Pr3d4t0R написа:Субективно е това - със сигурност Шиманските в по-малко ход на лостчето достигат до 70% от макс спирачната им сила. За някои това ги прави твърде хапливи, други (като мен) им допада. Аз лично минах от Saint с XTR лостче без ServoWave на Hayes Dominion - наистина лостчето им се оперира изключително леко и се дозират линейно, като са мощни минимум колкото Сейнт.
Доколкото разбирам, май няма разлика в силата на спиране спрямо SLX/XT от една страна и Deore, че дори и по-евтините модели BR-MT520 и BR-MT420 от друга. И понеже намерих
комплект BR-MT420 за 90 евро без ServoWave, както и
BR-M6120 за 140 евро със ServoWave, имам няколко върпроса:
1. в крайна сметка ServoWave предимство или недостатък е или е субективно? Ако "хваща" толкова бързо, това не е ли проблем при стръмните спускания?
2. липсата на врътка за регулиране на хода на лостчето (reach adjust) без инструменти фатална ли е? Имам предвид, че ако не прегряват, не би трябвало да се налага да регулирам хода на лостчето в движение? (на SRAM-ските ми се налага постоянно - като ги напече слънцето или в края на спускането стават по-твърди и се налага да приближавам лостчето)
3. има ли реална полза от накладки с радиатори? На по-евтините не могат да се сложат по спецификация, но на практика могат да се сложат от Saint
Това видео е доста интересно, според него по-евтините са дори по-добри от XT

"Фиксираната (заварена) седалка на ST 530 S остава неподвижна при каране.
Планинският велосипед ST 530 S се продава със звънец, фар и стоп, светлоотразители на каплите и педали."