Scott High Octane 05 VS Ram DHX

Този форум е заключен, тъй като на негово място бяха създадени няколкото продуктови форума по-горе.

Scott High Octane 05 VS Ram DHX

Мнениеот x3emur » Сря Окт 18, 2006 11:48 pm

Коя от двете рамки е по-подходяща за DownHill, FreeRide и дропове.Питам защото ще си взимам една от двете рамки, а разликата в цените е голяма.
x3emur

Рейтинг: 1200

Мнениеот Shady™ » Чет Окт 19, 2006 8:33 am

[quote="x3emur"]

Коя от двете рамки е по-подходяща за DownHill, FreeRide и дропове.Питам защото ще си взимам една от двете рамки, а разликата в цените е голяма.
[/quote]

Като се има предвид "условията" за Drop-ове в България - Scott-a ти върши ОТЛИЧНА работа и няма забележки. За RAM DHX-а - да каже някой който има такова нещо.
Аз карам Scott и явно съм го предпочел пред RАМ-а.
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Рейтинг: 2000

Мнениеот airborneone » Чет Окт 19, 2006 9:08 am

[quote="x3emur"]

Коя от двете рамки е по-подходяща за DownHill, [color=red][size=100]FreeRide[/size][/color] и дропове.Питам защото ще си взимам една от двете рамки, а разликата в цените е голяма.
[/quote]

зависи ти какво разбираш под фр! И двевюте рамки са доста добри , явно понацят достатормоз, а и именно двете горепосочени рамки са сред най-разпространените.
За мен лично избора беше и в теглото. Аз смятам, че карарм фр повече отколкото дх и килата "наклониха" везната в полза на октана.
За мен лично и двете са много добри, само си изясни фр, и с това ще си отговориш коя рамка да вземеш.:beer:
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот bikerider » Чет Окт 19, 2006 10:00 am

RAM DHX
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Чет Окт 19, 2006 10:02 am

[quote="Shady™"]
[/quote]

И това трябва да означава какво? :rofl:
Аватар
bikerider

Мнениеот Shady™ » Чет Окт 19, 2006 10:07 am

[quote="bikerider"]

[quote="Shady™"]
[/quote]

И това трябва да означава какво? :rofl:

[/quote]

Елементарно УотсЪн... За мен Скота е по-добър.
Аватар
Shady™

Мнениеот airborneone » Чет Окт 19, 2006 10:17 am

[quote="bikerider"]

RAM DHX
[/quote]

@bikerider, обоснови се малко (надявам се да не го приемеш за заяждане), но и двете рамки са много добри, кажи защо си за рам-а .
п.п.
4 точковото окачване, май се справяше по-добре, но скота е по-лек...:dunno:
:angel2:
Аватар
airborneone

Мнениеот bikerider » Чет Окт 19, 2006 10:28 am

1. Съотношението цена/качество е в полза на RAM DHX. Разликата е немалка.
2. Окачванията. Няма да задълбавам в неща като brake-jack, pedal-feedback и подобни, разисквани са и преди. Само ще спомена, че задницата на Скота се разгъва при спиране.
3. Стандарта за задна главина и задната ос. RAM DHX е 150/12, Scott-a е 135/9. Скота е за автомат, RAM е с ос на резба. Това елиминира сученето на задницата в завой и проблеми с големи ротори. Да не споменавам за големи балони гуми и chainline.
4. На мен лично сменяемото чело на Скота хич не ми вдъхва доверие. На теория не би трябвало да има проблеми, но конструкцията не е глупакоустойчива. RAM DHX има достатъчно настройки, пък няма нужда от смяна на челото.

Да видим сега Shady какви аргументи ще даде за Скота.

Edit:
5. RAM-a е лагерован при главната става, Скота не е.
6. Всички модели на RAM се КАРАТ от хората в RAM-Bikes преди да се пуснат на пазара. Последния пример е новата рамка за FR.
RAM Bikes са малка, динамична и гъвкава фирма и реагират моментално на последните нововъведения от гледна точка и на хора, които КАРАТ downhill.
Scott се внасят у нас само благодарение на репутацията им като производители на хубави XC/AM рамки. И дотам. Виж пак точка 1.
Аватар
bikerider

Мнениеот airborneone » Чет Окт 19, 2006 10:38 am

@bikerider
пемерси за инфото, знаех си че рамчето си е една идея по-добро.
п.п.
Дватата с Шейдито, що не [size=100][color=red]Ф[/color][/size]анете да си дабиете по два шамара, да си премерите.... инструментите , най-накрая и да спрете да се заявдате за всякакви неща.
Айде разберете се , че всяка тема в която отговаряте се започва едно заяждане.... а темите в повечето случаи са интересни, а ги ебвате с кавги.
Аватар
airborneone

Мнениеот bikerider » Чет Окт 19, 2006 10:39 am

Aaa, аз не се заяждам с него, намеквам му, че личните му субективни предпочитания изобщо не са от значение.
Намеквам му също да се научи да КАРА downhill преди да дава мнение за DH рамка.
Аватар
bikerider

Мнениеот Zozka » Чет Окт 19, 2006 10:42 am

[quote="bikerider"]

4. На мен лично сменяемото чело на Скота хич не ми вдъхва доверие, конструкцията не е глупакоустойчива.
[/quote]

E! Аз съм типично доказателство за това :).

Иначе не ми се струва сериозно питане от сорта "трябва ми за downhill, freeride & drob". Мяза ми на поредният терминатор, полазил форума.
@Екстремър: упомени с каква вилка ще го караш, дали гониш ниско тегло или тъпанароустойчивост, и т.н...
Идат кат овци, бегат кат Офци
Аватар
Zozka

Мнениеот bobyknot » Чет Окт 19, 2006 10:46 am

Новият High Octane не е ли за 12мм задна ос??
Пънк, цици, наркотици...
Аватар
bobyknot

Рейтинг: 1180

Мнениеот bikerider » Чет Окт 19, 2006 10:47 am

[quote="Zozka"]
E! Аз съм типично доказателство за това :).
[/quote]

:D
Аватар
bikerider

Мнениеот bikerider » Чет Окт 19, 2006 10:48 am

[quote="bobyknot"]

Новият High Octane не е ли за 12мм задна ос??
[/quote]

виж пак заглавието на темата...
Аватар
bikerider

Мнениеот Shady™ » Чет Окт 19, 2006 10:49 am

:bigeyes:
Аватар
Shady™

Мнениеот MAN6 » Чет Окт 19, 2006 2:51 pm

[quote="bikerider"]

1. Съотношението цена/качество е в полза на RAM DHX. Разликата е немалка.
2. Окачванията. Няма да задълбавам в неща като brake-jack, pedal-feedback и подобни, разисквани са и преди. Само ще спомена, че задницата на Скота се разгъва при спиране.
3. Стандарта за задна главина и задната ос. RAM DHX е 150/12, Scott-a е 135/9. Скота е за автомат, RAM е с ос на резба. Това елиминира сученето на задницата в завой и проблеми с големи ротори. Да не споменавам за големи балони гуми и chainline.
4. На мен лично сменяемото чело на Скота хич не ми вдъхва доверие. На теория не би трябвало да има проблеми, но конструкцията не е глупакоустойчива. RAM DHX има достатъчно настройки, пък няма нужда от смяна на челото.

Да видим сега Shady какви аргументи ще даде за Скота.

Edit:
5. RAM-a е лагерован при главната става, Скота не е.
6. Всички модели на RAM се КАРАТ от хората в RAM-Bikes преди да се пуснат на пазара. Последния пример е новата рамка за FR.
RAM Bikes са малка, динамична и гъвкава фирма и реагират моментално на последните нововъведения от гледна точка и на хора, които КАРАТ downhill.
Scott се внасят у нас само благодарение на репутацията им като производители на хубави XC/AM рамки. И дотам. Виж пак точка 1.
[/quote]

по т.1 - каква е цената на рамка хо '05, че аз не знам в бг да се продава !!?!?

по т.2 - на мен лично не ми пречи да я карам надолу :)

по т.3 - а? "Да не споменавам за" ... !? я пак?

по т.4 - ми... :) отново бързаш с изказванията си... ако на цоци рамката не е добър пример- да кажа за тази на любе, дето е '01 и има повече заварки отколкото здраво по нея, има и удар на челото, а още е здраво...

по т.5 - тук отново грешиш...

по т.6 - тук също не си прав :) сам знаеш защо...
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот bikerider » Чет Окт 19, 2006 5:08 pm

@MAN6: Вече ми четоха два пъти конско по телефона, че съм се осмелил да критикувам High Octane, нямаше нужда да донамилаш. Не съм на заплата в RAM Bikes, а истината се вижда отдалече.

После ако обичаш недей да се намесваш, защото (също като Shady) си в бизнес отношения с магазин, който продава Scott и си заинтересована страна.

Пак го обърнахте на мерене на топки между магазини. За Ram Bikes не знам кое не е така, знам че колелата се карат преди да се пуснат на пазара. Като си толкова докачлив, кажи ми колко хора карат за Scott и кои са тия хора дето тестват прототипите им?

Ако не съм прав за нещо от техническите параметри, например по-голямото сучене на задницата и напрежението върху единствената става, моля обори ме с точни технически аргументи кое и защо, a не с локуми "това не е вярно". Ако не съм прав за предимствата на 150мм задницата, моля поправи ме. Ако не съм прав да считам, че [u]за спускане[/u] RAM DHX е по-добра рамка от High Octane [size=200]2005[/size], моля поправи ме.

Явно е нужно да обяснявам като на идиоти, че правя разлика между 2005 и 2006. Не ме интересува на кого какви залежали наличности са му на сърцето, правя сравнение между две рамки - все една от двете рамки трябва да е по-добра и тва коя точно не зависи от моментната ситуация на пазара. Точка.

Та, ако съм сбъркал някъде, аргументирай се прецизно защо и ако си прав ще се извиня моментално. Ако ли пък някой пак ми се разсърди за този пост, нека го разглежда като отговор на твоя пост.
Аватар
bikerider

Мнениеот MAN6 » Чет Окт 19, 2006 5:42 pm

изобщо не ме касае кой ти е чел конско и т.н.

кое се вижда от далече не знам. не знам защо реши че си меря топките. още повече че представлявам даден магазин или лице... !?
параноята ти граници няма... честно казано разбрах за конското доста след като писах тук, ако това ще те успокои поне малко :)

не смятам за нужно да ти обяснявам това, което ми е известно за рам, но да те питам теб що за тъпотия написа относно тестването... :)

не мога да ти кажа колко хора карат за скот, защото най-малкото фирмата не е българска, отделно не се занимава само с мтб... :)
но едно ми е известно- не съм виждал други "фирми" със същия дизайн, геометрии и т.н. на рамките им. а ти?

с това последното не целя да нагрубя или оплюя някого, а се опитвам да ти покажа, че ти си този който за пореден път си избива тъпите комплекси, защото го е яд на енщо... може би на самия себе си? :)

за сученето не съм казвал че не е вярно. но останалото в т.3 си го написал по-скоро наизуст :)

не съм карал нито ram dhx, нито scott HO '05, за да ги сравнявам.
предполагам и ти не си?

а това че си виждал луната не значи че си бил там? или греша?

няма нужда се извиняваш, човешко е да се греши ;)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот MAN6 » Чет Окт 19, 2006 5:46 pm

само да допълня че съм карал скот ХО 2002 и 2004, единичното люлеещо се рамо определно не е върхът на сладоледа, но други забелжки нямам...

а спукана на 4 места рам дх съм виждал, докато за ХО това все още не важи...
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот bikerider » Чет Окт 19, 2006 7:22 pm

E, ще излъжа ако кажа, че не съм очаквал подобно развитие - хоп и нещата минаха в личен план, тоест аз съм идиот и не мога да преценя две рамки. Аз съм идиот, щото едната рамка е 135мм, другата 150мм. Аз съм идиот, щото едната рамка е на втулки, другата на лагери. Аз съм идиот, щото на едната задницата се суче с 203мм ротор, а на другата не. Аз съм идиот, щото еди-кво си, еди-що си. Ако това ти е реакцията, извинявай, ама е много неадекватна.

За параноята - ми не знам дали съм параноичен, знам че днес ми звъняха по телефона разни хора, да ми търсят сметка защо съм казал едно, а не друго - нещо, което си е лично мой проблем. Това наричам аз параноя - да следиш кой какво казал и кой какво направил, сакън да не се откаже някой и друг купувач от залежалата стока.

Още нещо - както ти казах от самото начало - ти си заинтересована страна, в твой интерес и в интерес на магазина е да не плямпаш много-много такива глупости. След като днес чух, че от форума нямало смисъл, по-добре било да се закрие, само се пишели тенденциозни неща, глупости като твоите насочени в личен план срещу мен бяха очаквани. Таа, баце, айде ако обичаш да ми поясниш, щото така и не разбрах - нещо имаш ли да коментираш за рамката освен бабини деветини кой я карал и кой какво видял и кой какво казал?
Аватар
bikerider

Мнениеот MAN6 » Чет Окт 19, 2006 7:29 pm

да, имам какво да кажа- ти си на втулки...
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот kotka12 » Чет Окт 19, 2006 8:02 pm

Надявам се TOYAGA /:beer:/ да няма нищо против да го цитирам

Pietro Mascagni - CAVALERIA RUSTICANA

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот mango » Чет Окт 19, 2006 8:12 pm

Scott
Аватар
mango

Рейтинг: 1174

Мнениеот GECKO » Чет Окт 19, 2006 8:13 pm

x3emur - не прави грешката да си купиш някоя от тия рамки, очевидно е, че която и да купиш все някой ще остане недоволен. Днес разбрахме, че с малко късмет и много желание можеш да се снабдиш с доста прилични неща от небългария на доста прилични цени, така че не се щади ами си вземи нещо истинско: Specialized Big Hit, Yeti ASX че дори и може [url=http://www.go-ride.com/prod_used.html]нещо използвано[/url]
Аватар
GECKO

Мнениеот КънчоДамянов » Чет Окт 19, 2006 8:35 pm

КънчоДамянов

Рейтинг: 1200

Мнениеот bikerider » Чет Окт 19, 2006 8:55 pm

[quote="MAN6"]

да, имам какво да кажа- ти си на втулки...
[/quote]

Аз пък имам какво да ти кажа и на теб - ужасно си дребнав и заядлив. Личи си, че си лично заинтересован.

Всъщност бОли ме какво точно се разлуфтва - лагери или втулки. Важното е, че задницата се сучи повече отколкото задница със 150/12. Точка.

Апропо, колко титли има до момента спечелени със прехваления Скот? Сигурно хората са кьопави, а? :nuts:

Аман от мишоци...
Аватар
bikerider

Мнениеот MAN6 » Чет Окт 19, 2006 9:06 pm

а можеш ли да паднеш и по-надолу?
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот Admin » Чет Окт 19, 2006 9:08 pm

Надявам се темата да не се превърне в поредното поле за лични нападки и само заради това си позволявам да се намеся в нея, за да може нещата евентуално да потръгнат с разумни доводи...
Веднага правя уговорката, че не съм карал достатъчно нито една от двете рамки, така че не мога да правя изводи за поведението им при каране.

[quote="bikerider"]

Та, ако съм сбъркал някъде, аргументирай се прецизно защо и ако си прав ще се извиня моментално.[/quote]

Марто, не знам дали грешиш за някои неща, но предполагам, че и ти няма как да знаеш. И вероятно това предизвика и реакцията на MAN6, като човек, каращ High Octane ;)
Става дума за следното: от една страна, много ми е трудно, направо невъзможно, да си представя, че голям производител като Scott не си тества рамките (състезателно и по други начини) преди да ги пусне на пазара. Това, че не ги тестват у нас, мисля, е напълно разбираемо :)
От друга страна, погледнато отстрани се получава следното: ти казваш примерно, че задницата на Scott-а се суче повече, което е аргументирано предположение, особено ако въпросният модел наистина не е с 12мм проходна ос. Man6 примерно казва, че не е така. И ти му казваш да ти го докаже с технически параметри. Но ако приложим същия критерий, твоето предположение също не е доказано. Под доказване имам предвид измервания от типа на тези, които се правят в сп.Bike (германското) например.
Надявам се да не приемеш думите ми като укор или нещо подобно - просто споделям как видях темата отстрани :)
Това [quote]"Scott се внасят у нас само благодарение на репутацията им като производители на хубави XC/AM рамки. И дотам."[/quote]
аз лично не го споделям, но то няма и значение, тъй като спада по-скоро към "субективните" аргументи и не виждам начин да оказва влияние върху качеството или поведението на някоя от рамките ;)
Предполагам, че това са и част от доводите на MAN6.
Иначе, ако трябва да избирам, аз лично бих си взел RAM DHX поради цял куп лично мои си причини, но, за съжаление, няма как да знам коя от двете рамки е по-добра и за какво :)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот MAN6 » Чет Окт 19, 2006 9:19 pm

@Admin: :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот Harka » Чет Окт 19, 2006 9:43 pm

[quote="Admin"]

Това [quote]"Scott се внасят у нас само благодарение на репутацията им като производители на хубави XC/AM рамки. И дотам."[/quote]
аз лично не го споделям, но то няма и значение, тъй като спада по-скоро към "субективните" аргументи и не виждам начин да оказва влияние върху качеството или поведението на някоя от рамките ;)
[/quote]

Не знам Scott благодарение на кво се внася у нас, но е факт, че ХС/АМ (да не кажа само ХС) рамките им се ползват с далееч по-добра репутация от FR/DH моделите (визирам серията High Octane).
Аватар
Harka

Следваща

Назад към ПРОДУКТ - КОНСУЛТ