Предложение за ограничаване на слабоумието във форума

Тук ще намерите упътване за ползване на форума и правилата за общуване в него. Това е мястото за вашите предложения, критики и каквото друго се сетите, свързано с форума или сайта като цяло.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 600 / 10

Предложение за ограничаване на слабоумието във форума

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Мар 01, 2007 5:18 pm

Предлагам, преди регистрацията, всеки кандидат за член на форума да минава задължително тестове:
1. по българска граматика;
2. по математика на ниво 9 клас;
3. по умения за ползване на Google;
4. по умения за ползване на ЧЗВ;
5. за определяне на съществуването на логична мисъл в главата му;
6. по обща култура.

Да не се допуска за член на форума лице, което е получило по-малко от 90 точки (от 100 възможни) по всеки от посочените по-горе тестове.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Рейтинг: 2000

Мнениеот Alien » Чет Мар 01, 2007 5:32 pm

Оф, и на теб ли нещо ти стана... :(
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Мар 01, 2007 5:34 pm

Възможно е :)
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот agem » Чет Мар 01, 2007 6:04 pm

А, за тези, които са под девети клас ???Какво правят с теста по математика ?
agem

Рейтинг: 1200

Мнениеот Ozzie » Чет Мар 01, 2007 6:16 pm

Не бъди толкова драстичен. Намали входното ниво до 89 точки. :D
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Kitolino » Чет Мар 01, 2007 6:18 pm

Добре де, като толкова искате да останете 30-40 човека, които ще пишете от дъжд на вятър - направете го този тест.
Обаче след като стане това, сигурно ще се изпокарате или просто форума ще замре, не искам да кажа нищо лошо, но чрез малко напътствия и провинилите се хора се поправят, със забрана няма да се получи, а напротив ще отблъснете новите запътили се към този спорт.
Ако това ти(ви) е целта, здраве да е - още от днес ще спра да го посещавам и да пиша в него.
На всички(с над 90 и под 90 точки) пожелавам лека вечер. :crap:
Аватар
Kitolino

Рейтинг: 1485

Мнениеот did » Чет Мар 01, 2007 6:23 pm

Kitolino, не му се връзвай на NC, той е данъчен, а и е бивш митничар. Прояви разбиране към хората с проблеми!
Аватар
did

Мнениеот Kitolino » Чет Мар 01, 2007 6:33 pm

Не знам вече какво да си мисля, напоследък в този раздел има доста такива заглавия.
За добро или лошо те са и най-отгоре(най-актуални), ако това найстина е целта на голямата част от форума (везирам главно тези, който имат по-голяма заслуга за развитието му), и имате съгласието на @Админ, то нека се въведе този тест.
Аз няма да го попълня, не защото съм глупав или от сорта, а поради факта че това е грешният подход и аз няма да го подкрепя.
Аватар
Kitolino

Рейтинг: 1485

Мнениеот Admin » Чет Мар 01, 2007 6:54 pm

@NovemberCharlie
Ех, много мога да пиша по темата, ама вече съм го правил и преди. Я по-добре ела някоя сряда да пием по бира и бих ти развил моята гледна точка най-подробно ;)
А най-накратко, мнението ми е, че в последните 1-2 месеца обстановката във форума съвсем не е предизвикана само от "слабоумни" тинейджъри. За периода, за който говоря, те дават своя принос толкова, колкото са го давали винаги или дори по-малко - и пак ще кажа, че въпросните никога досега не са търпяли толкова санкции, колкото напоследък. Но за обстановката във форума (добра или лоша) се грижат не само те, а още много други не-слабоумни съфорумци, които са се наежили било към тинейджърите, било към някой друг. Изобщо, "озлоблението" (тая дума е твърде силна, ама сега не мога да се сетя за друга) напоследък явно е модерно тук. Никого за нищо не обвинявам, но в думите на kitolino има доста истина. Проблемът не е само в "слабоумните". Вижда се и с ясно око, че дори когато те са кротки, нещата не са както "едно време". Може би защото сега сме вече "друго време", с други активни участници, с друг възрастов профил и т.н., и т.н. Това са неща, които не се решават "насилствено" и с ограничения :)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот TOYAGA » Чет Мар 01, 2007 7:25 pm

Според Любо излиза, че за обстановката във форума му са виновни тези, които не пишат в него... :D :D :D

И да пишеш, и да не пишеш, мишоците все недоволни.
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот Admin » Чет Мар 01, 2007 7:57 pm

Не, Миро, изобщо не съм казал такова нещо :)
Всеки сам решава дали да пише или не. Само че не може на някого да са му криви тези, дето си пишат каквото им е интересно на тях, за това, че не пишат каквото му е интересно на него. По мои наблюдения много хора недоволстват именно от подобна патова ситуация. Също така не смятам за нормално половината хора във форума да недоволстват, че е заприличал на нищо и в същото време повече от половината да се заяждат с кого ли не, за какво ли не.
Ясно ми е и съм съгласен, че т.нар. в тази тема "слабоумни" са в състояние да предизвикат гнева на много хора. Затова и срещу тях се взимат мерки, които все пак не могат да са светкавични - аз имам и друга работа, освен да чета на всеки 15 минути всяко ново мнение във форума. Но тъжното и не по-малко дразнещо и вредно (според мен, лично мнение) е, че във форума се натрупаха много междуличностни, междуселищни и какви ли още не дрязки и лоши отношения.
Ето, ти например напоследък не пропускаш да демонстрираш по най-явен начин неприязненото си отношение към хората от Пловдив. Според теб това нормално ли е и най-вече допринася ли за едно нормално общуване? Подобен подход е един от най-бързите начини да се създаде напълно излишно напрежение и то не между един-двама души, а между много по-широк кръг от хора. Само не ме разбирай погрешно, това е единичен пример, съвсем не смятам, че само няколко души са причината - пак ще повторя, че насъбралия се негативизъм е между много хора и точно затова се усеща толкова отчетливо. Може би, понеже свикнахме да се заяждаме със "слабоумните", продължаваме да го правим и с хора, които реално не заслужават подобно отношение.
Затова още преди казах, че е добре пишещите във форума да се замислят и да погледнат и от друга гл.т. Например с какво точно "слабоумните" им пречат да си обсъждат "умни теми", без да хабят ценно време да се заяждат с тях :) Само дето и в заяждането има някаква скрита наслада май ;)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот bluskanie » Чет Мар 01, 2007 8:28 pm

"Излизайте" не само във форума ;)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот TOYAGA » Чет Мар 01, 2007 9:03 pm

Admin написа:Ето, ти например напоследък не пропускаш да демонстрираш по най-явен начин неприязненото си отношение към хората от Пловдив.

Не, не напоследък, а по принцип. Но не към хората, а към комплексарите от Пловдив. Тва са две различни неща.:)

Само дето и в заяждането има някаква скрита наслада май ;)

Не знам, ти ще кажеш... Май, юни... ;)
Аватар
TOYAGA

Мнениеот Admin » Чет Мар 01, 2007 9:40 pm

TOYAGA написа:
Admin написа:Ето, ти например напоследък не пропускаш да демонстрираш по най-явен начин неприязненото си отношение към хората от Пловдив.

Не, не напоследък, а по принцип. Но не към хората, а към комплексарите от Пловдив. Тва са две различни неща.:)

Ами значи ако ти погледне постовете напоследък, човек може да остане с впечатлението, че всички пловдивчани са комплексари ;) А аз познавам достатъчно добре доста от тях, за да си позволя да твърдя точно обратното. Освен това, комплексар е нещо съвсем, ама съвсем субективно. А твоите критерии за не-комплексар очевидно са сред най-високите. Което с нищо не променя положението, защото това, което го има обективно е следното: един човек си позволява да обижда и нагрубява цяла група други хора. Нормално е това да доведе до ответни реакции, реплики, дуплики и в крайна сметка до множество враждебни отношения. Заради субективното мнение/настроение на един човек.
Но това все пак е само един отделен случай и наистина не искам да задълбаваме само в него, защото случаите всъщност са много повече, сред много повече хора и то си се трупа :V: И, разбира се, тези излишни дрязги са само една от причините. Но за съжаление са от причините, върху които аз трудно мога да въздействам, защото когато разни хора предпочитат да се заяждат и да се карат с другите, триенето и другите мерки не помагат.
Аватар
Admin

Мнениеот klmn » Чет Мар 01, 2007 10:27 pm

Например с какво точно "слабоумните" им пречат да си обсъждат "умни теми", без да хабят ценно време

Ми примерно следното компетентно изказване как звучи-

ХАХАХАХАХА еи гадове не прееебаваите момчето... дуро-то работи 10000 пъти повече от тая ШИБАНА ВИЛКА J3!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ТАКАВА КОЧИНА НЯМА КОЙТО СИ Я Е ЗЕЛ ДА МЕ ПОДКРЕПИ....а за дуро-то... ами доста е добро като за начало и е 100% по добро от кучешкия j3 (малко се разгорещих....
"пришалец"
Аватар
klmn

Рейтинг: 1692

Мнениеот Admin » Чет Мар 01, 2007 10:38 pm

Ми какво пречи примерно да му се отговори така, както съм му отговорил аз. За да има шанс да помисли и следващия път евентуално да не се изкаже така. Ако продължи, има си начини - една иконка с Х например. Вече не е рядкост триенето на такива мнения, но не бива и да се прекалява с това, защото всеки има право на отрицателно/положително мнение за продукт/марка... така че само по-безумните си заминават. Това е такова и затова има предупреждение в самата тема - при следващи прояви няма да има предупреждение, нито пък пост.
Аватар
Admin

Мнениеот TOYAGA » Чет Мар 01, 2007 10:38 pm

Admin написа:...тинтири-минтири...

...Ала-бала... Разбрахме се! ;)
Аватар
TOYAGA

Мнениеот Admin » Чет Мар 01, 2007 10:41 pm

Да, и аз мисля да пропусна традиционните фермани този път :)
Аватар
Admin

Мнениеот Alien » Чет Мар 01, 2007 11:33 pm

Last Hope рулират! :hbang: :hbang:
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Мар 02, 2007 9:36 am

did написа:Kitolino, не му се връзвай на NC, той е данъчен, а и е бивш митничар. Прояви разбиране към хората с проблеми!
Докторе, ти не си доктор по медицина. Ще почакам диагнозата на Котката. :) :beer:
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот MAN6 » Пет Мар 02, 2007 11:13 am

Alien написа:Last Hope рулират! :hbang: :hbang:

лелята от гардероба повече... :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот bikerider » Пет Мар 02, 2007 1:31 pm

По темата - насила хубост не става, а изолацията не премахва проблема.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот sss » Пет Мар 02, 2007 3:03 pm

Ейй пак убава тема се е завихрила тук :popcorn: С интерес ще наблюдавам развръзката .А за участниците в нея по :beer: от мен .
Каската не е само за красота ;-)
Аватар
sss

Рейтинг: 1837

Re: Предложение за ограничаване на слабоумието във форума

Мнениеот bikerider » Пет Мар 02, 2007 4:24 pm

NovemberCharlie написа:Да не се допуска за член на форума лице

Да ти напомня само, че тук се регистрират nick-ове, а не физически лица с личните си данни ;)
Освен ако Admin не отвори една зала, в която физически да наблюдава като квестор кой какво пише в теста, не виждам как точно ще се гарантира достоверността на резултатите.

С други думи - малко утопична идея :):beer:
Аватар
bikerider

Мнениеот TheUndertaker » Пет Мар 02, 2007 5:17 pm

sss написа:Ейй пак убава тема се е завихрила тук :popcorn: С интерес ще наблюдавам развръзката .А за участниците в нея по :beer: от мен .

Абе на тебе няма ли да ти свършат бирите някога :) Само раздаваш кога ша ги пиим :)
Аватар
TheUndertaker

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Мар 02, 2007 6:03 pm

bikerider написа:
NovemberCharlie написа:Да не се допуска за член на форума лице

Да ти напомня само, че тук се регистрират nick-ове, а не физически лица с личните си данни ;)
Освен ако Admin не отвори една зала, в която физически да наблюдава като квестор кой какво пише в теста, не виждам как точно ще се гарантира достоверността на резултатите.

С други думи - малко утопична идея :):beer:
Не съм забравил :). А и идеята е ясно, че е утопична. Макар, че това със залата ми допадна :D
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bikerider » Съб Мар 03, 2007 12:28 am

Ясноо, станА ми ясна схемата :D
Аватар
bikerider

Мнениеот sss » Съб Мар 03, 2007 10:35 am

TheUndertaker написа:
sss написа:Ейй пак убава тема се е завихрила тук :popcorn: С интерес ще наблюдавам развръзката .А за участниците в нея по :beer: от мен .

Абе на тебе няма ли да ти свършат бирите някога :) Само раздаваш кога ша ги пиим :)

ААА Загорка не свършва толкова лесно :^: Иначе ще се пият като си дойда по родно му :propell:
Каската не е само за красота ;-)
Аватар
sss

Рейтинг: 1837

Мнениеот marshall__ » Съб Мар 03, 2007 4:46 pm

@NC: утопично те подкрепям :thumbu:
Аватар
marshall__

Рейтинг: 1995

Мнениеот did » Съб Мар 03, 2007 4:48 pm

TheUndertaker написа:@sss:

sss е при мен, в страната на многото бира. Затова раздава така смело.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Следваща

Назад към Мнения, предложения и въпроси за форума и сайта