Norco Aurum 6.2 vs Specialized Demo 2012

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Norco Aurum 6.2 vs Specialized Demo 2012

Мнениеот niki399 » Сря Юли 09, 2014 7:49 pm

Обмислям смяна на рамка и съм намерил 2 изгодни оферти за горепосочените рамки! :) Дайте едно мнение?!?
niki399

Рейтинг: 1203

Re: Norco Aurum 6.2 vs Specialized Demo 2012

Мнениеот JapsTheOnlyWay » Чет Юли 10, 2014 1:27 pm

Aurum върви доста по леко пъргаво и стегнато :) :peace:
Карам Demo 7 но сглобявам бойна C1 :) :D
JapsTheOnlyWay

Рейтинг: 1055

Мнениеот dhracer80 » Чет Юли 10, 2014 2:08 pm

Зависи най-вече от стила ти на каране. :agree:
dhracer80

Рейтинг: 1100

Мнениеот msniki » Чет Юли 10, 2014 2:18 pm

Предвид че за окачването за Norco се говорили:
Че е толкова много са доразработили FSR окачването на специализед че са го нарекли ART окачване.
Достатъчно е това твърдение за избора.
:agree:
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Мнениеот beatsound » Чет Юли 10, 2014 3:51 pm

msniki написа:Предвид че за окачването за Norco се говорили:
Че е толкова много са доразработили FSR окачването на специализед че са го нарекли ART окачване.
Достатъчно е това твърдение за избора.

Значи да разбираме ,че Norco-то е правилния избор? :dontknow:

Сега по темата:
Имам Specialized Demo 8 (2011) и мога да кажа ,че съм много доволен от рамката.Наблюдения върху Aurum-a нямам обаче(в България мисля , че има 2 или 3). За Demo-то мога да кажа , че съм изключително доволен от работата на рамката, от прегазването на неравностите ,и най-вече от грам неблокиращото окачване! И двете рамки имат много добри характеристики ,според мен вече опира до личен избор и предпочитание. И двете рамки имат хубав челен ъгъл и дълго междуосие ,благодарение на които имаш контрол при каране с високи скорости. В крайна сметка вземи рамката , кояти повече ти хваща окото и примерно ,която е по на далавера(ако парите са проблем разбира се!). Това е моето мнение ,надявам се да съм помогнал с избора! :agree:
Аватар
beatsound

Рейтинг: 1233

Мнениеот niki399 » Чет Юли 10, 2014 5:33 pm

Благодаря за изразените мнения! :) Ще се стремя към Norco
niki399

Мнениеот beatsound » Пет Юли 11, 2014 3:42 pm

niki399 написа:Благодаря за изразените мнения! :) Ще се стремя към Norco

Според мен , което и от двете да купиш изобщо няма да сбъркаш!От там нататък вече голямо значение има и шока , с който ще сглобиш рамката. Ако споделиш какви оферти си намерил, ще можем да те насочим по-точно.Голямо значение също има и размера на рамката.Не става да си 190см и да вземеш рамката малък размер , адски неудобно е.. от личен опит ти казвам! Надявам се да съм помогнал! :agree:
Аватар
beatsound

Мнениеот niki399 » Пет Юли 11, 2014 7:27 pm

http://www.pinkbike.com/buysell/1597297/ ето го Norco-то :)

http://www.pinkbike.com/buysell/1544488/ а демото за сега отпада висок съм 177 и S ми се струва малко
П.П В момента съм с демо седмица L размер и ми е супер. Също може да споделите едно мнение относно PayPal и по-точно какво става като пратиш парите?!? :D
niki399

Мнениеот beatsound » Пет Юли 11, 2014 8:17 pm

Значи да ти кажа , че аз съм 189см и карам Demo 8 2011 - М размер. Reach-a му е 430мм и мисля ,че е точно за мен. На S размер Demo 8 Reach-a е 410мм.Мисля ,че като си 177см ще ти е удобно(стига да не порастнеш повече :D ). Преди Демо-то имах Iron Horse Sunday с Reach - 400мм и ми беше горе-долу удобно ,но клонящо към късо.Reach-a на Aurum-a M размер е 421мм , малко по-малък от демото. Ако си малък и ще растеш още по-добре намери Demo M-размер(между другото не виждам кое му е далаверата на Демо-то ,като всички са горе-долу такива пари). Иначе има и малка подробност - Aurum-a е 12х157мм задна главина. Ако вече имаш капла имай това впредвид.

