И аз имах голям проблем с избора на седалка.Взимах какви ли ние на Velo, на Sele royal,с канали с отвори за вентилация,евтини,скъпи и имах същия проблем-болки ,изтръпвания (простата и единя тестис) та слизаха надолу чак до лявото вътрешно бедро.Един ден един приятел си сваляше седалката SDG bel air и му викам-дай да я пробвам.ЕЕЕЕЕ родих се

.От снимките виждам,че си прекалено изправен-трябва да си по-наведен напред и затова ти трябва не по-къса ,а по-дълга лапа!Седалките със широки канали с отвори поне при мен доста повече притискаха от тези с по-плитък и без отвор канал.Ходих и на уролог и ми каза,че седалката ,която тогава ползвах притискала някакви нерви отстрани на меките части(около простатата) и е въпрос на проби и усещане,докато си намеря правилната и най-удобната седалка и съответно стойка.Ако работата ти е свързана със седене по цял ден има шанс проблема да не е само от колелото а да е от седенето,а с колелото само да предизвикваш повече болка.
Ако имаш възможност пробвай SDG Bel air.
http://www.niko-bikes.com/shop/product. ... ductID=342 С ткава съм от 3 години и нямам оплаквания. По-твърдичка е,но има канал и поне при мен тежестта пада основно в/у костите одзад на задника и доста по-малко в/у областта на простата.Но все пак при целодневно каране по пътеки в края на деня пак си има дискомфорт.
Успех и дано да си решиш проблема а и жената да е доволна

!

P.S.Аз ползвам Виброцил капки за нос или гел за нос.Нещо да не бъркаш името?!?!?