Проблем със chainreactioncycles

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Проблем със chainreactioncycles

Мнениеот Pla-men » Чет Юли 15, 2010 6:48 pm

На 06.07.2010 (вторник) направих поръчка с доста части на стойност надхвърляща 592 лв. (безплатната доставка).
След като мина цяла седмица в понеделник изтеглиха парите от сметката ми и на 12.06.2010 получих следния емайл.

OrderID 406***** - Cancelled

Please note that this order or the remaining part of this order has been cancelled. Track and Manage your orders https://www.chainreactioncycles.com/MyA ... count.aspx Thanks from Chain Reaction Cycles Team http://www.chainreactioncycles.com/

И сътоветно в профила ми срещу всеки прудукт е изписано Cancelled.
От тогава им пиша мейли и без никакъв отговор, съответно и парите не са върнати.

На някой да му се е случвало нещо подобно.
Да ме посъветвате какво да направя.
Аватар
Pla-men

Рейтинг: 1440

Re: Проблем със chainreactioncycles

Мнениеот moz » Чет Юли 15, 2010 8:15 pm

На мен един път така ми се водеше cancelled, а пък в същото време беше тръгнала, ама хората си ме бяха предупредили с мейл, че така ще стане, някакво вътрешно преразпределние ставало. Пиши им и питай, ако не става пробвай по телефон, ние няма как да ти отговорим.
moz

Рейтинг: 2000

Мнениеот рс » Чет Юли 15, 2010 9:00 pm

Връщането на парите в някои ситуации при безкасови плащания се бави 7 или 14 дена. При мен стана такова "невръщане" при една повреда на машина за влакови билети. Билета не можа да излезе. А онова нещо умно, отбелязало си, и след 7 или 14 дена паричките се върнаха.
Правилник:
И император на форум да си, все тая.
рс

Рейтинг: 1610

Мнениеот Pla-men » Чет Юли 15, 2010 10:21 pm

moz написа:На мен един път така ми се водеше cancelled, а пък в същото време беше тръгнала, ама хората си ме бяха предупредили с мейл, че така ще стане, някакво вътрешно преразпределние ставало. Пиши им и питай, ако не става пробвай по телефон, ние няма как да ти отговорим.

Ясно ми е, че няма как да ми отговорите.
Аз им писах 3 мейла, но без резултат.
Исках да знам дали някой е имал подобен проблем и как е постъпил.
Аватар
Pla-men

Мнениеот hrissim » Пет Юли 16, 2010 6:12 am

На мен по същия начин ми отказаха вилка, заради исландския оджак преди ~ два месеца.
Парите си ги получих по сметка две седмици по-късно.
Бяха ги наредили в деня на канселирането.
Много са коректни. :agree:
Въоръжи се с търпение - не пиши повече мейли - тези са достатъчни.
:beer:
Зехте ли си ДОЗАТА планина?
Статии за:
Палатки *** Туристически обувки***Дрехи за туризъм
Аватар
hrissim

Мнениеот hitar_potar » Пет Юли 16, 2010 10:01 am

при мен миналата година имаше случай на отказана вилка - рок шокс лирик 2008, понеже се оказало, че е последния екземпляр и някой го купил минутки преди мен, и когато аз съм пускал поръчката, все още се е водил в наличност. беше отказан, при което им писах няколко и-мейла, на които те отговориха с 2-3 дни закъснение. но се оправихме. предполагам, че нещо са се забатачили и нямат възможност да ти отговорят веднага. но пък защо са отказали цялата поръчка - виж тук може да има няколко обяснения, 1 от които е, че са намерили някакъв проблем с картата, с която плащаш. съветвам те да поизчакаш малко, докато ти отговорят. веднъж свързали се с теб, ще започнат на момента да ти отговарят на всеки следващ и-мейл, който изпратиш. :beer:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот haro » Пет Юли 16, 2010 12:47 pm

Поредниа измамен Пии една студена вода
haro

Рейтинг: 1020

Мнениеот XEK » Пет Юли 16, 2010 1:40 pm

haro написа:Поредниа измамен Пии една студена вода

?

за кого друг знаеш, че е "измамен" от chainreactioncycles :nono: не си прав
ако си им разгледал контактите имат оператори за 8 езика, пращат поръчки по цял свят...нормално е при толкова много поръчки да се случат подобни неща. с твоето съждение ти заклеймяваш чейна като магазин, което не е правилно. мислисш ли, че фирма, спонсорираща колоездачи от световната купа и даваща толкова пари на евроспорт, за да им излъчват рекламата в най-гледаното, голямо и велико шосейно състезание, за да правят "измами" на дребно.. :nono: отделно имаш 5 грешки в изречение с 6 думи. :nono:

сигурен съм, че има основателна или поне разумна причина за горния случай и ще помоля автора след разрешаване на случая да сподели :peace:
Аватар
XEK

Рейтинг: 1478

Мнениеот haro » Пет Юли 16, 2010 1:44 pm

Техен рекламен агент ли си?
haro

Мнениеот XEK » Пет Юли 16, 2010 1:45 pm

haro написа:Техен рекламен агент ли си?

а ти конкурентна фирма? Или си говориш ей така, да става приказка
Аватар
XEK

Рейтинг: 1478

Мнениеот haro » Пет Юли 16, 2010 1:54 pm

Конкурентна фирма и то голиама!
haro

Мнениеот joropc » Пет Юли 16, 2010 2:15 pm

haro написа:Поредния измамен, пий една студена вода.

Глупости!
Колко пъти си бил лъган от CRC, та вадиш такива заключения?
Към автора на темата:
За първи път ли поръчваш от там?
За парите, не се притеснявай.Ще ти ги върнат.
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Мнениеот hitar_potar » Пет Юли 16, 2010 5:24 pm

много ми беше жал като видях, че за това ти мнение някой явно вече е гласувал, понеже системата не ми позволяваше да ти набия минусчето. но скролнах малко надолу и: О, богове, чули сте молбите ми - той писал още, и все така в тоя същия дух... сега съм опънал килимчето и се кланям на Буда, Мохамед, Кали и още 1 сюрия гладни за почит зверове, за да позволят аз да съм човека, който ще ти оцени и по-следващото мнение. :evil:
Аватар
hitar_potar

Мнениеот Pla-men » Пет Юли 16, 2010 6:45 pm

Защо пишеш глупости.
CRC е най-големия магазин в Европа, надали има човек който да е бил измамен и да не е получил парите си обратно.
Тази лоша реклама би им струвала повече от една поръчка.

Днес помолих познат да разговаря с тях по телефона, защото моя анг. не е достатъчно добър.
След 5 минути изчакване и слушане на музички се свързахме с оператор, той обясни проблема.
Доколкото разбрах въвеждат някаква система при която трябва да се потвърждават поръчките.
Но явно още имат проблеми с нея и не са ми изпратили мейл с който да потвърдя.
Сега чакам да ми върнат парите и да направя наново поръчката.
Аватар
Pla-men

Мнениеот Pla-men » Чет Юли 29, 2010 4:38 pm

Някой скоро да е правил поръчка от CRC.
С моята поръчка проблемите продължават.
Постоянно пиша мейли, без никакъв резултат.
От 6.07 не е изпратена.
Аватар
Pla-men

Мнениеот bikezilla » Чет Юли 29, 2010 5:07 pm

При нас имаше случай, в който бяха забравили да сложат 1 артикул в кашона, въпреки че го бяха отбелязали на "invoice"-a.
Проблемът се реши с 1 и-мейл, като си позволих да бъда леко лют в края му .. добавих нещо от типа на "не бих искал да бъда разочарован от вашия иначе коректен кастъмър сървис и да бъда принуден оттук нататък да ползвам услугите на ваши конкуренти и да препоръчам същото на своите приятели" или нещо по-намръщено беше. Можеш да ги питаш и дали имат намерение да вземат отношение по проблема или ще трябва нещата да стават по съдебен път ;) (важен е тонът, не истинските ти намерения).
Ако английският ти не е добър - по-добре дай на някой да го напише както трябва, да не те мислят за някой туземец дет не заслужава внимание :D
Успех!
Аватар
bikezilla

Мнениеот hitar_potar » Чет Юли 29, 2010 6:32 pm

хммм, аз направих поръчка след твоята на 06.07, и преди 5-6 дни нещата пристигнаха благополучно. онзи ден направих нова поръчка, която очаквам утре да потегли само и единствено щото единия артикул не е наличен още и ще го заредят утре. а по-предната поръчка като цъфна вкъщи, се оказа, че липсват кори за крака 661 на стойност над 100лв. - писах и-мейл на Къстъмър сървиса и след има-няма 2 часа ми отговориха с молба за снимки. щракнах купчината компоненти, щракнах и кашона, мерейки го с рулетка, за да покажа, че заради размерите му физически не е възможно да се намъкнат вътре кори, дори да е празен, пък камо ли с другите чарколя, и 30мин. по-късно ми отговориха, че при следваща поръчка само трябва да добавя едно съобщение и ще добавят корите безплатно, тъй като вече бяха дръпнали парите. и със следващата поръчка наистина ги пратиха. :dontknow:
Pla-men написа:Някой скоро да е правил поръчка от CRC.
От 6.07 не е изпратена.

нали твой приятел се е свързал с тях и е говорил? останах с впечатление, че проблема е решен. явно се налага отново да им звъннете, този път приятеля ти може да използва малко по-остър тон в запитванията си, разбира се без да се впуска в обиди, псувни и тем подобни, но просто малко по-недоволно да го раздава. :agree:
Аватар
hitar_potar

Мнениеот Pla-men » Пет Юли 30, 2010 6:18 am

hitar_potar написа:нали твой приятел се е свързал с тях и е говорил? останах с впечатление, че проблема е решен.

И аз така мислех. Върнаха парите на 5-тия ден. Веднага след това направих нова поръчката (21.07) и до днес никакъв резултат.
Проблема според тях бил, че не съм преминал някакъв секюрити чек. А предишната ми поръчка беше точно преди 15 дена и всичко си дойде в нормални срокове.
Аватар
Pla-men

Мнениеот Alpina » Пет Юли 30, 2010 6:41 am

T.e думите ти от вчера:
Pla-men написа:Някой скоро да е правил поръчка от CRC.
От 6.07 не е изпратена.

са "меко" казано неверни?
Защото с тази от 06.07 вече всичко е свършило, след като на 16.07 си се свързал с тях и са ти върнали парите на 21.07... какво очакваш да ти пращат тогава?
Това, че на същата дата си направил нова поръчка и сега имаш проблеми с нея, не значи че са от 06.07 (можейки да бъдат и същите)...

Пък си и бил правил 3-та междувременно преди 21.07, която е била дошла...

Последно?

Ако се обясняваш и с тях така - вече има идея от къде идват проблемите...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Pla-men » Пет Юли 30, 2010 7:04 am

Принципно си прав. Поръчката която направих на 06.07 приключи, тя беше отменена.
Правя следваща поръчка на 21.07 и 7 дена тя не е пратена, това нормално ли е.

Намесих стара поръчка защото си спомням, че когато поръчвах за пръв път ми искаха копие от някакъв документ. Т.е. не ми е първата поръчка.

p.s. Аlpina пак препрочитам какво си писал. Нещо не те разбирам точно.
Не по моя вина поръчките са две. Поръчките са напълно единтични.
Разбирам, че са две отделни и с първата всичко е приключило, но аз продължавам да си чакам същите частите точно от 06.07.
Аватар
Pla-men

Мнениеот jd » Пет Юли 30, 2010 8:55 am

Обади им се по телефона - така нещата се оправят най-бързо. Аз така имах проблеми преди няколко месеца и след като поспорихме с една британска селянка около 20 минути, накрая се оказа, че проблема не е в CRC, а в тъпанарите от UPS (или по-точно техния представител за България). Тия последните просто не искам да ги коментирам, защото обслужването им е меко казано отвратително!
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот hitar_potar » Пет Юли 30, 2010 10:01 am

Пламен, колко артикула имаш в поръчката си? нарочно не питам колко пари ти е поръчката, а какъв е броя на артикулите. когато са повече на брой, е нормално да се забавят с обработката. аз лично съм чакал 11 дни за 1 поръчка с 25-28 артикула. :agree:
Аватар
hitar_potar

Мнениеот Pla-men » Пет Юли 30, 2010 6:47 pm

hitar_potar написа:Пламен, колко артикула имаш в поръчката си? нарочно не питам колко пари ти е поръчката, а какъв е броя на артикулите. когато са повече на брой, е нормално да се забавят с обработката. аз лично съм чакал 11 дни за 1 поръчка с 25-28 артикула. :agree:

Малко над 10.
Аватар
Pla-men

Мнениеот batpeci10f » Нед Авг 01, 2010 6:11 pm

Искам да попитам при някакъв проблем с доставката на кой имейл трябвя да им пиша ???
batpeci10f

Рейтинг: 1305

Мнениеот Chrizzz » Пет Сеп 16, 2011 9:17 pm

в момента се намираме почти в същата ситуация - четвъртък 9.09 поръчахме и до там уж нещата са изпратени ,но все още ги няма а обикновено до 6-7 дни трябва да пристигнат даже се е случвало предни поръчки да пристигнат за 4-5 дни
нямам си и идея какъв може да е проблема. някой ако може да каже дали е имало някакво забавяне с поръчака при него и дали има смъсъл от писане не и-мейли доколкото разбрах са коректни но не са от най - експедитивните ,а нещата
найстина много ни трябват даже е спешно поръчахме ги с мисълта ,че ще пристигнат седмицата след поръчването.
Chrizzz

Рейтинг: 1200

Мнениеот SeSSion » Пет Сеп 16, 2011 9:27 pm

Вече доставят по суша и доставката отнема около 2 седмици.
SeSSion

Мнениеот SPA » Пет Сеп 16, 2011 10:18 pm

Chrizzz написа:в момента се намираме почти в същата ситуация - четвъртък 9.09 поръчахме и до там уж нещата са изпратени ,но все още ги няма а обикновено до 6-7 дни трябва да пристигнат даже се е случвало предни поръчки да пристигнат за 4-5 дни
нямам си и идея какъв може да е проблема. някой ако може да каже дали е имало някакво забавяне с поръчака при него и дали има смъсъл от писане не и-мейли доколкото разбрах са коректни но не са от най - експедитивните ,а нещата
найстина много ни трябват даже е спешно поръчахме ги с мисълта ,че ще пристигнат седмицата след поръчването.

Ако поръчката е ДХЛ економи деливъри, то я доставят в рамките на 5-7 работни дни. Това значи грубо казано 9 дена. Иначе тракинг системата им е под всяка критика на ДХЛ. Виж ако е пратено с парсел форс, там за 2-4 дена трябва да е при теб. Иначе изпълняват поръчките в рамките на 24 часа което на базата на огромното количество предлагани стоки в наличност си е направо супер.
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Мнениеот hitar_potar » Пет Сеп 16, 2011 11:33 pm

Ъммм, от близо 30-35 поръчки нито една не дойде в рамките на 2 до 4 дни през Парсел Форс... :dontknow: Да не говорим, че Чейна от няколко месеца не бачка вече с тях. Работят с DHL, които са съвсем малко по-бавни и доставят в рамките на 10 дни. Колкото до тракинг-системата на последните, аз не виждам никакъв проблем - съвсем нормално и вярно си бачка! :P
Аватар
hitar_potar

Мнениеот bozidar » Пет Сеп 16, 2011 11:53 pm

DHL преди време изпращаха по въздух и нещата пристигаха на втория ден.
Аватар
bozidar

Рейтинг: 1406

Мнениеот SPA » Съб Сеп 17, 2011 12:04 am

hitar_potar написа:Ъммм, от близо 30-35 поръчки нито една не дойде в рамките на 2 до 4 дни през Парсел Форс... :dontknow: Да не говорим, че Чейна от няколко месеца не бачка вече с тях. Работят с DHL, които са съвсем малко по-бавни и доставят в рамките на 10 дни. Колкото до тракинг-системата на последните, аз не виждам никакъв проблем - съвсем нормално и вярно си бачка! :P

Чейна все още работят с Парсел. Лично съм получавал поръчка преди няма и месец при това с безплатна доставка. Да не говорим че го има като опция за изпращане при платена доставка.

Ами за тракинга:
http://www.dhl.bg/bg/express/tracking/tracking_faq.html

Това те самите си го пишат:

Когато проследявам своите международни пратки DHL Express, защо понякога се получава информация, че пратката не пътува към предвидената дестинация?
DHL периодично рециклира номерата на товарителници за пратки по оперативни причини. Понякога това води до показване на информация за две пратки, пътуващи с един и същ номер товарителница. DHL работи усилено за отстраняване на тези събития, междувременно обаче имайте предвид, че въпреки че тази информация може да бъде объркваща, вашата пратка ще се насочи към правилната дестинация и ще бъде обслужена със същото внимание, както всяка друга пратка в нашата мрежа.

Иначе ако тракинга им е верен то моята поръчка си направи една разходка от Брюксел до Финландия и обратно. Това са някакви си 3600км само. Самият съпорт на ДХЛ не могат да отговорят със сигурност кое къде се намира и дали е било или е накъде си и се извиняват с тракинг системата си.

Ако това е задоволително за теб, то за мен не е. Не, че другите куриери не са същият дол дренки, а отгоре на всичко и цените в БГ са ужасно надути.
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Следваща

Назад към Общ форум