Относно шока - Aurum-a се продава с FOX Van RC - компресия и ребаунд. Demo-то е с CC DB Coil - 2 ребаунда и 2 компресии. Доста по-голям диапазон на настройки.Има и друго: ако този DB е с бутало 8мм има вероятност да се счупи(вероятноста е малка , но все пак я има). Ако е с такова бутало и желатено да се смени с 9.5мм, което се продава срещу 200лв.

А относто PayPal-a: като пращаш пари винаги цъквай опцията "I'm paying for goods or services" ,иначе Paypal не те покрива в случай ,че те измамят. Но все пак първо цъкваш долната опция да видиш каква ще е сумата за таксата и после цъкваш горната , добавяш тази сума и пращаш парите на e-mail-а ,който ти е дал продавача. :agree:
Аватар
beatsound

Мнениеот msniki » Пет Юли 11, 2014 11:02 pm

@niki399
Малко тъп въпрос :
Имаш ли роднина в САЩ ?
Че иначе тези рамки ще илязат златни ако се доставят с куриер и ще имаш и мито да плащаш.
Бтв ето мнение за демото на друг колега (GECKO). Пич-а е доста начетен и освен това е наясно за какво говори.
viewtopic.php?f=26&t=154128&p=982423&hilit=demo#p982423
Мнението му е в средата на темата.
Аватар
msniki

Мнениеот beatsound » Пет Юли 11, 2014 11:21 pm

Защо са му роднини в Америка? Едната рамка е в Русия ,другата в Англия. А и нали знаеш ,Николай , различни хора , различни претенции , различни предпочитания и мнения. Все пак всичко опира до човека. Според мен Демо-то си е много хубава рамка и работеща! На пазара има и други марки много ясно, но човека е питал конкретно между две. :agree:
Аватар
beatsound

Мнениеот msniki » Съб Юли 12, 2014 12:50 am

beatsound написа:Защо са му роднини в Америка? Едната рамка е в Русия ,другата в Англия. А и нали знаеш ,Николай , различни хора , различни претенции , различни предпочитания и мнения. Все пак всичко опира до човека. Според мен Демо-то си е много хубава рамка и работеща! На пазара има и други марки много ясно, но човека е питал конкретно между две. :agree:

Моя грешка, явно спа. Видя ми се че демото е от Америка.
Иначе избора е въпрос на вкус горе долу.
Аватар
msniki

Мнениеот niki399 » Съб Юли 12, 2014 11:15 am

Отново благодаря за споделеното мнение! Понеже търсих но не намерих добри резултати също е добър вариант нещо от България.
Някакви предложения за по-нискобюджетна рамка до към 2500лв?!?
niki399

Мнениеот beatsound » Съб Юли 12, 2014 12:21 pm

niki399 написа:Отново благодаря за споделеното мнение! Понеже търсих но не намерих добри резултати също е добър вариант нещо от България.

До 2500лв разгледай българския пазар ; МТБ и Вело-Пазар. Ще намериш , има много оферти. :agree:
Аватар
beatsound

Мнениеот msniki » Съб Юли 12, 2014 1:57 pm

niki399 написа:Отново благодаря за споделеното мнение! Понеже търсих но не намерих добри резултати също е добър вариант нещо от България.

