatsound » Чет Юли 24, 2014 8:16 pm

rodopi_biker написа:Мога ли да изпратя пратка по Еконт от себе си до себе си в различни градове? Искам да изпратя един мотопед от София до Пловдив, понеже нямам друг начин да го транспортирам.

За моженето, може. Друг е въпроса колко пари ще ти бъде доставката. Влязох в калкулатора на Еконт и излиза малко под 100лв. Помисли няма ли начин сам да го транспортираш(помоли някой с баничарка), понеже тези куриери ще ти резнат главата.
Аватар
beatsound

Рейтинг: 1233

Мнениеот cyclopz » Чет Юли 24, 2014 10:41 pm

Ако мотопеда е в движение и с документи, стани в 4.30 и тръгни в 5 часа, ще си го закараш до Пловдив без да срещнеш жива душа (от опит ти казвам). Навремето ме домързя да карам един мотор от Кюстендил и еконт ми смачкаха резервоара отстрани, освен че ми взеха 1к лева за транспорт.
Аватар
cyclopz

Мнениеот rodopi_biker » Пет Юли 25, 2014 9:22 am

beatsound написа:За моженето, може. Друг е въпроса колко пари ще ти бъде доставката. Влязох в калкулатора на Еконт и излиза малко под 100лв. Помисли няма ли начин сам да го транспортираш(помоли някой с баничарка), понеже тези куриери ще ти резнат главата.

cyclopz написа:Ако мотопеда е в движение и с документи, стани в 4.30 и тръгни в 5 часа, ще си го закараш до Пловдив без да срещнеш жива душа (от опит ти казвам). Навремето ме домързя да карам един мотор от Кюстендил и еконт ми смачкаха резервоара отстрани, освен че ми взеха 1к лева за транспорт.

100лв?? :bigeyes: Аз мислех, че ще е около 30-40лв. Значи определено не е добра идея Еконта.

Няма начин да го карам на собствен ход, защото не е регистриран и е от така наречените пит-байкове с гуми за офроуд. Освен ако не си направя някакъв маршрут през коларските пътеки между София и Пловдив. :D
Аватар
rodopi_biker

ПредишнаСледваща

Назад към Бла - Бла