Не съм се замислял, че може да има общо с болките в хвата..
Euler написа:Аз исках да си приближа малко лостчето, да е по-близо до ръкохватката, но честно казано не разбрах как![]()
Не съм се замислял, че може да има общо с болките в хвата..
kotseto написа:Мерси, много яко!
торс - 71
ръце - 61
inseam length - 74
вчера си играх и аз да чертая на хартия, но за всички размери рамки нещо генерално бъркам
Euler написа:kotseto написа:Мерси, много яко!
торс - 71
ръце - 61
inseam length - 74
вчера си играх и аз да чертая на хартия, но за всички размери рамки нещо генерално бъркам
e...
как не погледнах по-рано, че си писал. DWG-то (Аутокадски файл) остана на компютъра в офиса, така че чак в понеделник ще те сложа и теб. Как пък не го закачих и негоПостроението по зададената геометрия ми отне сигурно час
Trust Me, I'm an "Engineer"
evilzet написа:Много свежа картинка.
Принципно, ако приемем, че в долна мъртва точка петата на колегата е на педала и кракът му е изпънат, то ще има някакви корекции в стойката спрямо картинката. С други думи, в момента е нарисуван с много висока седалка (+10см) и ако тя се смъкне, ще се нормализират донякъде нещата.
evilzet написа:Прочети пак какво съм написал. Да, начертал си го 655мм, но до оста на централното. Като добавим още 17см за курбела и излиза, че със 74 см крак трябва да покрие 82.5 см, което не е невъзможно ( заради дължината на ходилото), но не е и комфортно.
от оста на средното движение до горния ръб на седалката, като се следва линията на седалковата тръба/колчето.
Euler написа:
edit: ако си го вземеш се снимай или поне кажи дали изглеждаш така на колелото, както предполагам аз
overjoyed написа:
няма да изглежда така
в момента нямам аутокад, за да го начертая, но тези 45°са променлива, не са константа, трябва да запазиш 90° за ръцете, а другият ъгъл, колкото се получи, като при велосипедите със задно окачване той винаги е по-малък. (45° е максималният градус за мъже и то само за твърдаци)
overjoyed написа:сега гледам размерите и ... малко ми е странно ръцете да са 61см, аз съм доста по-ниска и моите ръце са по-дълги ... условието е грешно според менпредставям си, как изглежда човек с ръце, които му стигат до кръста - торс 71см, ръце 61см , няма как да е вярно
penmark написа:Гледам, че на Рам 29 инчовите рамки са подходящи за случая. С ниска седалкова тръба и дълга ефективна. Като видях заглавието, първо за тях се сетих понеже скоро ги разглеждах.
Euler написа:29-ките не са за нашия ръст...
White Rider написа:Euler написа:29-ките не са за нашия ръст...
Хм, аз съм точно 170 см висок и в момента съм на косъм от поръчване на RAM HT2 29". До сега съм се качвал на 2-3 29-ки, но все са били с големи рамки и дълги лапи, и стоя малко смешно на тях. Надявам се, че "S" размер ще е като за мен.
Дайте акъл.
Назад към Продукти за крос-кънтри
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 16 госта