Тема за кратки въпроси

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Прахово боядисване

Мнениеот waffleS » Съб Фев 08, 2014 7:06 pm

Здравейте,не знам дали на темата и е точно тук мястото,но искам да попитам къде в София да си дам рамката на прахово боядисване и г/д колко ще струва.
Продаваш или търсиш части за колело? Виж всички обяви тук!
https://bike-trade.net
Аватар
waffleS

Рейтинг: 1163

Re: Тема за кратки въпроси

Мнениеот vvvaaal » Нед Фев 09, 2014 4:39 pm

Аватар
vvvaaal

Рейтинг: 1239

Мнениеот waffleS » Нед Фев 09, 2014 6:59 pm

vvvaaal написа:Eто заповядай. :)
http://lmgtfy.com/?q=%D0%BF%D1%80%D0%B0 ... 0%B8%D1%8F :idea: :magnify:

Мерси но не това ми е въпроса.Гугълнах,но просто не знам кое е най-надеждно и не са ми ясни цените,защото са на m2 и незнам рамката колко квадратни метра е.....
Продаваш или търсиш части за колело? Виж всички обяви тук!
https://bike-trade.net
Аватар
waffleS

Рейтинг: 1163

Мнениеот N.i.k.o.l.a » Нед Фев 09, 2014 7:20 pm

Здравейте, къде мога да намеря списък на предстоящите за 2014 състезания по спускане?
Riding makes you feel free!
N.i.k.o.l.a

Рейтинг: 1173

Мнениеот Admin » Пон Фев 10, 2014 9:09 am

Не можеш, не и пълен списък. Обявените до момента по принцип ги има в календара на сайта: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar
Но много от състезанията още не са обявени...
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот ^_WhitE_DeMoN_^ » Пон Фев 10, 2014 11:48 am

Къде в София може да се намери Slime Tire Sealant ?
Viber | Telegram | WhatsApp | Kaizala: 0885355287 || Facebook: Serge Bulah || Instagram: serge.insta
Аватар
^_WhitE_DeMoN_^

Рейтинг: 1775

Мнениеот Morpher » Пон Фев 10, 2014 2:52 pm

В Маргел под офиса ни, на Цветан Лазаров 33 имаха преди 4-5 месеца, от тогава обаче не съм влизал :)
Ти май си в другия край на града, ама има и други магазини на Маргел все пак :)
Аватар
Morpher

Рейтинг: 1888

Мнениеот sasho_bmx » Пон Фев 10, 2014 10:18 pm

Къде в София може да се намери рамка Dartmoor Hornet ?
sasho_bmx

Рейтинг: 1160

Мнениеот X_NRG » Пон Фев 10, 2014 11:28 pm

sasho_bmx написа:Къде в София може да се намери рамка Dartmoor Hornet ?

Вносител на Dartmoor е Иван от Industrial. http://industrial-bg.com/
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот penmark » Пон Фев 10, 2014 11:48 pm

Възможно ли е от скапани лагери на средното (BB51) да вибрира веригата при въртене? И колкото по-надолу свалям веригата по касетата, вибрира повече. :dontknow: Усеща се гадно тръпнене в краката.
Аватар
penmark

Мнениеот maioneza » Вто Фев 11, 2014 10:09 am

Някой пазарувал ли е сайта велоизкуство? Май са доста некоректни, защото нито телефоните им отговарят, нито на имейла отговарят, нито доставят поръчания от мен продукт...
maioneza

Рейтинг: 1240

Мнениеот Yavkata » Вто Фев 11, 2014 11:10 am

Най-вероятно защото не е актуален. Ето това е сайта на Дани: http://velosipedidani.com/
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот eksa » Вто Фев 11, 2014 12:31 pm

Здрасти пичове, имам нужда от малко помощ.
Карам Serious El Capitan /има го на линка в подписа/ и спирачки m486. Нещо обаче май съм 85кг кажи речи и си падам по яки спускания, независимо от т'ва, че байкът ми не е за такива. :D
Та нещо спирачките издъхват яко. Какво ще ме посъветвате? Искам нещо не особено скъпо /да кажем до 200-250 кинта за втора ръка за 2 спирачки/ да си взема, ама се чудя какви да са? Гледам разни elixir-и вървят така, ама не знам дали са удачни...
Сезонът дойде, I need your help! :D
Започваш на max и постепенно увеличаваш.
Горд собственик на El Capitan
Аватар
eksa

Рейтинг: 1200

Мнениеот radeviq » Вто Фев 11, 2014 1:47 pm

penmark: при мен се получи нещо подобно, но от разхлабени болтове на предните венци; конкретно за лагерите нямам идея.

eksa: ако си доволен от Shimano като цяло, просто вдигни класа: Shimano M675, малко над бюджета ти идват, но са чисто нови ;)