Че тогава погледни за :
Trek, Giant също, Moundraker.
:beer:
Аватар
msniki

Мнениеот windv » Вто Юли 15, 2014 9:53 am

Братче, къде от Русия ще поръчваш рамка? Има голям шанс да пръснеш парите на вятъра, а някой ще си купи много водка...
~~~o)Ѣ(o~~~
Велоделия - заигравки с хвърчалници :spin:
Аватар
windv

Рейтинг: 2000

Мнениеот niki399 » Вто Юли 15, 2014 12:53 pm

windv написа:Братче, къде от Русия ще поръчваш рамка? Има голям шанс да пръснеш парите на вятъра, а някой ще си купи много водка...

Добре..ако имаше подобни рамки на тази цена в България мислиш ли че ще търся извън българия?? Предложете нещо :D (до 2500лв)
niki399

Мнениеот Pesho dh » Съб Юли 19, 2014 2:41 pm

Pesho dh

Рейтинг: 1160

Мнениеот niki399 » Съб Юли 19, 2014 5:51 pm

Pesho dh написа:http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=16&t=162028 :beer:

..Тази е ударена под средното! Съжелявам за рекламацията
niki399

Мнениеот Tonkataa » Пон Юли 21, 2014 7:53 pm

Много от рамките, които са карани без протектор за долната тръба имат вдлъбнати. Стига вдлъбнатината да не е голяма според мен няма да има проблем.
Tonkataa

Рейтинг: 1185

Мнениеот viz » Сря Юли 23, 2014 5:39 pm

Аз бих ти предложил да си вземеш glory 2010+. Рамката е с Maestoro окачване, което поне за мен е едно от най-добрите, също така е много лека и не блокира. В момента съм с такава рамка и съм много доволен, преди нея имах demo 8, но като работа не ми хареса толкова колкото Giant-a.
viz

Рейтинг: 1209

Мнениеот hitar_potar » Сря Юли 23, 2014 11:00 pm

Я кажи в кое отношение е едно от най-добрите окачвания Маестрото? :)
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот msniki » Сря Юли 23, 2014 11:16 pm

hitar_potar написа:Я кажи в кое отношение е едно от най-добрите окачвания Маестрото? :)

- Не реагира при въртене, не губиш сила.
- Не блокира при спирачки
- Достатъчно прогресивно за почти всеки.
- А да и задницата няма усукване изобщо.
- Чуствително на малките неравности за разлика от FSR окачването.
Карал съм маестро тамън 2 рамки, хич да не е супер окачване е , ако не е със fox dhx 4 или 5 серия за шок.
Личен фаворит ми е.
Ето малко за маестрото който го интересува :
http://www.pinkbike.com/news/Giant-Maes ... ology.html
Аватар
msniki

Мнениеот beatsound » Чет Юли 24, 2014 12:51 am

msniki написа:
hitar_potar написа:Я кажи в кое отношение е едно от най-добрите окачвания Маестрото? :)

- Не реагира при въртене, не губиш сила.
- Не блокира при спирачки
- Достатъчно прогресивно за почти всеки.
- А да и задницата няма усукване изобщо.
- Чуствително на малките неравности за разлика от FSR окачването.
Карал съм маестро тамън 2 рамки, хич да не е супер окачване е , ако не е със fox dhx 4 или 5 серия за шок.
Личен фаворит ми е.
Ето малко за маестрото който го интересува :
http://www.pinkbike.com/news/Giant-Maes ... ology.html

Чак да няма усукване изобщо, няма как да стане. За пример ти давам ей този клип: между 3-та и 4-та минута забавените кадри виж. Да , знам ,че е незначително но все пак го има.При такива сили няма как да го няма.
http://www.youtube.com/watch?v=mBEE-K43BI8

Карал съм и Maestro (Glory 8.8 ) и в момента карам Demo 8. Мисля ,че и FSR сработва много приятно и е чувствителен и на малки неравности.

Все пак има много видове окачвания, които според мен са добри и почти всички си заслужават парите. :agree:
От тук нататък всичко опира до личен избор и предпочитания.

Поздрави :beer:
Аватар
beatsound

Мнениеот msniki » Чет Юли 24, 2014 9:12 am

beatsound написа:
