...ами е... протриването...да препоръчат как да се оправи този проблем?
pacy4 написа:Мека, защото мразя да нося клин
pacy4 написа:... Мека, защото мразя да нося клин и удобна, нещо което сте пробвали....
taurus13 написа:....за съжаление не е само протриването - когато едни 100 кг(88кг велосипедист и 12 кила раница) се друскат на задните части, особено ако велосипеда е твърда, а настилката е трошени камъни или тревни туфи, се получава вътрешно травмиране на тъканта около сгъвките. Това за съжаление не минава с мазане, а с почивка.
Шлек_народен написа:Каквито и панталони да са(дори и такива с памперс) спарват много повече, а от там и всички дертове. Ама трябва, явно, всеки сам да си открива топлата вода....
..За тия, дето са хем панталони, хем и клин с памперс има вътре. Ми носиш още един чифт отгоре - големо проветрение.Особено на некой здрав баир, дето ти тече пот отвсякъде...
xcII написа:В началото карах с клинове, тези от немските магазини. Те ме спарваха.
...или никакъв гел...
DRAGONBORN написа: ..оптигач срам СХ4.. гуми едната е кунда 2.50 ..
По-скоро, караш по-редовно.1. Караш повече - дупето те боли по- малко.
Вярно, но в дадения крем лидокаина е малко, а самия крем си има добро действие върху кожата и съдовете. Той не е само обезболяващ, а е по-скоро комбиниран. И по принцип не е зле човек да го има при дълги карания, щото в горещината и физическото натоварване, много хора могат да получат и проблем с повърхностно възпаление на съдовете на задника - т.нар. външни хемороиди. Освен това предполагам е удачен и за разшрени вени на крака2. Лидокаина е обезболяващо и е ЕДНОКРАТНА КРАЙНА мярка. Кремове и пудри от типа на бебешките са ОК.
- Абсолютно да!3. Общото правило за седалката при сериозно каране е: по- твърда = по- добре. "Уловката" е, че трябва да си намериш правилната форма. Цената не винаги е показател.
Не съм съгласен - винаги си монтирам правилно седалката. А относно техниката на каране - егати седалката, дето трябва и техника да и прилагаш, че да не се криви. Ми то аз хич и да не сядам на нея. То така ще ми каже някой шосейкаджия, ама не е пробвал да катери баир с 10-12 кила раница.4. Кривите релси обикновено са резултат от еднократна грешка, а не натрупване с времето, т.е. при сравнително качествените седалки по- скоро подобен проблем може да е от кофти техника на каране.
vikosaa написа:Еми като цяло имам много просто решение - не сядам на седалката![]()
Сега сериозно - продават се едни неща, които се слагат върху нея. Във тях има нещо като гел, което приема формата на г**а ти. Аз си го купих от Jumbo и мога да кажа, че разликата е ОГРОМНА. Струваше около 7-8 лв. - не помня точно. Не седи грозно, отдолу се връзва така че да заеме формата на седалката.
За да добиеш представа :
имам същите забележки! Моя Спец е от 90 лв.taurus13 написа:Не я знам колко струва тази седалка, но аз не съм доволен от ниския клас(до 80лв) на Специалистите - релсите им се сгъват за отрицателно време и то не само при мен............
shams написа:Искам да попитам когато се кара с клин дали под него се носи и ежедневно бельо (т.е. боксерки или слипове)?
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 381 госта