След точно 3 седмици се прибрах от Алпите. Мога да се похваля с големи успехи като пълна обиколка на Австрия, прекосяване на Алпите от север на юг, изкачих 3 190 метра надморска височина, бях при най-големия глетчер в източните Алпи и видях най-високия връх в Австрия - Гросглокнер 3 798 м. Разбира се не на всякъде с колело. 
 С цел да се крия от непрестанните дъждове (на два пъти ме застига и сняг) спах на интересни места - на островите по Дунав, в една нива, на детска пързалка, къщурка на лифт за  сено, навес за дъски, информационен център в планината и може би най-екзотичното - в хранилка за елени. 

Мармотите наистина съществуват и са доста симпатични същества. Стоят изправени на два крака и си свиркат силно.
Много се зарадвах, че всички в Австрия карат колелета. Видях хиляди ентусиасти с водоустойчиви дисаги, обикалящи цяла Европа. Почти всички си карат с каски и много хубава екипировка. Отделили са си хората по няколко хиляди евро и си се радват на отпуската, лятото и на карането в планината. Спят си в хубавите хотелчета и си хапват в малки ресторантчета, но не знаят какво изпускат с бивакуването на диво... 
По-натам в темата ще сложа освен снимки и картини, защото край Залцбург към мен се присъедини една хубава художничка (там си зарязах и колелото), която получи вдъхновение от Алпите и сега ги рисува... 
Който не дойде да не съжалява много, защото до година пак ще се кара на там, но вече с по-ясна програма, маршрут, време, финанси и пр.