Чак да няма усукване изобщо, няма как да стане. За пример ти давам ей този клип: между 3-та и 4-та минута забавените кадри виж. Да , знам ,че е незначително но все пак го има.При такива сили няма как да го няма.
http://www.youtube.com/watch?v=mBEE-K43BI8

Карал съм и Maestro (Glory 8.8 ) и в момента карам Demo 8. Мисля ,че и FSR сработва много приятно и е чувствителен и на малки неравности.

Все пак има много видове окачвания, които според мен са добри и почти всички си заслужават парите. :agree:
От тук нататък всичко опира до личен избор и предпочитания.

Поздрави :beer:

Е айде сега не говорех точно буквално, усукване има просто е супер минимално. Също на клипа и самата капла се суче, пък и с тази скорост нормално.
Маестро 8.8 караше със мека задницата. Глорито просто не е за по тежки хора. Беше с 550 либри май, което е за мен като килограми или до 70 кг.
Със фокс беше dhx 4 мисля, който няма настройки кажи речи и работи меко и нестабилно на рамка като глори.
Сложи един шок с компресия като РЦ4 и гледай разликата, все едно друга рамка с друго окачване. Нарочно казвам рц4 понеже от 2010 нататък глорито е най подходящо с фокс РЦ4 отзад или новия рок шок вивид. Поне така наляво и надясно говорят.
Сам си казвал че фср-а го няма на малките неравност, особено като се качи пак на Съндей. Така че не виждам защото хвалиш ФСР-а.
Отделно че сега като разкара Демото, силно ме съмнява да вземеш пак демо.
Просто казвам, не че нещо против теб. :beer: :)
Аватар
msniki

Мнениеот beatsound » Чет Юли 24, 2014 10:58 am

Да , с 550 либри пружина бях , но ми беше добре: около 20-25% саг й правех, което мисля е нормално. Да бях с Fox DHX4 , но все пак много ми харесваше Glory-то.Просто тогава изкочи CC-а и купувач за рамката ми и за това я смених. А отделно от това, тази рамка я карах на Витоша(октомври на състезанието) и останах наистина много доволен.
За FSR-a да съм казал такова нещо, мисля ,че се бъркаш. Особенно като Sunday-я ми беше преди Demo-то.

Според мен няма най-добро окачване на пазара, както ти се опитваш да опишеш Maestro-то.Но всеки с интереса си, нямаме право да съдим другия.

А и не , мисля си варианта пак да взема Demo 8. Но нека все пак се върна от работата и тогава ще реша. :agree:
Аватар
beatsound

Мнениеот msniki » Чет Юли 24, 2014 11:06 am

beatsound написа:Да , с 550 либри пружина бях , но ми беше добре: около 20-25% саг й правех, което мисля е нормално. Да бях с Fox DHX4 , но все пак много ми харесваше Glory-то.Просто тогава изкочи CC-а и купувач за рамката ми и за това я смених. А отделно от това, тази рамка я карах на Витоша(октомври на състезанието) и останах наистина много доволен.
За FSR-a да съм казал такова нещо, мисля ,че се бъркаш. Особенно като Sunday-я ми беше преди Demo-то.

Според мен няма най-добро окачване на пазара, както ти се опитваш да опишеш Maestro-то.Но всеки с интереса си, нямаме право да съдим другия.

А и не , мисля си варианта пак да взема Demo 8. Но нека все пак се върна от работата и тогава ще реша. :agree:

Оооо не маестрото, не е най доброто окачване.
Просто е едно от най добрите, пък и има достатъчно конкуренция.
Кажи речи всяка нова мекица излизаща на пазара е с успешно разработено окачване. Конкуренцията е огромна, затова не може да се определи кое окачване е най доброто.
За мен Маестрото е най доброто, понеже най добре се представя и най добре го усещам.
Но това си е мой личен избор.
Всеки със вкуса си. :beer:
Аватар
msniki

Мнениеот hitar_potar » Чет Юли 24, 2014 11:53 am