Ревю от bikeradar
Аватар
radeviq

Рейтинг: 1379

Мнениеот penmark » Вто Фев 11, 2014 7:50 pm

Стегнати са болтовете, проверих ги. Много ме съмняват тея лагери на средното. На 2 години са. Лошо, че няма как да ги проверя.
Аватар
penmark

Мнениеот po_taka » Вто Фев 11, 2014 8:23 pm

има ли разлика в апаратите за предна/задна спирачка ? Гледам е ebay много оферти за предни има, та си мисля че ще е оферта да взема предна и да ѝ сменя маркуча само, а ? Гледах си моите, не виждам някаква разлика :erm:
Аватар
po_taka

Рейтинг: 1692

Мнениеот marsa » Вто Фев 11, 2014 8:31 pm

penmark написа:Стегнати са болтовете, проверих ги. Много ме съмняват тея лагери на средното. На 2 години са. Лошо, че няма как да ги проверя.
Ако всичко е на 2г, най-вероятно веригата е силно разтегната, големите венчета отзад са изхабени в синхрон с нея, а на малките си карал по-малко и са по-запазени и затова не пасват добре с веригата и тя вибрира. Отделно средното ако не е сервизирано по никакъв начин за 2г силно вероятно не е в добро състояние, но според мен вибрациите които описваш не могат да се получат от него.

Разгледай венчетата отзад, ако това което описах е вярно, големите ще изглеждат видимо изядени и като смачкани от страната от която поемат натиск, а малките ще имат фабрична форма. Средното може да провериш как се върти на ръка със свалена верига, ако има задиране или луфт ще го усетиш дори без да сваляш курбелите.

За задните венци и веригата решението е да ги доскапеш с каране докато позволяват безопасно такова - да не прескачат, след това смяна в комплект. За средното - ако има леко задиране евентуално може да се почисти и смаже и вероятно ще изкара още. Ако има осезаем луфт най-добре в кофата.

po_taka написа:има ли разлика в апаратите за предна/задна спирачка ? Гледам е ebay много оферти за предни има, та си мисля че ще е оферта да взема предна и да ѝ сменя маркуча само, а ? Гледах си моите, не виждам някаква разлика :erm:
Апаратите са еднакви. При повечето спирачки лостчето не е универсално - ляво/дясно, т.е. обикновено не можеш просто да смениш маркуча, защото ще се окажеш с "обратно" лостче. Ако пък това не те притеснява - технически проблем няма.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот jeku. » Вто Фев 11, 2014 11:07 pm

eksa написа:Здрасти пичове, имам нужда от малко помощ.
Карам Serious El Capitan /има го на линка в подписа/ и спирачки m486. Нещо обаче май съм 85кг кажи речи и си падам по яки спускания, независимо от т'ва, че байкът ми не е за такива. :D
Та нещо спирачките издъхват яко. Какво ще ме посъветвате? Искам нещо не особено скъпо /да кажем до 200-250 кинта за втора ръка за 2 спирачки/ да си взема, ама се чудя какви да са? Гледам разни elixir-и вървят така, ама не знам дали са удачни...
Сезонът дойде, I need your help! :D

имаш ЛС
jeku.

Рейтинг: 1218

Мнениеот XCR120 » Сря Фев 12, 2014 11:03 am

Здравейте имам един проблем!!!
Вчера си монтирах дискова спирачка avid bb5 задна с ротор avid hs1 160 мм и лостче avid fr5 черно
Обаче сякаш няма достатъчно спирачна сила а аз си тежа доста 91 кг
и искам някой да ми покаже с някой видеоклип или да ми каже как да си я настроя накладките да са плътно до диска за да спира !!!

И да питам ако си взема диск 180 мм спирачката по-добре ли ще спира ?

П.п. Мерси предварително!!!
XCR120

Рейтинг: 1160

Мнениеот eksa » Сря Фев 12, 2014 11:37 am

radeviq написа:penmark: при мен се получи нещо подобно, но от разхлабени болтове на предните венци; конкретно за лагерите нямам идея.

eksa: ако си доволен от Shimano като цяло, просто вдигни класа: Shimano M675, малко над бюджета ти идват, но са чисто нови ;)

Ревю от bikeradar

Мда, това определено изглежда като добър вариант! От както се помня съм много повече от доволен от Shimano и от всичко, което изчетох, SLX-a изглежда е най-доброто съотношение на цена/качество. Сега остава да се съберат и кинти :D .
Благодаря за мнението! :)
Започваш на max и постепенно увеличаваш.
Горд собственик на El Capitan
Аватар
eksa

Рейтинг: 1200

Мнениеот Ozzie » Сря Фев 12, 2014 7:49 pm

@XCR120

Ако спирачката е чисто нова, с нови накладки, трябва и време за разработване. Трябва да загрееш хубаво накладките и диска няколко пъти.
Как се настройва въпросната - има упътвания на сайта на AVID.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот maioneza » Чет Фев 13, 2014 9:49 am

Препоръчайте импрегниращ спрей за яке.
maioneza

Мнениеот papinu » Чет Фев 13, 2014 10:22 am

По българските магазини можеш да намериш продукти на NIKWAX и Grangers:
Grangers XT Proofer
Grangers Universal Spray Cleaner
NIKWAX TX.Direct® Spray-On
Ползвал съм и на двете марки препаратите им за пране и не мога да кажа дали има разлика и в коя полза е - за мен и двете марки са еднакво добри.
Разгледай им продуктите - има и други спрейове, които също могат да ти паснат. От друга страна е важно какво ще намериш в наличност по тукашните магазини - в случай, че ще пазаруваш от България.
В превъзходството ти над другите няма нищо благородно. Истинското благородството се състои в това да превъзхождаш предишния си аз.
Аватар
papinu

Мнениеот msniki » Чет Фев 13, 2014 11:57 am

В пайпал като се регистрираш примерно с английски адрес, как трябва да се напише тел. номер че да е валиден ?
(говоря за бг номера ми.) понеже пробвах по няколко начина и не става.
На другия ми пайпал с бг адреса, нямах проблем.
Но тук явно английски тел. номер ли трябва?
Ще съм много благодарен, ако някой ми помогне.
:beer:
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Мнениеот maioneza » Чет Фев 13, 2014 12:21 pm

papinu написа:По българските магазини можеш да намериш продукти на NIKWAX и Grangers:
Grangers XT Proofer
Grangers Universal Spray Cleaner
NIKWAX TX.Direct® Spray-On
Ползвал съм и на двете марки препаратите им за пране и не мога да кажа дали има разлика и в коя полза е - за мен и двете марки са еднакво добри.
Разгледай им продуктите - има и други спрейове, които също могат да ти паснат. От друга страна е важно какво ще намериш в наличност по тукашните магазини - в случай, че ще пазаруваш от България.

От тук, като за начало, да. Благодаря!
maioneza

Мнениеот Ozzie » Чет Фев 13, 2014 6:54 pm

@msniki
за какъв Х ти е да се регваш в paypal с UK адрес?!?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот mentalhead » Пет Фев 14, 2014 12:33 am

maioneza написа:Препоръчайте импрегниращ спрей за яке.

Най-популярния е на Nikwax - http://www.alpinsport-bg.com/products.p ... 8182315adb

Има го в почти всички магазини за туристическа и зимна екипировка. TrueRiders и Drag Zone също продават Nikwax.
За този препарат има тонове изписано в нета, а мненията са съвсем разнородни.

Друг препарат е този - http://www.xcosports.com/index.php?sect ... rg=14&p=41

И двата препарата ги има както за накисване на дрехите във вода, така и като спрей.

Аз съм ползвал само този на NST, при който дрехата се накисва във вода, но го ползвам просто за поддръжка на импрегнацията на якето, така че не мога да дам мнение, тъй като реално якето ми никога не си е губило импрегнацията, а и не съм си правил тестове преди/след, т.е. нямам никаква представа какъв точно е ефекта. Шишенцето стига за има-няма 3 импрегнации (същото важи и за Nikwax), което си го прави доста соленичък. Със спрея уж трябва да излиза по-икономично.
Аватар
mentalhead

Мнениеот msniki » Пет Фев 14, 2014 1:02 am

Ozzie написа:@msniki

Като цъкам из ебей, нали като плащам ми излиза БГ Адреса, а доста продавачи не смятат да пращат до България.
Както написах излезе ли че съм БГ, просто не пращат или се заяждат.
Че на моя пайпал адрес на доставка излиза : Лондон страна България и не мога да сменя страната.
Писал съм на тея от пейпал, пратиха ми лист с често срещани проблеми и ме отсвириха.
За да мога да съм с друга страна( Великобритания) трябва си направя нов paypal.
Така ме посъветваха приятели.
Ако имаш идей сподели, ще съм ти благодарен.
Аватар
msniki

Мнениеот teoedosi » Пет Фев 14, 2014 7:41 am

msniki написа:

Като цъкам из ебей, нали като плащам ми излиза БГ Адреса, а доста продавачи не смятат да пращат до България.
.......

Ами просто си направи промени в ибей акаунта.Вкарай си английския адрес,и го маркирай като адрес на местоживеене.Българския ти си остава като адрес за кореспонденция.Пейпал по подразбиране също го възприема за адрес на доставка,макар че при всяко плащане можеш да го промениш.При такава настройка системата няма да ти блокира участието в търгове само за UK.
Аватар
teoedosi

Рейтинг: 1661

Мнениеот msniki » Пет Фев 14, 2014 10:21 am

teoedosi написа:
msniki написа:

.......

Ами просто си направи промени в ибей акаунта.Вкарай си английския адрес,и го маркирай като адрес на местоживеене.Българския ти си остава като адрес за кореспонденция.Пейпал по подразбиране също го възприема за адрес на доставка,макар че при всяко плащане можеш да го промениш.При такава настройка системата няма да ти блокира участието в търгове само за UK.

Благодаря много, сега го оправих.
Аватар
msniki

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум