Надявам се темата да не се превърне в поредното поле за лични нападки и само заради това си позволявам да се намеся в нея, за да може нещата евентуално да потръгнат с разумни доводи...
Веднага правя уговорката, че не съм карал достатъчно нито една от двете рамки, така че не мога да правя изводи за поведението им при каране.
[quote="bikerider"]
Та, ако съм сбъркал някъде, аргументирай се прецизно защо и ако си прав ще се извиня моментално.[/quote]
Марто, не знам дали грешиш за някои неща, но предполагам, че и ти няма как да знаеш. И вероятно това предизвика и реакцията на MAN6, като човек, каращ High Octane
Става дума за следното: от една страна, много ми е трудно, направо невъзможно, да си представя, че голям производител като Scott не си тества рамките (състезателно и по други начини) преди да ги пусне на пазара. Това, че не ги тестват у нас, мисля, е напълно разбираемо
От друга страна, погледнато отстрани се получава следното: ти казваш примерно, че задницата на Scott-а се суче повече, което е аргументирано предположение, особено ако въпросният модел наистина не е с 12мм проходна ос. Man6 примерно казва, че не е така. И ти му казваш да ти го докаже с технически параметри. Но ако приложим същия критерий, твоето предположение също не е доказано. Под доказване имам предвид измервания от типа на тези, които се правят в сп.Bike (германското) например.
Надявам се да не приемеш думите ми като укор или нещо подобно - просто споделям как видях темата отстрани
Това [quote]"Scott се внасят у нас само благодарение на репутацията им като производители на хубави XC/AM рамки. И дотам."[/quote]
аз лично не го споделям, но то няма и значение, тъй като спада по-скоро към "субективните" аргументи и не виждам начин да оказва влияние върху качеството или поведението на някоя от рамките
Предполагам, че това са и част от доводите на MAN6.
Иначе, ако трябва да избирам, аз лично бих си взел RAM DHX поради цял куп лично мои си причини, но, за съжаление, няма как да знам коя от двете рамки е по-добра и за какво