Мотори на Витоша

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Мотори на Витоша

Мнениеот KiZZo » Чет Май 06, 2004 6:39 pm

Да сте забелязвали мотокрос мотори на Витоша? Аз не, но преди време чух шум от двигател, който звучеше точно като мотор, а пък днеска видях следи, които просто няма как да са от колело ... Мисълта ми е, че здраво съсипват пътеките. На места където от колело не остават следи беше изорано.
KiZZo

Рейтинг: 1700

Мнениеот Windstream » Чет Май 06, 2004 7:16 pm

Има ги, веднъж над Драгалевци видях някакъв пич с 500куб. дзвер и лапето му с някакво мини, колкото бащата се опитваше да не върти задната гума, толкова дребосъка се кефеше на газта и правеше доста успешни опити да се самоокопае. За следите - еми то си има специални гуми (с доста по-плитки и гъсти грайфери) за по-нежни терени, само че повечето от моторджиите навсякъде си кютат с hardpack таралежките.
Officially recognized show-off post whore - Yee-haw! :cowboy:
Аватар
Windstream

Мнениеот Black » Пет Май 07, 2004 4:57 pm

mom4et ima qko motoeisti i 6evi ka6a edin ot tqh BATKOVI DOI4IN ot BAS negovata svita moto4d6ii ama ima i edna gryga grypa taka4e nesamo te orat TVA E DOBRE za nas taka se y4im da karame podobre i stavame izobretatelni naprimer si misla az kat vida 5 GOLEMI KOLOVOZA SA PARVITE 3 S oli a drygite 6e vidim ako sko4a parvite 3 i taka:o):o)
BMW,колела,и некви руси каки с големи цици
Аватар
Black

Рейтинг: 1697

Мнениеот HellRaider » Пет Май 07, 2004 7:39 pm

MDA az sym ot vinovnicite =)))
a tva za gumiter s plityk graifer aide aide s tqh pa se sysipva dosta poveche za6toto boksuvat mnogo povecehe probval sym go ...
a i sym siguren che utre ako se kachi6 na Bai Krystio nqma da razbvere6 che sme minavali s motorite po pytekite ot kydeto i minavame s kolelata =)
Вчера е история.
Утре е мистерия.
Днес е подарък.
HellRaider

Мнениеот axelmax » Пет Май 07, 2004 8:54 pm

abe karaite po trasetata prednaznacheni za takiva motori samo ebavate patekite i spokoistvieto vav planinite
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот HellRaider » Пет Май 07, 2004 9:02 pm

[quote="axelmax"]

abe karaite po trasetata prednaznacheni za takiva motori samo ebavate patekite i spokoistvieto vav planinite
[/quote]
uahahha ti pa se izkaza
i aide kaj isa za enduro kakvo trase e prednaznacheno =))) mda
a i kak da ti kaja che s koleloto prichinqva6 dosta 6teti sy6to taka

1vo az sym i ot dvata lagera i znam kakvo stava

s motorite ot nachaloto na godinata ne sme minali po edna i sy6ta pyteka poveche ot 2 3 pyti (s izkliuchenie po tezi koito slizame ot vito6a) a s koleloto na bai krystio sym minal 2386903476093 pyti ta kyde sym razoral poveche az ... mdaaa mai na Kyrstio
priblema e che se kara na edno mqsto po cqla godina i kogato esenta padnat listata se prodyljava i listata se izchistvat ot pytekite i taka nemoje prez zimata pytekata da se vyztanovi .... =)
po cql svqt dokolkoto znam pytekite se zatvarqt esenno vreme (e tuk e problema che v BG pyteku za koloezdene nqma) .....
op6to vzeto vse nie sme si vinovni
Вчера е история.
Утре е мистерия.
Днес е подарък.
HellRaider

Мнениеот HellRaider » Пет Май 07, 2004 9:05 pm

nqma smisyl da se spori nito motordjiite nito koloezdachite 6te se otkajat da karat po pytekite .... prosto vseki trqbva da gleda da raznoobrazqva marshruta kolkoto se moje po-chesto :8D:
Вчера е история.
Утре е мистерия.
Днес е подарък.
HellRaider

