Тъй като Admin заключи другата тема...

Тук ще намерите упътване за ползване на форума и правилата за общуване в него. Това е мястото за вашите предложения, критики и каквото друго се сетите, свързано с форума или сайта като цяло.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 600 / 10

Тъй като Admin заключи другата тема...

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Мар 14, 2007 3:28 pm

...а и за да започнем на ново без обиди и разправии. Причините да поискам да бъдe баннат Теодорчо не е заради обидите и заплахите отправени към мен в ЛС. На Admin, а и на други в този форум е известно, че съм в състояне да причиня доста неприятности на даден човек без дори да си ставам от бюрото. Също така е известно, че съм достатъчно стар, за да се занимавам с глупости. Причината да публикувам личното съобщение и искането за забрана е, че считам за необходимо общуването между членовете на форума да става по начин, които не противоречи на добрите обноски. Грубото отношение между членовете на форума се превърна по-скоро в правило, отколкото в изключение. Преди известно време публикувах тема с предложение за въвеждане на тестове при регистриране. Почти никой не си направи труда да помисли защо съм я пуснал, въпреки абсурдността й. В последно време във форума се наблюдава значително намаляване на сериозните теми, свързани с планинското колоездене, за сметка на "бла-бла" темите. Сипят се обиди, заплахи. Пълно е с насипани комбинации от букви и цифри (някой смятат, че това са думи), в които е невъзможно да се намери смисъл. Крайно време е някой да си зададе въпроса "Защо се случва това?". И е крайно време причините и причинителите да бъдат отстранени. За сравнение бих препоръчал да се погледне форума за офф роуд. Там такива неща почти липсват. Един от възможните отгворите за мен е възрастта на участниците във форума. Някога имаше идея форумът да стане платен. Идеята не е никак лоша.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Рейтинг: 2000

Мнениеот did » Сря Мар 14, 2007 3:56 pm

Admin, моля те, не пиши ферман!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Teodor40 » Сря Мар 14, 2007 3:56 pm

Така за да няма лицемерничене тук е момента да напиша защо имаше такова поведение от моя страна. Заради несъгласието с мойто мнение бях обиден и след това се вкючиха още не знам колко човека, без да имат връзка с писаното вече, който само сипеха обиди. Ако лъжа нещо нека да ми бъде показано къде ТОЧНО аз съм започнал с грубите обноски и да се докаже с факти, че е било преди това да се случи от страна на друг член от форума. Ако искате някой да ви оважава, оважавайте и вие!
А за платения форум идеята ми се струва като поредният акт за дискриминация. Който не иска и сега може да не чете тъпите за него теми нали?!
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот Admin » Сря Мар 14, 2007 4:17 pm

did написа:Admin, моля те, не пиши ферман!

Няма, само накратко :D

Никога не е имало идея форумът да става платен. И поне от моя страна никога няма да има. Абсурдно е да се искат пари от хора, за да пишат някъде, т.е. да създават някаква информация ;) Онази идея беше само за нефорумната част от сайта и се радвам, че не се стигна до такъв вариант.

Другите въпроси вече ги обсъждахме в същата тази тема за теста при регистрация. bikerider каза нещата пределно кратко и ясно: насила хубост не става.

В последния месец не мисля, че хубавите теми са толкова малко, напротив. А лигави, смотани и просташки теми винаги ще има и винаги е имало. Понастоящем те са в бла-бла, а когато не са там, срещу тях се взимат мерки почти винаги, когато може да бъде намерено противоречие с правилата. Не забравяйте, че не може да бъде създадено правило "Тъпите теми ще бъдат трити", без това да доведе до съвършено субективна преценка с произтичащите от това възможности за произвол. Затова мерки се взимат само срещу най-фрапантните случаи, т.е. не срещу всяка тема, която аз или някой от модераторите прецени за тъпа, тъпичка, тъповата или нещо от сорта.

Факт е, че в случая не Teodor40 започна пръв. Факт е, че реакцията му беше много по-остра и силна от нормалното, което е укоримо, но може би изобщо нямаше да я има, ако не бяха 1-2 дребни заяждания по негов адрес. Дребни за едни, големи за други ;)

Както казах, има много хора, които нарушават правилата на форума. Едни или други правила. Мнозина са го правили по най-груб начин. Ако бях толкова строг, колкото се иска в този случай, вероятно отдавна щяхме да сме се лишили от компанията на доста активни съфорумци. Така че не искайте спрямо другите това, което не сте готови да приемете и спрямо себе си или приятелите си за същите или по-тежки прояви. :)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Мар 14, 2007 4:42 pm

@Admin: Ти си миеш колелото, нали? Знаеш, че ще го изцапаш пак, но го миеш. Та идеята ми беше да се поизмие малко форума. И понеже коментираме кой е започнал пръв ето фактите. Нарекох Теодорчо "дечко", защото той си позволи да отправи лични, присмехулни нападки към bikerider. Така постъпват децата в трети клас. Това е безобразие.
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bikerider » Сря Мар 14, 2007 5:02 pm

Вижте, не искам да ставам причина за разпри.
Фактите от моя страна са следните:
1. Аз наистина си позволих малко по-емоционален тон и съзнавам, че със сигурност съм прекрачил границата за разбиранията на Teodor40. Все пак всеки има право на лични разбирания кое е обида и кое не.
2. Teodor40 реагира според мен прекалено остро, но това е негово право.
3. След като си разменихме няколко ПМ, въпроса приключи по-възможно най-културния начин: той ми се извини относно намеците си за заекването ми, аз му се извиних, за това че се е почувствал обиден и въпроса приключи с репликата: "Лека нощ" като между двама нормални и разумни човека.

Оттам нататък за мен въпроса е приключен, ако NC все пак държи да повдигне темата заради репликата на Teodor40, това е негово право. Искам само да помоля да не се намесва моето име, понеже аз се извиних културно, получих удовлетворяващо ме извинение и не смятам да ровя повече в тези неща.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Мар 14, 2007 5:21 pm

В такъв случай и за мен въпросът с Теодорчо ще е приключен, ако се извини.
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Admin » Сря Мар 14, 2007 5:25 pm

@NovemberCharlie
Разбирам чудесно гледната ти точка, но:
- за яйцето и кокошката наистина няма смисъл да спорим. Цялата ситуация се разви по един класически начин - почна се от нещо дребно, после по-остро, още по-остро, странични включвания и така до крайно изостряне ;) Не казвам, че има виновни, защото във всеки един момент можеше някой от участващите да промени хода на нещата, но не съм аз този, дето да казва на кого как точно да се държи.
- чистенето е хубаво нещо, но смяташ ли, че е изпълнимо? За трети път наблягам на това, че ако се направи такова чистене, каквото искаш ти и се спази принципа за еднакво третиране на всички съфорумци и техните провинения, това ще доведе до банване на не един и двама, което или ще ги накара да си регистрират нови никове (т.е. ефект почти никакъв, тъй като може само да се озлобят), или пък просто ще ги накара да спрат да пишат. Къде е смисълът?
Струва ми се, че отдаваш твърде голямо значение на банването. Това е мярка, която може да помогне само спрямо определена група и тип хора, не е универсално решение. Както и триенето и другите мерки не могат да помогнат, ако повечето хора предпочитат вкупом и дружно да се карат и да се заяждат. Уморих се вече да го пиша това последното. Ще добавя само, че не може един форум или едно общество да разчитат на полицейщината - тя създава привиден контрол до момента, в който по някаква причина не може да се намеси и тогава всичко се отприщва. Още една причина да не желая да разчитам само на банване и други подобни.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Мар 14, 2007 5:31 pm

Ти си собственик, ти решаваш кое е важно, полезно, практично...Аз само обръщам внимание на факти, които считам за неприемвливи.
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Cu0 » Сря Мар 14, 2007 6:16 pm

съжалявам, че ще ви се намеся в темата, ама като сезонен потребител на форума има някои неща, които ми правят впечатление всяка година:) конкретно сега нямам идея какво се е случило, нямам намерение и да разбирам, макар да се сещам. Кой крив, кой прав е все тая за мен, аз ще си напиша това което мисля, защото разликата между този форум и цитираните от NovemberCharlie автомобилни форуми не е във възрастта на драскащите в тях, а в "секирата". Админ винаги според мен се е държал ... хм .. по-демократично ;) , което не е критика и при някакво нормално съотношение на "пораснали" спрямо "подрастващи" сигурно дава резултат, обаче тук всяка година се появяват нови генерации карачи, от вече старите половината поне така и не "узряват" и в един момент има повече СПАМ от колкото матриал.
Аватар
Cu0

Рейтинг: 1777

Мнениеот Teodor40 » Сря Мар 14, 2007 6:18 pm

NovemberCharlie написа:Ти си собственик, ти решаваш кое е важно, полезно, практично...Аз само обръщам внимание на факти, които считам за неприемвливи.

Как да ти се обясни, че е време да се спре!?!? Не ме интересува кой си и за мен въпросът е приключен понеже явно поука не можеш да си вземеш. Както каза bikerider при един културен разговор може нещата да се изгладят и да има толерантност. Ти явно си и над тези неща. Нямам намерение да ти се извинявам нито пък да се хабя да пиша. Прави си каквото си искаш, обиждай който и за каквото си искаш!
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Мар 15, 2007 9:25 am

Teodor40 написа:
NovemberCharlie написа:Ти си собственик, ти решаваш кое е важно, полезно, практично...Аз само обръщам внимание на факти, които считам за неприемвливи.

Как да ти се обясни, че е време да се спре!?!? Не ме интересува кой си и за мен въпросът е приключен понеже явно поука не можеш да си вземеш. Както каза bikerider при един културен разговор може нещата да се изгладят и да има толерантност. Ти явно си и над тези неща. Нямам намерение да ти се извинявам нито пък да се хабя да пиша. Прави си каквото си искаш, обиждай който и за каквото си искаш!
"Ти си собственик" се отнасяше за admin, не за теб. Все още не си собственик на сайта и на форума.;) А колкото до културния разговор - виж си съобщенията до мен. И една препоръка - определено ще имаш полза ако увеличиш посещенията в залите на библиотеките за сметка на залите за фитнес.
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Alien » Чет Мар 15, 2007 11:34 pm

Не, вие се побърквате всичките... като малки деца сте!
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Пет Мар 16, 2007 12:25 am

Admin написа:
did написа:Admin, моля те, не пиши ферман!

Няма, само накратко :D

Олилеееее!!!
:bigeyes:
А какво ли ще е "надълго"

sorry, разлигавих се ;)
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот boian » Пет Мар 16, 2007 2:13 am

по добре да не знаем ,че трябва да си взема отпуска ,за да чета ;)
Аватар
boian

Рейтинг: 1905

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Мар 16, 2007 11:09 am

Alien написа:Не, вие се побърквате всичките... като малки деца сте!
:D :D :D Нали знаеш, разликата е само в цената на играчките. Е, и в правописа. ;) И в броя прочетени книги.И в още хиляди неща. :beer:
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Alien » Пет Мар 16, 2007 6:06 pm

NovemberCharlie написа:
:D :D :D Нали знаеш, разликата е само в цената на играчките. Е, и в правописа. ;) И в броя прочетени книги.И в още хиляди неща. :beer:

Не ми се оправдавай! Как може да му се връзваш толкова?! Баси, голям човек си, дръж се като такъв. :)
I feel terrified, which is... you know, sickest feeling ever.
Brandon Fairclough
Аватар
Alien

Мнениеот NovemberCharlie » Пон Мар 19, 2007 9:37 am

Alien написа:
NovemberCharlie написа:

Не ми се оправдавай! Как може да му се връзваш толкова?! Баси, голям човек си, дръж се като такъв. :)
Няма повече. Обещавам! :D
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот kagami » Пон Мар 19, 2007 9:52 am

Няма повече да се държиш като голям човек ли? ;)
Важно е да вършиш това, което смяташ за правилно.
Аватар
kagami

Рейтинг: 1980

Мнениеот V8 » Пон Мар 19, 2007 9:57 am

Y'all must be pretty damn bored... :popcorn: :popcorn: :popcorn:
Sometimes it's entirely appropriate
Изображение
to kill a fly with a sledge-hammer!
Аватар
V8

Рейтинг: 1800

Назад към Мнения, предложения и въпроси за форума и сайта