msniki написа:....За мен Маестрото е най доброто, понеже най добре се представя и най добре го усещам.
...

А това, драги ми смехурко, е щото си се качвал на Глори... и на Глори... А Монгуза е назад откъм окачване, тей че изобщо не го смятам. Т.е. опит с голям брой рамки нямаш! ;)
От коментарите ти оставам с впечатление, че си се хванал напълно на маркетинговите трикове на Giant. Маестро е много близо до DW-Link и никога няма да изчезнат съмненията, че е копие. Също като окачването на Дейв Уигъл, и Маестрото клати леко при здраво педалиране (макар че май е 1 идея повече), и също като DW-то започва да се втвърдява при спирачка едвам към края на хода си (ситуация, която е почти невъзможна при нормално каране, тей че няма проблем).
Относно сученето - добре е да го има, но в малки количества. Една прекалено корава рамка не би била толкова ефективна в обирането на неравностите, ще друса повече, а оттам и различни компоненти ще се натоварват повече (както, всъщност, е и при вилките ;) ). Пък и ако смяташ, че Глори е една от най-коравите рамки на пазара, мога само да кажа: Банши Ледженд, Девинчи Уилсън 2011+, Съндей. ;) ;) ;)
А за малките неравности нз защо говориш - всяка една модерна рамка е ОК на такива. Виж вече начина, по който си изпълняват хода, е различен и понякога една рамка е по-ефективна спрямо друга. Аз например смятам, че Съндея преодолява по-добре препятствията от Демото. За сметка на това Демото е тотално неблокиращо от начало до край на хода. А пък ако трябва да си говорим за тотална ефективност на преодоляване, трябва да намесим в разговора първо Canfield Jedi и най-много Zerode G1/G2 - като това последното е с такава концепция, че според хората, купили го, може преспокойно да пенсионира всяка друга марка на пазара по отношение на окачването. :popcorn:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот msniki » Чет Юли 24, 2014 12:12 pm

hitar_potar написа:
msniki написа:....За мен Маестрото е най доброто, понеже най добре се представя и най добре го усещам.
...

А това, драги ми смехурко, е щото си се качвал на Глори... и на Глори... А Монгуза е назад откъм окачване, тей че изобщо не го смятам. Т.е. опит с голям брой рамки нямаш! ;)

Точно пък аз да нямам : Scott high octane, Scott gambler. 2 Giant glory-та 2008 FR , Giant glory 2010 - 5-6 спускания. (тва ме впечатли)
Iron horse Sunday Колко хиляди пъти съм карал на приятел, Ram dhx също 1 милион пъти. Turner DHR (който не ти хареса понеже си 90 и кусур кила а той за 55 настроен). Turner-a също доста време е стоял в мен въпреки че не е мой.
Mongoose-а моля ти се, беше достатъчно добро.
Е не колкото гиант-а.
Да действителнно не съм карал демо повече от 5 минути. Каквото съм чел , това пиша. Може би моя грешка.
Всичките горе изброени съм направил поне по няколко часа каране с тях. Единствено Gambler-a само 3-4 часа го карах.

Васко ти си карал Devinci ollie и Iron horse Sunday.
Другото даже не са рамки за спускане.
Така че айде да не се задълбаваме кой какво защо и колко карал.
Пак почваш да излизаш извън техническата тематика и спора става Караница.
Която едва ли някой иска да я вижда постоянно по форумите. Не виждам и особенно смисал да се караме.
:)
Извинявам се за оффтопик-а :offtopic:
Аватар
msniki

Мнениеот niki399 » Чет Юли 24, 2014 2:55 pm

Прочетох ви спора, но понеже вече съм си харесал Norco Aurum 6.2 и събрах вниманието на няколко добре разбиращи хора...Отново малко извън темата но бихте ли ми препоръчали главина за Norco-то 157x12 :D
niki399

Следваща

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд