Кална баня (Пловдив)

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Кална баня (Пловдив)

Мнениеот k0cTaHeB » Нед Авг 05, 2007 1:15 pm

Привет хорица,

с приятел се качваме с автобуса в 17:30 часа до хижа Здравец. 2-ма сме засега,което означaва,че има още две свободни места в рейса.

Няма да се минава по-пътеката по която е било състезанието. Хващаме разклона в дясно. Не ни се мре. Ще се кара кротко, без ексцесии. Желаещите са добре дошли :beer:

Срещата е в 17:15-20 на автогара Родопи.

Каските за задължителни ! (всичката останала екипировка е препоръчителна)

П.С. Ще се каляме яката, така че имайте едно наум.

:beer:
Аватар
k0cTaHeB

Рейтинг: 2000

Мнениеот Reactor » Нед Авг 05, 2007 6:51 pm

Как мина калянето ;)
Аватар
Reactor

Мнениеот FUNN™ » Нед Авг 05, 2007 7:37 pm

Те са умрели не чакайте да пишат :rofl:
THE BEST BIKE
Skype - nicksan90
Местонахождение : Пловдив
Аватар
FUNN™

Рейтинг: 1200

Мнениеот People = Shit » Нед Авг 05, 2007 9:28 pm

FUNN™ написа:Те са умрели не чакайте да пишат :rofl:

Вярвай си !
Изображение
Аватар
People = Shit

Рейтинг: 1755

Мнениеот k0cTaHeB » Нед Авг 05, 2007 10:19 pm

И такаааа...

Часът беше около 15:20, когато още си почиствах бордовете и шкурих перата на V-Brake-овете. Лъсках( :D ),чистих... Събрах инструментариума и го наблъсках в раницата. Напълних меха с вода,шибнах двете резервни гуми барабар с помпата и бях готов. Екипирах се: наколеленки,налакатници,гръб, замаскирах всичко това обилно с дрехи,нахлузих каската и сграбчих колелото.

Забрах аверът ми от пл. Съединение и газ към гарата. Бяхме там в 17:03 часа,когато установих,че задната гума е омекнала. Както и да е, направихме шоу на хората около нас докато я залепя.
Рейса дойде.Попитах любезно шофьора ще може ли да качим велосипедите,на което той с учудване запита, дали сме били добре в този дъжд да ходим към балкана.Дадохме му да разбере, че не сме мноу мноу наред :D Навряхме (все още чистите) колела в багажното. Проверихме набързо дали ще ни иска кеш за колелата, но той каза,че не стига,че ще се мокрим и каляме ами и пари щял да ни иска.
Екстра ни дойде таз вест :agree: Метнахме каските и багажа на седалките и марш нагоре.

Малко над с.Гълъбово автобуса внезапно спря :confused: .
- Баси майката :dunno: ,кво стана ся?
Оглеждам се и гледам една Жигулка в канавката :bigeyes: .
Моментално слязохме от автобуса, уж да помогнем (така и не се стигна до нашата помощ,освен едно леко побутване).

Ужас...
Изображение

Последва това
Изображение

Видео: http://www.zazz.bg/play:84f98474

Пожелания за безаварийно каране на шофьора, последна снимка
Изображение
и айде пак нагоре.

Най-сетне пристигнахме. Една снимка за архива
Изображение
и айде надолу.

Поехме от хижата надолу. Отначало го карахме по-кротко.
Данги-дунги по каманаците... стигнахме началото на пътеката. 2 минути консултация кой и как ще кара,дистанция помежду ни и т.н.
Започна да вали по-сериозно.
Тръгваме, да ама не, още в началото на пътеката аз падам адски левашката :rofl: вдигам поглед и в този момент аверът ми поднася и дум в едно дърво :crazy: . Малко смях,подобрение по захвата за гриповете посредством кал м/у ръкавиците и грипа :spin: и юруш. Гадния дъжд мокреше маските ни, а врелите ни глави изпотяваха плаките :D Дъждът и калта се лееха по нас. Устите ни вкусваха почвата, а зъбите се забавляваха трошейки малките "павенца" :bowdown: Дрифт тук,дрифт там :banana: . Хвърчат каманаци на рояци. Регистрирахме още по едно падане (отново посредством поднасяне). Спирка за почивка. Сним, сним:
Изображение
Изображение
Позьори ама позьори да ти види окото :D

Усмивките на двамата задминаваха ушите ни. Кеф,кеф :popcorn: . Остава малко от пътечката,съответно и от кефа (ба,ба тамън започва). С кална газ надолу пак се втурнахме нии :bowdown:
Оппаааа, какво се случииии, и двамата внезапно останахме без всякакви спирачки :confused: . Огледахме си спиралките и кво да видим, йок пера,йок накладки :bawling: . Дъждът ги беше стопил като шоколад в мойте ръце :D . Ми са ? Кво да прайм? Оставаше около минутка-две спускане. Стегнахме жилата,за да може да се опира желязо до желязо :V: и скръц-скръс с 90% намалена спирачна мощ
и останали само умения и техника в ръцете ни и уплаха притъпена от адреналина в главите ни отново се втурнахме. До тук добре, наклона не бе голям, завоите взимахме с кеф. Опс завой ли казах :) бях скъсил дистанцията си с "водачът",горкия не си беше избрал правилна линия на един ляв завой,поднесе и се отнесе :bigeyes:,стискам спирачките (кви спирачки ве хахаха) директно в задната му гума (скороста не беше голяма) и калбета напред :rofl: . И двамата до гуша омазани с кал ни заля обилен смях :D :D :D :rofl: :rofl: Не можем да се изправим от хилеж. Поотмина ни и скокнахме на байковете. Стигнахме края на пътеката. Казвам му да спре на асфалта, за да снимаме калната баня обляла колелата,но кой да те чуе братче. Заеби снимките - казах си аз. Състоянието в тоз момент ще си остане само в съзнанието ми. Тегля една молитва наум и айде по асфалта без спирачки и спечени яки вилки като дървета :rofl: от водата (едно оли неможах да направя :(!: ). Предната колкото повече я стискам, толкоз повече ускорявам (Promax 160 mm :bowdown: ) Няма намаляне. Добре,че нямаше насрешно движение на завойте. С крак подпрян на бустера и подметка натискашта гумата, както и със стиснати спирачки намалях (уж) скоростта, отвреме на време. Пристигнахме в Храбрино с поизмити от течащата вода велосипеди. Спирането пък беше с крака пуснати на асфалта и множество намалящи скоростта маневри. Измихме си окаляните усти на чешмата. Хората ни гледаха като експонати от космоса и се чудеха на акълът ни. Колкото до нас. Бяхме предоволни от спускането. От там до Пловдив единствената комична случка беше в Първенец. Караме си и изведнъж чувам... дръннн. Стържещите калодки и цвилещия крак на гумата бяха култови в тоз момент на спиране от моя страна. Гледам оня идиот на земята :D айде още смях. Поднесъл на "рекичката" която е преди бордюра. Прибрахме се в Пловдив напълнили душите с удоволствие и дрехите с кал.

Пински
Изображение
и аз
Изображение

Поуката е: Да не се кара на мокро без резервен чифт накладки/пера и добрите спирачки са задължителни. И разбира се да имате повече акъл от нас :beer:
Последна промяна k0cTaHeB на Нед Авг 05, 2007 11:12 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
k0cTaHeB

Мнениеот Krismars » Нед Авг 05, 2007 10:28 pm

Яко каране сте си направили, та бтв каква е рамката на бялото колело?
Аватар
Krismars

Мнениеот People = Shit » Нед Авг 05, 2007 10:42 pm

Стояне бе, незнаех че си такъв поет ... браво с кеф го изчетох мамка му :D

Krismars никой не може да ти отговори на този въпрос :rofl:
Изображение
Аватар
People = Shit

Мнениеот Krismars » Нед Авг 05, 2007 10:46 pm

Не сериозно с един френд спорим. Той казва че е някоя на спринт, ама аз си мисля че е ЗХ5. Кой е прав. Плс кажете. Иначе карането беше много яко описано, пък и предполагам е било яко :)
Аватар
Krismars

Мнениеот People = Shit » Нед Авг 05, 2007 10:49 pm

ами никoй не е прав ! :D рамката не е никва
Изображение
Аватар
People = Shit

Мнениеот URNEST » Нед Авг 05, 2007 11:46 pm

Само за информация на кво викате пера?
Аватар
URNEST

Мнениеот Ted » Пон Авг 06, 2007 12:09 am

С кеф го прочетох, добре сте прекарали.

Мисля и аз да се поизкалям : ;) :beer: :) :agree:
(-: NeVeR Ride As FasT As YouR AngeL CoulD FlY !!! :-)
Аватар
Ted

Рейтинг: 1200

Мнениеот Мъро » Пон Авг 06, 2007 8:08 am

Баси, в тоя дъжд с вибрейкове... ентусиасти :bowdown:

Яко каране е било, епично. То на дъжд най-яко се кара :agree: Следващия път заедно.
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот TheUndertaker » Пон Авг 06, 2007 8:11 am

@k0cTaHeB :agree:
Аватар
TheUndertaker

Мнениеот k0cTaHeB » Пон Авг 06, 2007 1:15 pm

URNEST написа:Само за информация на кво викате пера?

Пера са т.н. резервни накладки за V-Brake. Или по-просто казано на металните калодки гумената част.

П.С. Вече официално съм с нови Baradin-ки перца за мокро :^:

П.С.2 Благодаря за коментарите :beer:
Аватар
k0cTaHeB

Мнениеот Мъро » Пон Авг 06, 2007 4:02 pm

Тази вечер една кална баня на Альоша? :D За към 19:30-20:00 става въпрос някъде.
100km/h не е скорост, а време да превключиш на втора!
Аватар
Мъро

Рейтинг: 1635

Мнениеот Black cat » Пон Авг 06, 2007 5:13 pm

Голямо преживяване ;) :agree:

Едит: искаме снимки на калодките :D
Аватар
Black cat

Рейтинг: 1960

Мнениеот k0cTaHeB » Пон Авг 06, 2007 7:53 pm

Старите са вече в кофата. Новите са на байка.
Аватар
k0cTaHeB

Мнениеот Reactor » Пон Авг 06, 2007 8:35 pm

Направо сте луди за връзване... :beer: То така и трябва :agree: :)
Аватар
Reactor

Назад към Мероприятия - архив