Мнениеот axelmax » Пет Май 07, 2004 9:15 pm

ot kolelo se naranqvat poveche patekite ,tova e palna glupost ,dobre che sa kolelata da pravat kolovosite po 20 cm
Аватар
axelmax

Мнениеот HellRaider » Пет Май 07, 2004 9:33 pm

[quote="axelmax"]

ot kolelo se naranqvat poveche patekite ,tova e palna glupost ,dobre che sa kolelata da pravat kolovosite po 20 cm
[/quote]

me sym kazval takoa ne6to

a i ne sym vijdal motor deto da prai 20 sm kolovoz tva da ne e traktor
dnes naprimer karah na edno mqto prez ne6to kato blato reka otgore treva i kal qko e s motora minavam na 5 10 sm zatyvane no tam vednaga se zapylva prosto ot rqdkata kal pe6 minavah 1 pyt prez edno takoa e naprai po golemi dupki
Вчера е история.
Утре е мистерия.
Днес е подарък.
HellRaider

Мнениеот KiZZo » Пет Май 07, 2004 9:34 pm

Няколко души няма да нанесат кой знае какви поражения, но ако се увеличи бройката? С мотор все пак може да се ходи и по-надалеко да се кара. А да се съсипва планината, която ни е под носа ...? Иначе си прав, че и колелата нанасят поражения, доколкото си спомням въобще не трябва да оставяш следи докато караш (имаше някакви такива правила на ИМБА).
KiZZo

Мнениеот HellRaider » Пет Май 07, 2004 9:39 pm

[quote="KiZZo"]

Няколко души няма да нанесат кой знае какви поражения, но ако се увеличи бройката? С мотор все пак може да се ходи и по-надалеко да се кара. А да се съсипва планината, която ни е под носа ...? Иначе си прав, че и колелата нанасят поражения, доколкото си спомням въобще не трябва да оставяш следи докато караш (имаше някакви такива правила на ИМБА).
[/quote]

ami ako mi kaje6 kak da stigna do po-dalechno mqsto nqmam kola ta da go zakaram nqkade si a rezarvoara mi stiga za 120 km posle nie karame po livadi i direkno prez gorata patekite sy6to gi polzvame no procentite sa ravni dori na livadite e po-golqm

a pa kakva e razlikata koq planina "uni6tojavame" (s koeto ne sym syglasen)
prosto na esen trqbva da se spre da se kara po liubimite ni pyteki a da karame po tezi koito pochti ne e minavano
az licno esen nito motora nito koleloto go izkarvam v planinata
Вчера е история.
Утре е мистерия.
Днес е подарък.
HellRaider

Мнениеот KiZZo » Пет Май 07, 2004 9:50 pm

Разликата е, че Витоша ни е най-близо и има лифтове. А колкото до унищожаването - виж на какво е станала обиколната там където по нея минават коли ...
KiZZo

Мнениеот axelmax » Пет Май 07, 2004 10:26 pm

vij az za rila ste ti kaja e palna sas sledi ot motori/tam kadeto az hodq na nekolko km e RIDO i kato si trenirat pravat e basi poraziite i e mnogo shumno /i karuci i kato karam prosto si trosha koleloto i ne se kefa voobste na patekata sto karam sas min skorost i druzsa ojasno i kato se spuskam kato vlezna v nekoi kolovoz napravo stava otvratitelno

20 cm vsepak motora malko podnasq osobeno v kal
Аватар
axelmax

Мнениеот HellRaider » Пет Май 07, 2004 11:17 pm

[quote="axelmax"]

vij az za rila ste ti kaja e palna sas sledi ot motori/tam kadeto az hodq na nekolko km e RIDO i kato si trenirat pravat e basi poraziite i e mnogo shumno /i karuci i kato karam prosto si trosha koleloto i ne se kefa voobste na patekata sto karam sas min skorost i druzsa ojasno i kato se spuskam kato vlezna v nekoi kolovoz napravo stava otvratitelno

20 cm vsepak motora malko podnasq osobeno v kal
[/quote]

ave tiq deto karat na Rido me symnqva da trygnat da mi karat po gorite .... ama kakto i da e nqma kvo da sporim
a 20 sm kolovoz nai mnoo ot rekite deto tekat da stane

motora ako podnasq znachi ne se e zabil v pochvata

6te si karam i motora i bike tam kydeto mi haresa kato gledam da nanasqm nai-malko 6teti
i ti pravi taka i tova e
Вчера е история.
Утре е мистерия.
Днес е подарък.
HellRaider

Мнениеот HellRaider » Пет Май 07, 2004 11:21 pm

mislq che e vreme temata da se prekrati .....
Вчера е история.
Утре е мистерия.
Днес е подарък.
HellRaider

Мнениеот axelmax » Пет Май 07, 2004 11:59 pm

1 . kak ste trenirat na rido kato ste go napravat na nisto i si karat dosta chesto vse pak hoda dosta chesto na selo
2.za kolovozite ne si prav lesno se pravat kogato e po meka pochvata
3.karai si az nemoga da ti zabranq i da te sabludavam,az samo si izkazvam mnenieto po zadadenata tema ,no naistina e mnogo nepriqtno da karash po razorani patista
Аватар
axelmax

Мнениеот Windstream » Съб Май 08, 2004 4:28 am

@axelmax
Той човека си каза че се опитва да пази доколкото може, ама бива ли пък заради нечий потенциален дискомфорт да ходи да кара някъде съвсем на майната си? Аз между впрочем също го имам този проблем, на ATV-тата резревоарите им са доста малки и трябва първо да ги закараме горе и тогава да им се кефим, превоза ни обаче е леко огромен Додж Рам с 35-инчови "блатни" гуми - еми минахме три пъти по един черен път и вече коловозите са готови :}): Последния път пробвахме с нормални нископрофилни (на съседа Шевролета цял следобед седя на трупчета :D) - доникъде не стигнахме, добре че големите още бяха отзад та след кратка схватка с болтовете пак бяхме operational. Е какво сега, да вземем да не караме ли? Или пък да закачим по един допълнителен резервоар на ATV-тата, ми че то тогава още по-зле ще стане - сега поне само пътя разораваме, а иначе и пътеките ще отидат.

@HellRaider
Сигурно си прав за гумите, аз офроуд карам 4х4 вседеходче тъй че проблеми със сцеплението нямам дори с полугладките гуми :D... от мотоциклетите пък само с шосейни кръстосвачи (тип Харли, но не чопъри) се занимавам, така че нямам опит с буксуването в мека почва (засега ;)).

@Kizzo
То правилото е хубаво, само дето понякога просто не може да не оставиш следи - ей преди няколко часа за малко да се метна в едно дере, откъде да знам че тъпата пътека прави толкова остър завой? Благодарение на гения който я е правил (щото е изкуствена) оставих такава следа че все едно трактор е минавал... Тия дни смятам пак да се поразходя дотам и да пооправя нещата, ама ако завали преди това шоуто ще е голямо :xx(:

Общо взето номера май наистина е в разнообразяването на маршрутите - затова и в неделя (ако времето е хубаво) с мойте ненормалници ще направим към 10км отклонение само и само да не катерим пак от същото място, щото след още няколко минавания с пикапа и година няма му стигне да се въстанови :( Щом и витошките мотористи правят така значи всичко е ОК (доколкото е възможно де ;)) и наистина няма никакъв смисъл заяжданията да продължават.
Аватар
Windstream

Мнениеот HellRaider » Съб Май 08, 2004 10:27 am

@ Windstream
ave s vas li se zasqkohme v chuipetlovo
a toq pickap sym go zagledal predi mnoo vreme
http://dodgeram.org/ nqkoi intersni re6eniq hehe
http://dodgeram.org/rides/index.html

a za gumite na men kato mi se iznosi gumata i pochvam da se okopavam .... e znachi stavat poveceh kolovozi ....
Вчера е история.
Утре е мистерия.
Днес е подарък.
HellRaider

Мнениеот axelmax » Съб Май 08, 2004 12:22 pm

@winstream ne si mi prochel vnimatelno [ostovete ili ne si me razbral
estesveno che ste si karate i ste se kefite az kazvam che motorite ebavat mnogo barzo sastoqnieto na patekite i posle kato minesh s kolelo e UJAS zaete kak i kak ste se karame za takiva raboti ei kato otida dnes na selo ste proslqdq nekolko motokrosisti i ste gi prechakam i obezvrejdsam:Dhehehe
Аватар
axelmax

Мнениеот HellRaider » Съб Май 08, 2004 12:24 pm

[quote="axelmax"]

@winstream ne si mi prochel vnimatelno [ostovete ili ne si me razbral
estesveno che ste si karate i ste se kefite az kazvam che motorite ebavat mnogo barzo sastoqnieto na patekite i posle kato minesh s kolelo e UJAS zaete kak i kak ste se karame za takiva raboti ei kato otida dnes na selo ste proslqdq nekolko motokrosisti i ste gi prechakam i obezvrejdsam:Dhehehe

[/quote]

hehe
na men lichno kato karam kolelo mi prechat dosta poveche kanalite ot teklite reki
zahvyrlenite butilki ot turistite i taka natatyk ...
Вчера е история.
Утре е мистерия.
Днес е подарък.
HellRaider

Мнениеот Windstream » Съб Май 08, 2004 12:35 pm

[quote="HellRaider"]

hehe
na men lichno kato karam kolelo mi prechat dosta poveche kanalite ot teklite reki
[/quote]

Ау, това наистина е гадно - като сме моторизирани поне следите дето оставяме са сравнително широки и с велосипед трудно се хлътва в тях, ама заради тия улейчета от водата съвсем спокойно можеш да си се пребиеш като куче. Аз лично все гледам да избягвам средата на пътеката, само от време на време сменям страната в зависимост от завоите.

@axelmax
Внимавай момче, такива неща се правят тихомълком и се пазят в дълбока тайна ;)
Аватар
Windstream

Мнениеот HellRaider » Съб Май 08, 2004 12:41 pm

[quote="Windstream"]

[quote="HellRaider"]

hehe
[/quote]

Ау, това наистина е гадно - като сме моторизирани поне следите дето оставяме са сравнително широки и с велосипед трудно се хлътва в тях, ама заради тия улейчета от водата съвсем спокойно можеш да си се пребиеш като куче. Аз лично все гледам да избягвам средата на пътеката, само от време на време сменям страната в зависимост от завоите.

@axelmax
Внимавай момче, такива неща се правят тихомълком и се пазят в дълбока тайна ;)
[/quote]

dam az i s motora karam v sredata na pytq po trevata i zasega sym zabelqzal che tam nqma pochti nikakvi problemi nai mnogo nqkoi kamyk ... a pa i kato karam tam nai mnogo trevata da pookosq
Вчера е история.
Утре е мистерия.
Днес е подарък.
HellRaider

Мнениеот axelmax » Нед Май 09, 2004 8:54 pm

prestignah kasno vav sabota i ne kaarah mnogo a i priqtelcheto se vrana ot hija i beshe umoreno ama karahme malko ,v nedqlq dnes valeshe dajd i ne karah me ,no tiq s motorite ste jiveqt oste malko :Da za rekichke si prav
Аватар
axelmax

Мнениеот HellRaider » Нед Май 09, 2004 9:37 pm

[quote="axelmax"]

prestignah kasno vav sabota i ne kaarah mnogo a i priqtelcheto se vrana ot hija i beshe umoreno ama karahme malko ,v nedqlq dnes valeshe dajd i ne karah me ,no tiq s motorite ste jiveqt oste malko :Da za rekichke si prav
[/quote]

vnimavai che edni, s koito se zasqkohme v Chuipetlovo se bqha i vyorajili da ne chetem za vas v presata
Вчера е история.
Утре е мистерия.
Днес е подарък.
HellRaider

Мнениеот axelmax » Нед Май 09, 2004 10:26 pm

nema ne sam takav samo se sheguvam :):):)
Аватар
axelmax

Мнениеот bikerider » Пон Май 10, 2004 9:57 am

Абе момчета и момичета с колела и мотори дето толкова обичате да карате под Бай Кръстю - един въпрос - къде оставяте туристите? нещо съвсем сте ги отписали... все пак това са ТЯХНИ пътеки. На никой турист не му е приятно да види срещу себе си да лети някой "робот" на колело и предостатъчно протестират и правят проблеми.
А представете си го сега тоя турист като види не "робот" на колело, а "робот" на 70-100 килограмов мотор какво му е? Вярно не с 30км/ч, а с 15км/ч, но пък тежи доста повече.

1. Мисля че никой вас тук не се замисля сериозно за останалите хора в планината. Доста сериозно страдате от яка игнорантност. Спора ви за коловозите и екологичната страна буди само смях у мен, но друго ме гъделичка отвътре - а за туристите мислите ли изобщо? За някой друг мислите ли изобщо????

2. Въпросче към HellRaider - нека разгледаме какво се прави с мотокрос звяр и с DH колело в планината - с мотора се рие нагоре като побесняла къртица ИЗВЪН ПЪТЕКИТЕ или бавно и кротко се слиза по пътека (поне вие така правите :D:8D:), а с колелото само се спускаш по пътеки. И как става така, че изведнъж забравяте какво преебавате и съсипвате с риенете на тия прасешки гуми? И как става така изведнъж, че видите ли моторите нанасяли щети колкото колелата? А бензиновите пари и другите лайна от мотора, те какво - просто си излитат нагоре и не причиняват щети, така ли?????
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот TOYAGA » Пон Май 10, 2004 10:23 am

Опа-опа! Върни малко газта!:D:D:D

Пътеките са за всички - не само за пешеходците, които обикновено се шматкат напълно безконцепционно по тях и се ширят, сякаш са на баща им!

Всички рием, тъпчем и се суркаме - и MX-истите, и "танкистите", и XC-истите. И тия с шишкавите обуща - и те рият, тъпчат и се суркат. Въпросът е да се запази спокойствие и да се създаде някаква търпимост и ред, някво приемливо статукво и някаква ясна идея кой какво и къде може да прави. Иначе че се изпотепаме...
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот KiZZo » Пон Май 10, 2004 10:29 am

Е сега , ако намесиме и пешеходните туристи ше стане война ... :D
KiZZo

Мнениеот bikerider » Пон Май 10, 2004 11:27 am

[quote="KiZZo"]

Е сега , ако намесиме и пешеходните туристи ше стане война ... :D
[/quote]

еми ще ги намесиме, щото и те имат право да ползват тия пътеки.
[EDIT]: не ги защитавам в никакъв случай, предостатъчно дебили съм псувал по пътеките, но това не значи да ги пренебрегваме. Или си на различно мнение?

@TOYAGA:
Да не говорим, че точно те (туристите) са ги прокарали тия пътеки дето сега се юркаме по тях (оставям настрана дебилите които протестират срещу мирно въртящи XC-ри).
Щото когато някой дядо дето мога да съм му внук ми каже, ми младежо направете си пътеки и си карайте там, не мога да не му отдам право. Знаеш какъв голям проблем е това на Запад, не ни прави чест като щрауса да се преструваме, че го няма.

Но на мен думата ми по-скоро беше за това, че колелата са достатъчен проблем както и туристите за колоездачите, та и мотористите само липсват та хората съвсем да намразят двуколесните. Щото никак не ми е приятно да спра на скорост заради някоя глуха баба, да й се извиня че и развалям спокойствието и да получа ругатня в отговор. Много често явление. Не че се дължи на мотористите де, но само те липсват - това искам да кажа.

А иначе откъм екологичната страна съм крайно краен - никакви мотори в планината - тя е природен парк! Не, че ще спра HellRaider например но държах да ви покажа, че този медал има и друга, трета страна.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот axelmax » Пон Май 10, 2004 11:54 am

patekite sa gi praveli peshehodcite i az sam ot teh chat pat sledovatelno imam pravo ,a i ot druga strana patekite se pravat na mesta kadeto rastitelnopsta ,terena,i kogato ima smisal ot teh/naprimer za sakrastavane na nekoi pat/i t.n. ,planinata e vsichki ,no naistina motorite mnogo prechat osobeno sas shuma si
Аватар
axelmax

Следваща

Назад към Архив