1) проявява се при предавка - среден венец отпред и 3-та, 4-та (много по-явно) и 5 (още по-ясно) отзад, същото би трябвало да е като се качи веригата на най-големия отпред и най-малките отзад, не съм сигурен, ще пробвам.
2) изчезва когато си поиска, без действие от моя страна
3) с увеличаване скоростта на въртене на педалите се увеличава и честата на почукване, да кажем 2+ пъти за оборот на средното
4) нищо не закача по спици, степенка, няма свободно движещи се детайли, които да се удрят някъде - т.е. нямам нищо закачено за велосипеда, освен мен

5) веригата не закача на зъби от друга предавка доколкото виждам
6) обтегача/дерайльора изглеждат добре регулирани, научих се как да го правя това, не удря по тях никъде, а и то там звука е друг
7) не мога да определя дали е в средното движение или е някъде назад - в началото си бях заплюл средното, че има проблем, но това със скоростите - 3/4/5 ме кара да се замисля

9) не откривам разлика от това дали прилагам натиск на левия или десния педал, все едно ми изглежда - има или няма... (подлежи на още статистика)
10) мисля, но не съм сигурен, че почукването НЕ започва, когато има постоянно въртене на педалите, т.е. мога да направя цяла обиколка на Гребната без да сприам да въртя педалите и няма проблеми, но ако в един момент спра въртенето и после започна - от тук може да започне да се чува и чукането. А може и да не започне.
Мислих си, че почвам да

Водих го на майстор, от там от където го купих, човека каза - доведи го като тропа, даде ми насоки какво да наблюдавам, но как да го заведа, като то се случва на произволен принцип и точно тогава не съм около магазина... и да, пробвах да въртя около магазина докато затропа - не ще, а дори и да стане няма гаранция, че като спра в последствие пак ще го има. За да сме честни - два пъти на гребната засичам хора, чиито велосипеди тропат идентично с моя, в доста по-лошо видимо състояние, но на тях все едно не им пука. Мен ме побърква. Майстора каза, да не си отварям беля да го разглобявам на части, но почвам да се замислям вече... Дайте насока, какво да направя, за да определя от къде тръгва проблема?